Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Јас ампулите ги ставав во шампонот, ставав по една или две ампули од Б1, Б6, Б12, или внатре кршев Б-комплекс апчиња. Нема штета колку пати ќе ја миеш косата со нив неделно, само не е општо препорачливо секојдневно миење на косата, бидејќи повеќе опаѓа така.
    Искрено немам пробано да го масирам скалпот со ампули или некои масла. Ама да, често си правам масажа на скалпот онака обично без да намачкам нешто.

На cresa-jagoda и swwetyyy им се допаѓа ова.
  2. Хеликоптер

Хеликоптер Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2022
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    Меч со две острици, во почетокот придонесува за раст на нови влакна, но потоа косата почнува да опаѓа токму заради нанесувањето на миноксидил

На Sinolichkaa5a4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Преку денови не ми паѓа и во миење не, ама во сушење ептен, ќе скренам. Иако имам долга не е нормално мислам олку да ми паѓа... Терапија за тироидна земам, хормони испитав крвна слика ќе правам сабајле. Иако мислам дека ми е од стрес, немам стресови периодов не знам зошто. Вака ми е од јули веќе. Кажвете чаре.. 20221020_000459.jpg 20221020_001040.jpg

На Kristall му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    78
    Исто волку и мене ми паѓа дури и повеќе после миење, после чешлање од пред две недели и се тешам дека е период. Се правам влакна низ дома. Јас немам густа коса и при вакво интензивно паѓање одма ми се приметува. Ги земав витамините на солгар, алпецин и пилфуд па ќе видиме..

5. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Исто и мене ми е на пола кратка косата од нејзината, а нешто помалку од ова паѓа...
    Дали е до периодот незнам , користам рузмаринова вода малку се подобри па ке видиме, ќе земам и биотин таблети и б1 б2 ампули да ставам во шампонот.

На Butterfly522 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.478
    Допаѓања:
    201.330
    Ако добро се сеќавам, држеше режим на исхрана за да ослабеш, можно е од тоа да ти паѓа. Ако гладуваш и слабееш многу, со голема редукција во исхраната, косата може да опаѓа.
    Чаре е да почнеш правилно да се храниш, со балансирана исхрана, за да можеш да ги надополниш протеините, витамините и минералите потребни за да не опаѓа косата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Диетата ја прекинав мајот, јадам се и сешто сега, пазам ама не строго, јадам нормално. Железото ми е супер 130 денес го испитав. Ама имам и себореа а таа се појавува од стрес, така ми рече докторот, имам многу првут. Се мислам дека ми е на стресна база.

На Justicija и simoncelicius им се допаѓа ова.
  8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Ako ja imas sledeno UN dietata moja drugarka koja ja sledese go imase istiiot problem. I trebase podolg period da se rehabilitira.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    78
    Рузмаринот исто мн помага за раст и јас имам користено рузмариново масло, сега ќе почнам пак да го ставам

На simoncelicius и swwetyyy им се допаѓа ова.
  10. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Да ја држев УН, не претерано строго како што беше таму ама да, се водев по неа.

11. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Neznam dali seuste si pod nea ama ako mozis pauziraj ja i zemi vitamini kaj nea bese poradi nedostatok na odreden vitamin ne se sekavam tocno, ama se sredi.

12. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Мајот ја прекинав диетата а опаѓањето ми почна во јули. Си јадам се нормално сега.

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Овие почнав да ги пијам , треба да се пијат 3 месеци , дали некој ги пиел искуства?
    Составот им е многу добар, железо, цинк, биотин , медицински квасец , б-витамини.

Прикачени фајлови:

14. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    @Annath
    Дали е можно да ми опаѓа од себореата? Како можам да ја спречам неа? Што да купам? Ептен ме чеша косава и црвена сум кај што ме чеша, имам и првут.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.478
    Допаѓања:
    201.330
    За себореата мораш да одиш на кожен лекар да ти препише терапија. Инаку да, може од тоа да опаѓа косата.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Мене ми е страв недај Боже дан ми паднит цела, веќе психички ми е тешко..

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.478
    Допаѓања:
    201.330
    Па оди побрзо на лекар, да ти се исчисти себореата ако е можно, или барем да се држи под контрола.

18. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Дечко ми го имаше истото , мали ранички во главата , црвени , чешаат и се лупат, мора да одиш на дерматолог,ќе ти дадат терапија, тој мачкаше два крема и плус витамини пиеше, и шампон blue cap се вика многу му помогна , не земај ништо на своја глава.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. angelche16

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Благодарам, летово матичниот ми препиша шампон кетоконазал така нешто се викаше, и течност една. Ми помина но пак еве ми се појави. Изгледа ми реагира на стрес.

На simoncelicius и swwetyyy им се допаѓа ова.
  20. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    318
    Најдобро е да се посети дерматолог, најстручни се, ако си од југоисточна Мк оди кај Др Лукарова многу добра докторка и многу објаснува сѐ детално .