Исто и мене толку ми падна синоќа при бањање. Добро е не сум едина… Имаме густа коса ко што гледам на сликиве. Јас го земав шампонот на Конопка против опаѓање и почнав да го користам па ќе видиме. Сега нареден месец имам термин за крвна анализа рутинска па ќе видиме што ќе покаже. Во Вторник ќе одам да ја скратам минимално и да се офарбам, многу ми порасна скоро до под гради.
И мене толку ми паѓа при миење, а имам каде каде пократка коса, е сега мора да скратиш и јас морам ама чекам летото да помини барем во октомври, кога ја кратев на 3 месеци не ми паѓаше, сега од март ја немам и мислам дека мора да се крати редовно
Дали ова е нормално паѓање на косата при миење, досега ме сум приметила волку да ми паѓа,можеби на пола од ова и помалку . Сега по толку ми паѓа месец два. Шампон користам за опаѓање но само двапати имам ставено . Мислам дека ме е баш малку , помош, а немам долга коса и немам баш густа коса па затоа не ми е баш сеедно.
Дали ви паѓа само кога ја миете косата или и при чешлање и при допирање? Значи секоја есен знам дека ми паѓа повеќе од вообичаено ама претходните Есени ми паѓаше само при миење,сега ми паѓа и при допирање.Не знам што да правам веќе,до кога трае ова сезонско опаѓање?
Во сите три случаеви Утре ќе одам на фризер и ќе ја прашам фризерката што е работава. Језа ме фати више волку ми нема паѓано никогаш.
Здраво женски После прележан ковид страшно ми опаѓаше косата, потоа се стабилизира и сега повторно почна да опаѓа. Нешто совет ве молам.
Јас до помош на шампонов успеав колку толку да спречам да опаѓа косата. Не е толку како што беше, на почетокот немав резултат ама со тек на време да. Не е скап, го има во Белина. Исто така на опаковката има мини рецепт како да направите појак шампон против опаѓање на коса односно кои состојки да ги додадете.
За колку време имаше резулати, и дали косата брзо се масти и дава ли волумен шампонов, т.е да не е ептен сплескана косата по миењето ?
Имам природно густа коса и затоа не можам да ти дадам одговор дали е сплескана по миењето. Инаку, мене ми држи четири- пет дена највеќе бидејќи ја негувам многу. За резултати после 5то миење ќе забележиш ама не очекувај крај на опаѓањето треба време и се тоа зависи и од твојата коса.
Го имам користено и јас шампонов, не ја масти косата и не ја сплескува, добар е. Јас од денеска почнав да користам Геровитал шампон, паѓам во депресија колку многу коса ми опадна овие три месеци... почнав да ставам чичково и рицинусово масло пред миење, прскам вода од рузмарин, испив цело шише од Solgar витамините, и еве пак колку ми паѓа на миење и сушење: Спојлер Пола коса ми ја снема, се надевам дека ќе допре што побргу..
Леле исто и мене ми паѓа толку а јас немам густа коса ... И јас планирам да ги купам на солгар витамините. Нормално ли е ова паѓање , три недели веќе користам шампон на биоксин, со рузмаринова вода сега ќе мијам и масло... Незнам веќе што да речам.