Да @Justicija, тие се. Јас сум задоволна од сè што сум пиела од Solgar досега. Железо, витамини за коса и нокти, Б-комплекс, биотин, витамин Ц (не ги пиев сите истовремено, се разбира), немало утка досега. Едни од подобрите додатоци во исхрана има брендов, според мене.
Пред година дена мноху ми паѓаше косата и тоа со месеци. Сите се жалеа од мене дека семитарам како кучка. И го зедов шампонов подоле односно ми го препорача аптекарката и ми кажа дека барем 2 месеци треба да го користам за да видам резултати. И луѓе стварно така беше за 2 месеци јас може само 2 3 влакна дневно губев. Потоа прекинав да го користам и сега пак ми паѓа. Сега пак ќе одам да си го купам. Еве го
Да, може, јас така ставав многу пати, гледав дека има ефект на косата, ама поостар мирис имаат апчињата, и така оставаат мирис и на косата, доколку не ти смета, види пробај дали ќе имаш ефект.
Девојки мене ме интересира против опаѓање и за растење на косата некој освен шампон од лук, дали правел домашни пасти или шампони? Сакам да направам нешто со лук пошто мислам дека стварно помага
Лукот помага за опаѓање на косата. Стар лек е, отсекогаш го користеле за косопаст. Помага и со парчиња лук да се триеш на скалпот и општо на кожата на главата. Мириса грдо, ама барем е од помош. Сум ставала порано парчиња лук во шампонот, ама искрено повеќе разлика гледав кога се триев на кожата на главата директно.
Дечки, дали некој ги пробал од Mivolis витамините за коса што ги има во dm? Ги купував тие од Солгар, две пакувања потрошив ама нешто изгледа не ми ги поднесува желудникот и не ги користам веќе.
Јас имам искористено неколку кутии од нив. Косата ми паѓаше интензивно во период од 2 години, така што во тој период ги користев со пауза меѓу кутии секако. Можеби најзадоволна бев од нив, доколку земеме предвид дека користев и само биотин на Солгар, дражеи, на Геровитал шампон и регенератор, на Конопка шампонот итн. Овие самостојно ги пиев, без користење на шампони за таа намена и супер се покажаа. Микс од витамини се, има дневна препорачана доза и на цинк, селен, биотин. Не се ни многу скапи, околу 200 денари за 60 таблети, а често се и на попуст отприлика 150 ден. дали испаѓаат.
Ги пиев јас, добри беа. Поготово пак за цената што ја имаа, вреди да им дадеш шанса. Можеби повеќе ќе ти одговараат тие. Од Солгар побрзо видов ефект, затоа останав на нив тогаш додека да ми се среди опаѓањето.
Пробај ги на Jamison ги има во еурофарм, Солгар се тешки за желудник, никако на гладно да се пијат, иначе се ептен добри
Видов еден рецепт за шампон: во 750 мл шампон од коприва се додава едно шише од 30 мл рицинусово масло, едно шишенце од 10 мл воден раствор на ад3 капки, едно шише од 50 мл воден раствор на пантенол и едно шишенце од 20 мл капки од коприва. Да ли некој од вас го има направено и користено овој шампон и да ли е ефикасен против опаѓање на коса?
Здраво Дечко ми има проблем со паѓање на косата. Има пиено таблети, користи шампони за против опаѓање, но без резултат. На местото каде што најмногу му паѓа пропратено е со чешање. Дали имате некое искуство за решавање на проблемот
Јас го направив овој шампон само без рицинусово масло. Со литар шампон од коприва го користам редовно малку повеќе од два месеци. Сега после капење во одводот нема влакна како што имаше и забележувам многу нови влакна кои растат и стрчат ,но се радувам. Подолу слика од производите кои ги измешав со шампон од коприва.
Ти благодарам за одговорот. Ќе го направам шампонот и ќе пробам неколку месеци да го користам, се надевам дека ќе ми го намали опаѓањето на косата и ќе предизвика раст на нова коса.