Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    9.376
    Овие три месеци се смртни за мене особено после миење.. Дали е период или нешто не знам ама после миење ми е недај Боже опаѓање до бесвест. Инаку за нови бебешки полна сум премногу имам. Не знам дали е за паника или не. Мене никогаш олку не ми паѓала никогаш. За тироидна си пијам терапија и то е то. Не знам дали железото.. Ама многу ми е страв.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.632
    Допаѓања:
    106.647

Направи си крвна слика, мене железото ми беше мн паднато

3. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    9.376
    Ќе направам, иако направив декемврито и ми беше супер ама после тоа почнав со слабеење и доста намалив во килажа. Ќе направам понеделник обавезно.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Маслото е многу добро за опаѓање на коса. Рицинусово, маслиново, кокосово. За нијанса ја потемнуваат косата, но ми ја прават помека и помалку ми паѓа.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Здраво,
    Постот ти е стар, но те молам доколку си уште ативна на фпрумов пиши ми како успеа да го намалиш опаѓањето?

Цело лето многу ми паѓа косата, претходно ми беше ретка, но сега си го гледам целиот скалп... користев шампон со витмини Б, роцинусово и се што слушнав дека се става но ништо. Земав од таблетите во зегин за опаѓање, но ништо. Го земав шампонот на геровитал, приметувам при миење помалку ми паѓа од него, но на чешлање и преку ден е ужас...
    Оваа недела ќе проверам хормони, за тироидната пијам терапија.
    Железото ми е ок.
    Веќе сум под стрес секогаш кога се бањам....

Било кој да сподели искуство, би била благодарна!

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.564
    Пивски квасец бетавит, но проверија тероидната обавезно

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Не знам дали е нормално ова…
    4A77EE0B-64BC-4F4C-9C01-2D0E29896E94.jpeg
    Ова е од утринава,а уште волку имам на под сега. Многу паѓа,инаку тироидната ми е ок.

8. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Ја проверувам еднаш месечно, веќе година дена пријам терапија.
    Ќе пробам со пивски квасец, ти благодарам:)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    9.376
    Период на обновување е и мене при едно чешлање ми паѓа вака.. Значи да не се стресирам за џабе и само јадови да си правам. Мене кога ја мијам ми паѓа од ова на сликава уште едно 4 5 пати плус и само тој ден сум загрижена.

На cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Секој ден е вака?
    Скоро месец ќе фати како паѓа… свашта помислив.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Ова не е многу. Мене на миење колку ми паѓа се чудам како ќељава не сум уште.

На cresa-jagoda, Guns N` Roses, kikkki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.410
    Допаѓања:
    9.376
    Мене 3 месеци веќе.. И јас сешто помислив дури и на ќелавост

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Исто и мене, скоро 3 месеци ми паѓа интензивно. Со шампонот на геровитал приметив дека помалку ми паѓа на миењето, но на чешлањето е хорор... Сега го земав и серумот на геровитал и ќе пишам дали имс ефект.
    Јас и онака имам ретка коса, сега сум ужас...(facepalm)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Дали некој го има користено organic shop шампонот за зајакнување со алги и лимонова трева?
    Препорачајте ми шампон стриктно за против опаѓање и зајакнувањето на косата и за раст на нови влакна од кои навистина сте имале резултати.

15. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Второто шише го дотрошувам, пошто ми е предолга ставам од лук од алкалоид па после од виши, во комбинација со ампулите ,предобра колекција е .
    Скапи се, ама вреди

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    7097A28F-9872-4687-B8BA-BE9F90180FF0.jpeg

17. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    Јас имав проблем со опаѓање на коса поради лекарста, а и поради стрес. Сега многу помирно живеам, ама косата дефинитивно ми ја опорави тоникот од Тианде, не верував дека вака ќе ми делува. Лани есента истрошив две шишенца и косата ми се поврати. Косата само на темето ми паѓаше, и само таму ставав од тоникот, на другите места ми е густа и немав потреба.

Бидејќи иде есен и тогаш обично знае многу да ми паѓа, планирам и сега од септември со едно шишенце да пројдам, да ставам само после миење, не секој ден.

Знам случај со една жена, каде што поради трауми целата коса и ја немаше, значи и трепки и веѓи. А со оваа колекција и се поврати и сега дури и репче може да си врзе. Ама она ја користеше и маската и шампонот.

Не верував дека ќе биде ефективно, ама после препораката од женава, и кај мене видов супер резултати.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  18. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    563
    Здраво на сите! Маката моја почна одамна користев head&shoulders шампон и ок е ама сакав да сменам и зедов шампон на афродита од коприва како поприроден после 2ро бањање кај мене се прави првут и морам или да се вратам на h&sh или да користам кетоконазол мислам се викаше шампонот. (било кој шампон да користам псвен head&shoulders одма ме чеша глава и се појавува првут) Плус тоа пред бременост мнооогу ми опаѓаше косата ама многу што се плашев дури и во бременост прекина опаѓањето целосно и се згусти убаво косата. Сега после породување не користев h&sh и пак по некое време се врати првутот и косата почна ама мноогу да опаѓа значи по цели снопчиња ми се чини излегуваат ако повлечам или при чешлње и си јагледам косата дека е изретчена бааѓи. Исто пред бременост имав виткана коса сега е права целосно. Иначе да напоменам во бременост почнав со еутирокс и уште го пијам. Секој совет е добредојден

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.948
    Биоксин шампон и витамините за кожа, коса и нокти на Солгар. Шампонот не знам колку ќе ти помогне против првутот, ама за опаѓање со апчињата мене ме спаси, страшно почна да ми паѓа после 3 месеци од пораѓај, по полна шака буквално влакна имав на едно чешлање, а кога миев коса да не зборувам... Морав над крпа да се чешлам. Плус шампонот, мене барем, многу убава ми ја правеше косата.

20. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    7.941
    Рицинусово масло и неколку капки есенцијално масло од чајно дрво (во аптека) и потоа се миеш со бебешки шампон Косили два пати.