Јас ампулите ги ставав во шампонот, ставав по една или две ампули од Б1, Б6, Б12, или внатре кршев Б-комплекс апчиња. Нема штета колку пати ќе ја миеш косата со нив неделно, само не е општо препорачливо секојдневно миење на косата, бидејќи повеќе опаѓа така. Искрено немам пробано да го масирам скалпот со ампули или некои масла. Ама да, често си правам масажа на скалпот онака обично без да намачкам нешто.
Меч со две острици, во почетокот придонесува за раст на нови влакна, но потоа косата почнува да опаѓа токму заради нанесувањето на миноксидил
Преку денови не ми паѓа и во миење не, ама во сушење ептен, ќе скренам. Иако имам долга не е нормално мислам олку да ми паѓа... Терапија за тироидна земам, хормони испитав крвна слика ќе правам сабајле. Иако мислам дека ми е од стрес, немам стресови периодов не знам зошто. Вака ми е од јули веќе. Кажвете чаре..
Исто волку и мене ми паѓа дури и повеќе после миење, после чешлање од пред две недели и се тешам дека е период. Се правам влакна низ дома. Јас немам густа коса и при вакво интензивно паѓање одма ми се приметува. Ги земав витамините на солгар, алпецин и пилфуд па ќе видиме..
Исто и мене ми е на пола кратка косата од нејзината, а нешто помалку од ова паѓа... Дали е до периодот незнам , користам рузмаринова вода малку се подобри па ке видиме, ќе земам и биотин таблети и б1 б2 ампули да ставам во шампонот.
Ако добро се сеќавам, држеше режим на исхрана за да ослабеш, можно е од тоа да ти паѓа. Ако гладуваш и слабееш многу, со голема редукција во исхраната, косата може да опаѓа. Чаре е да почнеш правилно да се храниш, со балансирана исхрана, за да можеш да ги надополниш протеините, витамините и минералите потребни за да не опаѓа косата.
Диетата ја прекинав мајот, јадам се и сешто сега, пазам ама не строго, јадам нормално. Железото ми е супер 130 денес го испитав. Ама имам и себореа а таа се појавува од стрес, така ми рече докторот, имам многу првут. Се мислам дека ми е на стресна база.
Ako ja imas sledeno UN dietata moja drugarka koja ja sledese go imase istiiot problem. I trebase podolg period da se rehabilitira.
Рузмаринот исто мн помага за раст и јас имам користено рузмариново масло, сега ќе почнам пак да го ставам
Neznam dali seuste si pod nea ama ako mozis pauziraj ja i zemi vitamini kaj nea bese poradi nedostatok na odreden vitamin ne se sekavam tocno, ama se sredi.
Овие почнав да ги пијам , треба да се пијат 3 месеци , дали некој ги пиел искуства? Составот им е многу добар, железо, цинк, биотин , медицински квасец , б-витамини.
@Annath Дали е можно да ми опаѓа од себореата? Како можам да ја спречам неа? Што да купам? Ептен ме чеша косава и црвена сум кај што ме чеша, имам и првут.
За себореата мораш да одиш на кожен лекар да ти препише терапија. Инаку да, може од тоа да опаѓа косата.
Дечко ми го имаше истото , мали ранички во главата , црвени , чешаат и се лупат, мора да одиш на дерматолог,ќе ти дадат терапија, тој мачкаше два крема и плус витамини пиеше, и шампон blue cap се вика многу му помогна , не земај ништо на своја глава.
Благодарам, летово матичниот ми препиша шампон кетоконазал така нешто се викаше, и течност една. Ми помина но пак еве ми се појави. Изгледа ми реагира на стрес.
Најдобро е да се посети дерматолог, најстручни се, ако си од југоисточна Мк оди кај Др Лукарова многу добра докторка и многу објаснува сѐ детално .