Малку касно враќам, но се надевам ќе ти бидам од помош. Престана да ми паѓа од серумот и шампонот на Геровитал, но не целосно. Земав на Биоксин шампон, со црн лук. Е од него се приметува разлика, ми паѓаат многууу малку при миење и сушење. Е негативното е тоа што многу брзо ми се мрси косата од него, ама барем не ми паѓа како претходно, а и имам многу нови пораснато. Апчињата на Соглар не ми помогнаа, освен што ми се лошеше од нив. Се надевам ти помогнав. Поздрав
И јас го користев овој 1 месец , но немаше огромна разлика , колку време го користеше?Добар беше шампонот само не дава многу волумен.
Имам 23 години и косата почна напред да ми опаѓа на предниот дел исто и скоро секој прамен мие со две три бели влакна од што може да е вака?
Блу кап не е решение за себореја и не може целосно да го елиминира проблемот туку само делумно дедека се користи Жал ми е за сите што го имаат овој проблем го имам и јас
Значи катастрофа.. Нема саглам дерматолог во Охрид - Струга, не можам да најдам добар. Бев кај матичниот и да, ме виде и ми рече класична себореа. Утре ќе одам на дерматолог но матичниот воопшто не е задоволен од таму, катастрофа.
Сакаш да кажеш дека кога ќе престане да го користи може повторно да се појават ? И дали себореичниот дерматитис може целосно да се излечи или само се залечува? Веќе не му излегуваат па ќе видиме , а и нормално по престанокот на терапијата, мора да се користат посебни шампони кои се за таа намена бидејќи состојките од обичните шампони за секој тип на кожа не се погодни за ваков вид на кожен проблем во главата , па исто е и со лицето за сува кожа си има посебни креми серуми гелови,за нормално други за масна сосем други.
Себороичниот дерматит за жал не се излекува, туку се третира. Од време на време при интензивни ерупции можи да се користат шампони од типот на БлуКап или Кетоконазол итн. Инаку стресот и кофеинот се многу големи тригер фактори.
За жал Да го имам и јас со години и во ова време главата ми е катастрофа, пробајте со исхрана има ефект, избегавајте љута и храна со шеќер, кафе, алкохол само така има подолг ефект
Ангелче те имам читано дека и Битола патуваш. Немам искуство со докторката, но има многу задоволни. Еве линк. https://www.facebook.com/drtasevska
Многу ти благодарам, ќе се распрашам баш и ќе отидам, секое мислење плус е добредојдено. Благодарам многу
Во последно време косата многу ми паѓа. Толку многу што се плашам дека ќе останам ќелава. Некој предлог нешто да ми даде,(освен дерматолог).
Madara grow shampoo од Bellina можеш да го земеш но без разлика дали тој или некој друг шампон за да имаш трајни резултати треба да се користи 6 месеци така ми кажа дерматологот, и пиј таблети имаш голем избор јас пијам од swiss energy ,исто и нив 3 месеци да се пијат за резултати. Овој е малку поскап 1200 денари, имаш и на ревалид 1000 ден, биоксин 600 ден се , а ако сакаш поефтино нешто тогаш може Др конопка.
За опаѓање на косата го препорачувам Afrodita шампонот од лук. Евтин е, и ефикасен. Промена забележав после првото миење на косата.
Не. Вода од рузмарин или вода од коприви многу помага , пробај, може повеќе пати во месецот да користиш , т.е двапати до трипати неделно е сосема океј.