Препорачајте нешто против опаѓање на коса. Немам нерви веќе. На секое чешлање еден куп влакна на чешелот. И обавезно влакна низ станот. Само ги собирам како правосмукалка. Купив едни капсули од ДМ за зацврстување на косата. Ама сакам и нешто плус.
Имаш испитано железото како ти е? Исто и тироидните хормони? Земи нешто витамини од Merz, Jamison, исто и шампон против опаѓање пробај alpecin
Тироидна испитав ок беше, матичната ми даде Merz да пијам ама од нив многу ми се јаде и ги баталив. Хормони не сум испитала бидејќи сеуште дојам, не знам до нив ли е и пред да останам бремена ми паѓаше многу без коса ќе останев после неколку месеци во бременоста престана да ми паѓа ми се смени косата од корен. А сега пак ми така паѓа.
Железото ми е ок. Тироида немам испитано. Фала на одговорот. Ќе побарам од шампонот овде по аптекиве. Откако сум овде го имам проблемов. Не верувам дека е од промена на клима.
Да ги побараш во Зегин таблетки во жолто шише за коса,кожа и нокти и да ги пиеш редовно...ги знаат кои се аптекарките .И многу помага пиење на цинк.Пробај се надевам дека ќе имаш подобрување.
Merz заради биотинот отвараат апетит, пробај ги на Solgar hair, skin, nails, ги има во Зегин, барем 3 месеци со ред за да имаш ефект. Мене ми беа малку тешки на желудник, затоа после јадење ги пиев, и се прилично големи, а не отвараат апетит
А може воопшто не ти годат маслата? Инаку пробав рицинусово. И ако споредам, рицинусовото некако ми е подобро од кокосовото баш за овој период.
Таблетките се Solgar членката што ти ги пиша,побарај можеби ќе ги надеш. Направи и чај појак концентрат од рузмарин и после миење прскај на скалпот масирај и суши се ...многу ефикасно е..позз
Овие ги пијам моментално и баш се солидни за цената. И лани ги пиев есенско-зимскиот период, обично тогаш најмногу опаѓа косата.
Девојки дали го имате пробано ова? Гледам има добри состојки и по салони си го користат и 1-2 го пробав и беше предобро ама сепак сакам искуства
Не знам колку би ти помогнало ова против опаѓање, повеќе е за заштита на врвови и општо за нега на косата...
Заборавив и ова на оливал да го ставам извинете … Јас двете би ги земала убаво ми објасни и како што мислам тоа да е за врвови и за нега Додека ова да ми е зс против опаѓање
Лично немам искуство со ова ама сум читала дека е добро. Како што кажа и Mishela тоа е за расчешлување не е за раст, меѓутоа е добро за да можеш да ја расчешлуваш лесно, да не се тегне и кине косата.
Ова лосионче е топ. Можеш да го користиш заедно со шампонот од истата линија за поголем ефект, ако ти треба и шампон. Јас неодамна го купив шампонов и многу ми се допаѓа, ми одговара. Повеќе го зедов за раст, во фаза на растење коса сум.
Каде го има лосионов кај нас? Иначе, за опаѓање на косата мене како најуспешен ми се покажа шампонот на Insight против опаѓање, има и лосион од истата линија. Најдобар ефект имам од шампонот и добро ми влијае на косата. Пијам и витамини на Солгар, ама повремено.