1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. tweety88

tweety88 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    23
    Девојки ме интересира дали некоја од вас ги користела шампонот и лосионот против опаѓање на Ројал и какво искуство имате со нив?

2. Kittyy

Kittyy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Мене косата почна да ми опага кога држев ригорозни диети.. Пробав многу работи за да го спречам опагањето но единствено што ми помогна беше шампонот од Авон за тенка коса... Не само што косата почна да не ми пага веке туку почнаа да ми никнуваат и нови влакненца... :D

3. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    2.437
    Јас незнам како воопшто имам олку коса на главата, при секое миење мн ми паѓа. :(

4. aleksandrappo

aleksandrappo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Пакетче мајонез го мачкаш на косата како маска и го оставаш да делува 15 мин и го мијаш со шампон.Можи и да свариш лисја од орев во вода и со водата да се измијаш коса.

5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Ова со мајонезов е исто со тоа како со маслиново масло. Се користи како маска за да добиеш сјај на косата и навистина се добива сјај. Меѓутоа немој НИ СЛУЧАЈНО да ви паднало на памет да го мачкате мајонезот по коренот. Зошто?
    Сите што сте биле на лекар за косата сигурно ви кажале дека мрснотијата им помага на влакната да паѓаат. Тие кога се мрсни полесно се излизгуваат од коренот. Па каде има средства против опаѓање кои се како зејтин ?

6. Srcuska-pavlovska88

Srcuska-pavlovska88 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ми се појавуваат мозолчиња на главата, и мислам дека од тоа ми паѓа косата...help!!

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Од кога ти е така Срцушка? Да не е реакција од шампонот, пробај смени го со најобичен од коприва или бреза...

8. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Јас моментално го користам Бекутанот-најубав шампон,базиран и направез за детска кожа.Инаку во него ставив и 1 амп.Бедоксин(Б6).Инаку сеуште ми опаѓа,ама не со тој интензитет.Се надевам дека кај и да е ќе престане,ако не тогаш ќе пробам друг лек :lol:

9. Belis

Belis Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    7
    Феминки го делам истиот проблем со повеќето од вас.Веќе три години се мачам со косава и најтешко ми е то што незнам зошто ми паѓат,бев да испитам крв,тироидна и се ми е во ред.Последнава година некако успеав да ја ставам под контрола па сега не ми паѓа по многу(нормално по неколку влакана).Последниве 5 месеци го користам Алпецин Ц1 и сум многу задоволна,имам и нови влакненца :rofl: .А сега брзо почнав со едни апчиња Перфектил,имаат повеќе витамини и минерали од Мерц-от(ги имам и нив користено ама немаше некој ефект),па ако се ефикасни ќе ви се пофалам. :)

Ова се нутритивни вредности на една таблета:
    Vitamin D (as D3 200iu)
    5µg
    Vitamin E (Natural Source)
    40mg
    Vitamin C
    60mg
    Thiamin (Vitamin B1)
    8mg
    Riboflavin (Vitamin B2)
    4mg
    Niacin (Vitamin B3)
    18mg
    Vitamin B 6
    10mg
    Folacin (as Folic Acid)
    500µg
    Vitamin B12
    9µg
    Biotin
    0.045mg
    Pantothenic Acid
    40mg
    Iron
    12mg
    Magnesium
    75mg
    Zinc
    15mg
    Irodine
    200µg
    Manganese
    0.5mg
    Copper
    1mg
    Chromium GTF
    50µg
    Selenium
    100µg
    Cystine
    10mg
    Each tablet also contains:
    Natural Mixed Carotenoids
    2mg
    Grape Seed Extract
    (95% Proanthocyanidins)
    15mg

10. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Јас кога ќе се изнервирам, автоматски почнувам да си влечам снопови коса од глава, т.е ми паѓа косата од нервоза.

Знам дека е селси, ама користев свински сапун цел месец и косата ми е сосем океј сега, дури и подобра него ли претходно.

11. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Девојки и мене исто ми паѓа косата, така да користам веќе година ипол шампон Recept за опаѓање коса, го има во аптеките, користам и маска за коса од Genera и подобро е. Сум слушнала и дека апчиња Биотин служат за овој проблем, ги има во аптеките. Овој лек е и за коса, кожа и нокти, спаѓа во B групата на апчиња како што се b-kompleks, b12, b6 итн.

12. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    Чајот од бреза го спречува паѓањето на косата и маслото од бадем

13. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.241
    мислев дека сум пишала овде но не сум пишала во темата како до побрз раст на косата
    Во врска со прашањето јас го имам користено и е добар иако со тинктурата го купив само еднаш а повеќепати го користев само шампонот -ми ги даваше истите резултати
    Но најмногу сум задоволна од таблетите за коса на ројал ....инаку мојот проблем беше во тоа што проќелавував како таткоми од страните, сега го немам тој проблем + и косата ми порасна до половината па сум многу среќна. Инаку имав пробано многу шампони еден на А буквата беше не го памтам знам дека е во црно пакетче а внатре е зелен него го користев , мерцот од него сум задоволна само за ноктите -ми ги зацврсти , фолтен (карикирам не памтам имиња),фитовал :?: ,имаше и уште нешто а да не зборувам за обичните шампони против опаѓање ...но сепак најдобри ми беа овие и се моја препорака за сите кои имаат сличен проблем

14. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    пробај natural wealth vitamins for the hair имаат повеке витамини и минерали од мерцот и треба 2-3 дози да се испијат

15. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14

јас имам видено во аптекта во болница

16. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    и исто така не ја мисли мн косата колку повеке ја мислис полошо му давас таква информација на мозокот,и мене ми пага ги користам овие таблети и пробвам да не мислам ама тешко некако ми оди така ми казаа на лекар па сакав да споделам занам како ви е

17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    пред некој ден една пријателка ми кажа рецепт и сега планирам да го пробам...во најобичен шампон од бреза да ставам целаа табличка витамин Б6 и така шампонот да отстои 40 дена...после тоа да се мијам...имало добри резултати :)

На Black.Beauty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14

јас во шампон од коприва од илирија ставив ампули б-6,б-1,б-12 па ке видиме.знам дека од нервоза и од стрес пага косата ама ме интересира дали при ова растата нови влакна и колку трае тој процес?мене ми пага ама гледам имам нови влакна,забелезвам кога сум нервозна е полошо мн ми пага ама не ми се познава.лек нервозата д ане ми се одрзва на косата?

19. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Го имам тој проблем ама не нон стоп, туку повремено, во одреден период од годината! Не превземам ништо иако од опаднатите влакна можам слободно перика да си направам! :rofl:
    На почетокот, кога приметив дека го имам тој проблем, почнав да користам разни препарати против опаѓање ама ништо! Да не речам, тие го подпомагаа опаѓањето на косата :rofl: т.е. не бев задоволна од ниеден продукт и решив да се препуштам на мајката-природа! :rofl: Според мене, џабе и препарати, џабе се! :doh:

20. macysh

macysh Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    848
    Па тоа е нормално,во одреден период од годината косата опаѓа поради промена на времето ама ништо страшно.Сето тоа се обновува,нема место за паника.На сите косата ни паѓа повеќе одреден месец,не грижи се :)