Здраво дали некој од вас ги има користено серумов или шампонов, па да ми каже дали имало резултати ? Имам пробано Алпецин ,Тианде, Рошен ама ништо не ми помогна, паѓа косава ептен.
Ампуливе како се користат? Имам купено кој знае од кога и нема упатство па така ми седат. Од каква пластика?
Шампонот го имам користено, мене ми се допадна го имав купено поголемото пакување од 500 мл , ама дали помага против опаѓање не знам зошто истиот период правев испитувања (крвна слика и тироидна жлезда ) и испадна дека косава ми опаѓа поради ниското железо.
Мене после породувањето ми помогна Ревалид со виолетово капаче што е... Е сеа после година дена користење повторно ми паѓа многу... Не знам дали се презасити организмот, па не делува... Којзнае
Јас го имам користено шампонот. Убава ми ја правеше косата ептен, ама за опагање не ми помогна. Едно шише потрошив, може да продолжев со друго ќе имаше поголем ефект, не знам.
Zdravo dali imat nekoja iskustvo so ROSMARINE OIL, mnogu go falat demek im rastelo novi vlakna na kosa
Супер е рузмариновото масло за поттикнување на растот на косата. Масирај го скалпот со него, можеш еве и чај да вариш од рузмарин и со него да се одмиваш. Јас во моментов мешам рузмариново масло со чичково и нанесувам на коренот. Масирам, оставам да стои час-два и после се мијам. Косата ми е многу сјајна и лелеава, баш сум задоволна како изгледа. Имам и многу нови влакна напред. Секако ќе има резултат, нема што да изгубиш ако пробаш.
Конкретно ова е етерично и е многу поконцентрирано од овие другиве. Може да направи иритација кај некој со поосетлив скалп, па затоа подобро е малку да се измеша. Не мора со многу голема количина, 2-3 капки во мала лажичка базно масло. Многу мириса и се осеќа. А онака може да се користи чај од рузмарин, без масла, без ништо. Само чајот и да се плакне косата со него. Е само не знам колку би било ефикасно така, зашто сепак маслата повеќе стојат на темето па имаат време и да делуваат подобро. Но имам читано дека делувало, па вреди да се проба и тоа.
Може е малку смешно прашањево, ама кога ќе ставиш од маслото да стои час-два, не ти паѓаат влакна од косата? Јас порано често користев чичково и ореово и доста ми паѓаше косата штом ќе нанесев, а ионака ми се изретчи многу и сега се плашам малку дали да ставам некое масло, а гледам дека хит е маслото од рузмарин. Баш сакам да пробам со него бидејќи читам и гледам доста позитивни искуства.
Кога дали ми паѓаат влакна, мислиш откако ќе го ставам маслото или откако ќе измијам коса? Не знам дали разбрав добро. Инаку не сум приметила да паѓа после ставање масло. Само нормално при миење си паѓаат влакната што требало да паднат, ама ништо драстично.
Мислам на тоа додека го чуваш маслото на скалпот час-два? Мене тогаш ми опаѓаше и затоа престанав да нанесувам масла. Ама сега ќе пробам со масло од рузмарин, и баш ќе видам дали ќе биде исто.
Не, не ми се случило нешто такво. Ја чешлаш косата додека стои или? Можеби си е и нормално опаѓање, во смисол - си опаѓа тоа што требало да падне кога-тогаш. Ама сепак ти си ја знаеш косата најдобро. Ако го земеш тоа етеричното од сликата што ја постнав, разреди го со друго масло зашто не се препорачува да се капне директно на скалпот, пишува и на самото кутивче од страна. Знам досадна сум со коментарот, ама етерично е маслото па затоа е таква постапката на нанесување.
Не ја чешлав додека стои маслото, ама си паѓаше сама по себе косата и затоа прекинав. Ова беше одамна, сега сакам да пробам баш со маслото од рузмарин како ќе биде. Фала ти на објаснувањето, не си досадна, супер е што сподели детално.
Колешка маслово го користи директно на скалп. И јас и реков дека секаде се препорачува да се помеша со некое базично масло па така да се нанесе затоа што етерично е премногу концентрирано. Никаков проблем немала а косата и е прегуста.
Да, зависи од самиот скалп, кожата колку е осетлива итн. Кај мене нема шанси да пројде вака директно на скалп, веднаш ќе ми се јави иритација и црвенило кај што сум ставила.