Предлог за нештп против опаѓање на коса после ковид и се прават многу како тутки и не може да се расчешла??
За расчешлување мене ми помага серумот од Лореал, No hair cut cream serum, без измивање е и многу убаво мириса плус. Исто така спрејчињата на Глис се убави
Што би ми препорачале против опаѓање на коса после бременост? Мислам дека ќе останам без коса од толку многу што паѓа.
So godini kosata mi bese vo stagnacija, nesto sto bese klucno za da si povratam zdrav izgled pa i da pocne da mi raste bea suplementi kako Biotin, pocnav so onie na Health Aid. A prethodno se tupev so nadvoresni faktori ( maski, shamponi, serumi... ).
Многу ми паѓаше косата. На секое бањање по една шака коса ми паѓаше. Земав еден микс од шампон(Афродита од пантенол и коприва) и други работи(витамини,рицинуисов масло,ад капки,пантенол и др.). Го користам 3 месеци и задоволна сум многу од тој микс...
Po poracka vo bilo koja apteka, osven vo Zegin, so niv nemaat sorabotka, a vo dobro snabdeni apteki gi imaat vo ist moment na raspolaganje, traat za dva meseci, ete vo momentov cena vidov kaj Anni farm 1.185 denari.
Zdravo imam 23 godini i pocnuva da mi se oretcuva kosata vo zalistocite i pozadi na temeto imam probano poveke vrsti na ampuli i samponi no ne pomagaat. No sum slusnal deka minoxidil pomaga za toa da go sprecam dali najprvo treba da posetam lekar ili pak moze na svoja raka ? Se raboti za masko
I da najdes nesto sto ti pomaga, ne bi gi zadrzuval vlaknata, bidejki najverojatno se raboti za sostojba za koja e potrebno da se otkrie pricinitelot, a za toa e najpametno dodeka ne e prekasno, da se odi na lekar.
Zdravo, dali nekoj gi ima pieno tabletite za kosa na Hair- vit na health aid? Prepisani mi se od dermatolog ama kako mnogu da se jaki nekako, cela me usporuvaat . Inace meseci unazad mi pagja kosata i se proveriv zelezo e ok,malku so teroidnata tsh mi e pokacen no mi prepisaa selen.. koristev i revalid sampon ,alpecin , perusan , bioxine i nisto . Predlozete nekoj sampon od koj imate efekt , kosata mi e dolga ali slaba nekako i nonstop mi opagja..
Јас се колнам во маслово за коса , го користам од септември па наваму, на почетокот ме фати некоја мрза да ставам често, ама по толку рекламирање и позитивни коментари решив да го користам барем три пати неделно. Се прска во корен , се прави масажа, па се става и на останатиот дел на косата. Мене дека ми е бланширана, сува косата косата го упива маслото и јас ставам многу количински треба време и трпение, препорачано е да се држи на коса најмалку 4 часа а најидеално е да се преспие со маслото па утредента да се измие. Јас немам проблем со опаѓање (имав пред 2 години ама проблем беше ептен паднато железо) а сега го користев за побрз раст на косата и навистина имаше резултати , некаде од страна каде што немав толку коса ми се згусна, израсна нова коса , навистина немам зборови. Јас го купив како во сет со шампонот, маската и мислам најидеално е така да се користи. Ги купив по втор пат и не ги менувам.