1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Овие се? Дали сте задоволни? Screenshot_20221229_134836_com.huawei.browser.jpg

За колку време виде резултат?

Последна измена од модератор: 29 декември 2022
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.187
    Да @Justicija, тие се. Јас сум задоволна од сè што сум пиела од Solgar досега. Железо, витамини за коса и нокти, Б-комплекс, биотин, витамин Ц (не ги пиев сите истовремено, се разбира), немало утка досега. Едни од подобрите додатоци во исхрана има брендов, според мене.

На cresa-jagoda и Justicija им се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    41.367
    Aпдејт: Косата престана да ми паѓа.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.271
    Допаѓања:
    21.713
    Пред година дена мноху ми паѓаше косата и тоа со месеци. Сите се жалеа од мене дека семитарам како кучка. И го зедов шампонов подоле односно ми го препорача аптекарката и ми кажа дека барем 2 месеци треба да го користам за да видам резултати. И луѓе стварно така беше за 2 месеци јас може само 2 3 влакна дневно губев. Потоа прекинав да го користам и сега пак ми паѓа. Сега пак ќе одам да си го купам. Еве го
    bioxsine-dg-forte-ghaarausfall-shampoo-300-ml-pzn-11279206.jpg

5. Hunter

Hunter Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Каде може да се најде миноксидил на Kirkland, и дали можеби е поефтин во Бугарија или Грција?

6. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    3.849
    Дали наместо ампули б комплекс може да се стават здробени б комплекс апчиња во шампонот?

7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Да, може, јас така ставав многу пати, гледав дека има ефект на косата, ама поостар мирис имаат апчињата, и така оставаат мирис и на косата, доколку не ти смета, види пробај дали ќе имаш ефект.

8. BlondieWitch

BlondieWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    17
    Девојки мене ме интересира против опаѓање и за растење на косата некој освен шампон од лук, дали правел домашни пасти или шампони? Сакам да направам нешто со лук пошто мислам дека стварно помага

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Лукот помага за опаѓање на косата. Стар лек е, отсекогаш го користеле за косопаст. Помага и со парчиња лук да се триеш на скалпот и општо на кожата на главата. Мириса грдо, ама барем е од помош. Сум ставала порано парчиња лук во шампонот, ама искрено повеќе разлика гледав кога се триев на кожата на главата директно.

На BlondieWitch му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Дечки, дали некој ги пробал од Mivolis витамините за коса што ги има во dm?
    Ги купував тие од Солгар, две пакувања потрошив ама нешто изгледа не ми ги поднесува желудникот и не ги користам веќе.

11. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.866
    Јас имам искористено неколку кутии од нив. Косата ми паѓаше интензивно во период од 2 години, така што во тој период ги користев со пауза меѓу кутии секако.

Можеби најзадоволна бев од нив, доколку земеме предвид дека користев и само биотин на Солгар, дражеи, на Геровитал шампон и регенератор, на Конопка шампонот итн.

Овие самостојно ги пиев, без користење на шампони за таа намена и супер се покажаа. Микс од витамини се, има дневна препорачана доза и на цинк, селен, биотин.

Не се ни многу скапи, околу 200 денари за 60 таблети, а често се и на попуст отприлика 150 ден. дали испаѓаат.

На simoncelicius и Anabelle.Amorette им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.911
    Допаѓања:
    81.187
    Ги пиев јас, добри беа. Поготово пак за цената што ја имаа, вреди да им дадеш шанса. Можеби повеќе ќе ти одговараат тие.
    Од Солгар побрзо видов ефект, затоа останав на нив тогаш додека да ми се среди опаѓањето.

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.363
    Допаѓања:
    11.976
    Пробај ги на Jamison ги има во еурофарм, Солгар се тешки за желудник, никако на гладно да се пијат, иначе се ептен добри

На Anabelle.Amorette му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mauritius

Mauritius Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Видов еден рецепт за шампон: во 750 мл шампон од коприва се додава едно шише од 30 мл рицинусово масло, едно шишенце од 10 мл воден раствор на ад3 капки, едно шише од 50 мл воден раствор на пантенол и едно шишенце од 20 мл капки од коприва. Да ли некој од вас го има направено и користено овој шампон и да ли е ефикасен против опаѓање на коса?

На Jacobana и Inče12 им се допаѓа ова.
  15. kloki

kloki Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Здраво Дечко ми има проблем со паѓање на косата. Има пиено таблети, користи шампони за против опаѓање, но без резултат. На местото каде што најмногу му паѓа пропратено е со чешање. Дали имате некое искуство за решавање на проблемот

На Tanya9 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jacobana

Jacobana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    13
    Јас го направив овој шампон само без рицинусово масло. Со литар шампон од коприва го користам редовно малку повеќе од два месеци. Сега после капење во одводот нема влакна како што имаше и забележувам многу нови влакна кои растат и стрчат ,но се радувам. Подолу слика од производите кои ги измешав со шампон од коприва.

Прикачени фајлови:

На cresa-jagoda, Mauritius и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  17. Mauritius

Mauritius Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам за одговорот. Ќе го направам шампонот и ќе пробам неколку месеци да го користам, се надевам дека ќе ми го намали опаѓањето на косата и ќе предизвика раст на нова коса.

На Jacobana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Мора да посети добар дерматолог, има повеќе видови на заболувања кои имаат слични симптоми.

19. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.363
    Допаѓања:
    11.976
    Мора на лекар прво да се види што го предизвикува тоа опаѓање.

20. kloki

kloki Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    141
    Дали може да препорачате некој добар доктор

На Tomato му/ѝ се допаѓа ова.