Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Прикачив слика од тоа каква е косата сега, уште не е идеално ама одиме кон подобро од она што било претходно.
    Тој што е од Алверде со кофеин често сум го купувала и порано, а и сега уште го користам повремено, задоволна сум оти не ми ја мрси косата како што обично се случуваше со Конопка или Еуцерин против опаѓање. Сега зависи и дали ти е и тенка косата, обично тенка коса и побрзо се мрси.
    Ја кратам косата само за да немам испукани врвови, не ми игра улога должината во ова.

Ги пијам овие јас:

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Ми привлече внимание дека има Биотин, па дали некој го користел? Сакам да слушнам туѓо искуство, да не бидат џабе фрлени парите :?:
    Screenshot_20221008-173540_Chrome.jpg

3. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    845
    Se ubavo ,ama ima lekari za ova ,da te pregledaat i kazat sto ti e,ne znam zosto da ne se poseti doktor i drzavni ima.

4. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Посетата на дерматолог е доколку веќе константно повеќе од нормалата опаѓа косата нели ? И трае побеќе од 2-3 месеци ?

Каде се прави ехо на жлездата , и кои се сите тироидни хормони?

Последна измена од модератор: 8 октомври 2022
  5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Дали некој го има користено шампонот од Виши да сподели искуство?

Инаку долги години го користам Insight против опаѓање заедно со серумот и можам да кажам дека е одличен, но поради стрес опаѓањето на мојата коса се зголеми и имам чуство дека веќе ова не помага.

6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Ти кажав и во претходното мислење, не знам поточно кај да ти кажам дека ќе ти направат ехо, ќе те упати матичниот доктор кај треба во зависност од одделенијата кои ги имате во вашиот град, инаку за проблеми со тироидна жлезда, се упатува на Патофиза, Нуклеарна медицина или Ендокринологија. Јас лично одам во Нуклеарна медицина.
    Оди каде што ќе те упатат, ќе ти ја видат жлездата на ехо и ќе ти испитаат антитела, и другите хормони како Тироксин, Тријод тиронин и слично.
    Не сум стручно лице да ти објаснам подетално.

7. Tinche23.

Tinche23. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    јас испив од овие две пакувања ,но не ми помогнаа ништо ,освен што ми беше многу тешко на желудникот после нив

8. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Реф вредности за железо се 6-27, а мене ми е 19 , дали е добро?

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Супер ти е, јас од 13 повисоко не сум го кренала никогаш, а често ми е на граница или под граница.

10. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Значи опаѓањето не ми е од железото чим е супер ?
    Можно е од периодот сега или недостаток на биотин, најдобро да се консултирам со матичната или дерматолог нели ?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Да, најдобро да се консултираш со матичната и таа ќе те упати каде да одиш или ќе ти даде некои витамини.
    Железото ти е супер.
    Сега можно е да ти опаѓа и периодично, на сите ни паѓа кога се сменуваат годишните времиња.

Гледај да не ја третираш косата со преса и фен, користи некој поблаг шампон, на пример од лук, коприва или бреза, во шампонот стави витамински ампули Б1, Б6, Б12, АД капки, Пантенол, или само Б-комплекс.... Сите овие состојки ми се пробани во шампон и навистина помага.

На cresa-jagoda и swwetyyy им се допаѓа ова.
  12. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Преса не користам , летово ме користев фен, сега кога е поладно повеќе време треба да се исуши, па понекогаш не штети ако ја исушаѓ со фен или ?
    Ќе пробам со витамините што ми ги кажа , а ќе земам и биотин витамини во консултација со лекар. Фала ти многу .
    Користам поблаги шампони , сега користам Алверде и избегнувам парабени, парфеми,слс, силикони .

13. An4e banance

An4e banance Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2019
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    707
    Искуства со Алпецин Ц шампонот??

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Јас го користев шампонот на Виши црвениот и истовррмено ги користев ампулите Vichy Aminexil и ги пиев витамините на Солгар и имав премногу ефект. Тогаш премногу ми опаѓаше косата, па од препаративе не само што престана да ми паѓа туку имав и многу нова коса.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Прво да расчистам со дилемата дали воопшто имам опаѓање или не и дали вооппшто треба да се стресирам. Женски колку влакна дневно отприлика е нормално да паднат? И кога ќе кажете опаѓање на колку поточно мислите?

16. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Да споделам мене лично што ми помогна со опаѓањето на косата.После породувањето некаде околу третиот месец почна косата да ми паѓа премногу,цели прамени ми паѓаа напред дури оќелавев страшно беше.За целата ситуација ми помогна виши црвениот шампон и буквслно на секое миење ставав 2 ампули б6 и две ампули б12 на темето и малку масирав,после 2-3 месеци на секое миење ставав по една ампула б6 и една б12.После 6 месеци косата скроз се опорави и нови влакна насекаде

17. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Од сите витамински ампули ли да ставам на едно миење и колку пати неделно е ок да се користат ?
    И дали мора во шампонот или може пред миење неколку часа да се масира на скалпот?

Пред да ја измиеш косата ли ставаше на скалпот или во шампонот ставаше?
    Дали е доволно и по една ампула на скалпот да се ставаат па после неколку часа да се измие косата ?

Последна измена од модератор: 14 октомври 2022
  18. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    78
    Што е разлика меѓу пилфуд 2% и 5%?

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Кога го прашував докторот ми рече до 10 влакна дневно.
    А мене ми паѓаа над 10 :worried:

И сеуште ми паѓа ама не толку ко претходно.

20. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    How much hair loss is normal in a day. According to the American Academy of Dermatologists, it's normal to lose anywhere from 50 to 100 strands of hair per day. For people with longer hair strands, losing them may be more noticeable.
    Ам само на едно чешлање ќе паднат толку, после во текот на денот пак ќе паднат. Искрено и мене ми паѓа уште, поготово после миење кога ја сушам, тогаш ми е ептен страшно. :worried: