Јас пред некое време ги пиев скоро три месеци, и осетив подобрување во однос на опаѓањето, побрзо ми растеше косата и забележав дека ми излегуваат нови 'бебешки' влакна. Апчињата се доста ефтини, сега плус се на попуст. Има доста членки кои пишуваа дека се задоволни од апчињата, мислам дека нема да згрешеш ако ги купеш.
Најбрзо и најефикасно ти е со лук да триеш на местото кај што ти е опаднато цело кругче коса...докажан стар лек е, испробан ми е и мене, знам дека грдо мириса, ама навистина ептен помага за косопаст. И мораш да земаш некои суплементи за ниското железо, бидејќи за жал може и полошо да ти биде.
По една капсула се пие на ден, добро си пиела, гледај да ги пиеш барем 2-3 месеци за да има ефект и после паузирај.
Мене после 3 месеци прекина да ми паѓа неконтролирано косата, испитав тироидна и железо добри ми беа. Користев Геровитал шампон, Natural Wealth вирамини за коса и чичково масло, навистина помагаат. А морам да напоменам дека и квалитетот на влакното ми е значително подобрен.
Мене дераматологот ми ги препиша витамините на Мерц, имав себореа и вика дека поради тоа било паѓањето, испитано ми е друго се. Денес почнав да ги пијам па ќе видиме за месец два како ќе биде. Дали некоја имала искуство со овие витамини?
Мерц се генерално добри витамини, треба да се користат секојдневно 3 месеци, а потоа месец дена пауза. Но тие сами по себе нема да ти ја подобрат себореата, дополнително треба да користиш шампони за таа намена...
Мене до пред еден месец многу ми паѓаше косата, буквално се случуваше после бањање прамени да ми паѓаат. Ме фати паника дека ми се преполови косата а јас и онака немам некоја густа коса, Прво што направив, проверка на крвна слика. Железото катастрофа, 3ка ми беше. Матичната ми рече дека главна причина за опаѓањето е ниското железо а тогаш баш беше и период на есенското опаѓање, па се тоа во комбинација си го направи своето. Најпрво почнав со таблети за зајакнување на железо, после земав Биотин и капсулите од ДМ за кожа коса и нокти. Сега конечно можам да кажам дека се ми е во нормала, затоа ако имате доста зголемено опаѓање најбитно е прво да се направи крвна слика па после се останато...
Да користев кетоконазол, сега ми препиша блу кап го зедов денес. Ми се исчисти ама аку ќе го користам обавезно.
Гледав едни капсули од дм за раст на косата, Haar vital complex се викаат на mivolis се, 159 денари. Што викате дали се океј? И дали предизвикуваат раст и на други влакна по телото?