Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Овие се? Дали сте задоволни? Screenshot_20221229_134836_com.huawei.browser.jpg

За колку време виде резултат?

Last edited by a moderator: Dec 29, 2022
  2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Да @Justicija, тие се. Јас сум задоволна од сè што сум пиела од Solgar досега. Железо, витамини за коса и нокти, Б-комплекс, биотин, витамин Ц (не ги пиев сите истовремено, се разбира), немало утка досега. Едни од подобрите додатоци во исхрана има брендов, според мене.

cresa-jagoda and Justicija like this.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Aпдејт: Косата престана да ми паѓа.

cresa-jagoda likes this.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Пред година дена мноху ми паѓаше косата и тоа со месеци. Сите се жалеа од мене дека семитарам како кучка. И го зедов шампонов подоле односно ми го препорача аптекарката и ми кажа дека барем 2 месеци треба да го користам за да видам резултати. И луѓе стварно така беше за 2 месеци јас може само 2 3 влакна дневно губев. Потоа прекинав да го користам и сега пак ми паѓа. Сега пак ќе одам да си го купам. Еве го
    bioxsine-dg-forte-ghaarausfall-shampoo-300-ml-pzn-11279206.jpg

5. Hunter

Hunter Нов член

Каде може да се најде миноксидил на Kirkland, и дали можеби е поефтин во Бугарија или Грција?

6. sofija014

sofija014 Популарен член

Дали наместо ампули б комплекс може да се стават здробени б комплекс апчиња во шампонот?

7. Rama

Rama Форумски идол

Да, може, јас така ставав многу пати, гледав дека има ефект на косата, ама поостар мирис имаат апчињата, и така оставаат мирис и на косата, доколку не ти смета, види пробај дали ќе имаш ефект.

8. BlondieWitch

BlondieWitch Истакнат член

Девојки мене ме интересира против опаѓање и за растење на косата некој освен шампон од лук, дали правел домашни пасти или шампони? Сакам да направам нешто со лук пошто мислам дека стварно помага

9. Rama

Rama Форумски идол

Лукот помага за опаѓање на косата. Стар лек е, отсекогаш го користеле за косопаст. Помага и со парчиња лук да се триеш на скалпот и општо на кожата на главата. Мириса грдо, ама барем е од помош. Сум ставала порано парчиња лук во шампонот, ама искрено повеќе разлика гледав кога се триев на кожата на главата директно.

BlondieWitch likes this.
  10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Дечки, дали некој ги пробал од Mivolis витамините за коса што ги има во dm?
    Ги купував тие од Солгар, две пакувања потрошив ама нешто изгледа не ми ги поднесува желудникот и не ги користам веќе.

11. annii

annii Популарен член

Јас имам искористено неколку кутии од нив. Косата ми паѓаше интензивно во период од 2 години, така што во тој период ги користев со пауза меѓу кутии секако.

Можеби најзадоволна бев од нив, доколку земеме предвид дека користев и само биотин на Солгар, дражеи, на Геровитал шампон и регенератор, на Конопка шампонот итн.

Овие самостојно ги пиев, без користење на шампони за таа намена и супер се покажаа. Микс од витамини се, има дневна препорачана доза и на цинк, селен, биотин.

Не се ни многу скапи, околу 200 денари за 60 таблети, а често се и на попуст отприлика 150 ден. дали испаѓаат.

12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ги пиев јас, добри беа. Поготово пак за цената што ја имаа, вреди да им дадеш шанса. Можеби повеќе ќе ти одговараат тие.
    Од Солгар побрзо видов ефект, затоа останав на нив тогаш додека да ми се среди опаѓањето.

Anabelle.Amorette likes this.
  13. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Пробај ги на Jamison ги има во еурофарм, Солгар се тешки за желудник, никако на гладно да се пијат, иначе се ептен добри

Anabelle.Amorette likes this.
  14. Mauritius

Mauritius Истакнат член

Видов еден рецепт за шампон: во 750 мл шампон од коприва се додава едно шише од 30 мл рицинусово масло, едно шишенце од 10 мл воден раствор на ад3 капки, едно шише од 50 мл воден раствор на пантенол и едно шишенце од 20 мл капки од коприва. Да ли некој од вас го има направено и користено овој шампон и да ли е ефикасен против опаѓање на коса?

Jacobana and Inče12 like this.
  15. kloki

kloki Истакнат член

Здраво Дечко ми има проблем со паѓање на косата. Има пиено таблети, користи шампони за против опаѓање, но без резултат. На местото каде што најмногу му паѓа пропратено е со чешање. Дали имате некое искуство за решавање на проблемот

Tanya9 likes this.
  16. Jacobana

Jacobana Истакнат член

Јас го направив овој шампон само без рицинусово масло. Со литар шампон од коприва го користам редовно малку повеќе од два месеци. Сега после капење во одводот нема влакна како што имаше и забележувам многу нови влакна кои растат и стрчат ,но се радувам. Подолу слика од производите кои ги измешав со шампон од коприва.

Attached Files:

17. Mauritius

Mauritius Истакнат член

Ти благодарам за одговорот. Ќе го направам шампонот и ќе пробам неколку месеци да го користам, се надевам дека ќе ми го намали опаѓањето на косата и ќе предизвика раст на нова коса.

Jacobana likes this.
  18. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Мора да посети добар дерматолог, има повеќе видови на заболувања кои имаат слични симптоми.

19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Мора на лекар прво да се види што го предизвикува тоа опаѓање.

20. kloki

kloki Истакнат член

Дали може да препорачате некој добар доктор

Tomato likes this.