Kosata mi pagja veke 4 meseci bez prestan. Mislam deka 60% e padnata veke i ne prestanuva. Vo juli mesec bev pozitivna na korona pa najveke se somnevam toa da e pricinata no bidejki imam i pokaceni androgeni (blaga forma na pcos) mozno e i toa da e no nikogas ne bilo opagjanjeto do ovoj stepen. Hormoni sekako ke ispitam a do togas sovet za sampon i vitamini plss Mislam deka merz ke gi zemam a ako imate podobar predlog pisete ♥️
по форумов имаше некои од dm што ги фалат до 200ден витамини шампон според мене не може којзнае колку да помогне,но пак види во аптека сигурно ќе ти препорачаат некој...почни повеќе зеленчук да јадеш(зелена салата,спанаќ..) и многу многу вода пиј
Јас имам позитивно искуство со шампонот Алпецин (германски) и плус капсули Биотин по една на ден. Плус обавезно испитај серумско железо и хормонален статус. Од мерц таблетите јас немав подобрување а ги пиев 3 месеци. Од јуни месец имав страшно опаѓање на косата кое траеше до пред некоја недела.
Мене мислам дека пополека ми се смирува фала му на Бога, вооппшто не е како порано, изгледа ми беше од себореата. Дерматологот ми ги препиша Блу Кап и Мерц витамините. Е сега ми рече по едно но на упатството пишува дека може и две, може да си земам две за побрз ефект, наместо за два месеци ќе ги испијам за еден. Женски што мислите, можам да земам по две дневно?
Можи, затоа што и самото упатство кажува да се пијат по 2 исто и Solgar, чим пиши можиш да пиеш како што е наведено, затоа што тоа ти е препорачана доза, а доколку не пиши не се зема на своја рака. Јас Merz секогаш по 2 ги пијам
Може да се зема по две одеднаш само ако пишува на упатството, а ако има доволна доза во едно апче ако таа се дуплира може да има обратен ефект. И јас пиев дополнително цинк со витамините во кои содржеше препорачана доза на цинк додека прочитав дека зголемена доза може да го зголеми опаѓањето на косата наместо да поттикне раст на косата.
Ако пишува дека може, можеш слободно да земаш по две. Со Солгар апчињата исто е, препорачаната доза е две апчиња дневно.
Косата ми е хаос, тенка, ретка, се кине лесно, мрсна секој втор ден. Ништо не и стои ни еден облик ниту една маска не помага, капки од аран, скапи шампони. Значи веќе преку глава со неа, изгледам како дс имам три влакна а на коренот е густа. Не е фарбана,нема бланш 4 години ставено. И никако да биде нормална.
Мојата беше таква дека не фарбана ја пеглам за еден сат никаква ја исфарбав со фарба без амонијак дојде на ред по сува ми е земи си шампон од лимес јас зедов за опаѓање дека многу ми испадна
Да почнеш да се фарбаш. Јас се додека не почнав да се фарбам , косата ми беше никаква, мрсна зошто и така ми е ретка со тенко влакно, катастрофа беше. Со фарба, косата изгледа подруго. Земи го шампонот на Др.Конопка со рузмарин, евтин е , а косата ја прави убава бујна, баш е супер за мрсна коса
Добри се, ги имам користено порано. Ја бев задоволна. Има ли некој искуство со геровитал шампон, серум и ампули за коса?
zemi si na solgar od zegin tableti,na dermedic sampon obavezno i domasni masla maski stavaj stalno.Mij ja kosata so voda od kosten i voda od oriz i bidi trpeliva ke imas rezultat ke vidis
Геровитал шампонот ми ја правеше косата многу тешка, некогаш изгледаше како да не сум ја измила. Шампонот како шампон беше добар, добро се покажа со опаѓањето, само формулата воопшто не ми одговараше мене.
Има на Solgar биотин капсули. Само биотин, без додатоци беа мислам. Сигурно има и од други брендови, ама овие први ми текнаа.
Во Зегин имам земено, како бомбони беа. Ми се чини на Dietpharm се, ама благи беа, имаше додаден шрќер 100%. Се користеа х3 на ден. Да не се подречам, ама после 2+ години активно паѓање на косата, се среди веќе. Уште да згусне малце и супер ќе биде. Секое одење на фризер истиот муабет беше, ко јас да сакам да ми паѓа.