Многу луѓе познавам на кои почна да им паѓа косата после ковид, али кој со шампон кој со апчиња го запраеа некако процесот
Девојки дали некоја има искуство со оваа линија и овој шампон на гарниер ? Има добар состав и би му дала шанса но ете и да прашам.
Нема силикони , а има еден сулфат но мене не ми смета искрено бидејќи лесно ми се мрси скалпот и ми помага ама само кога е еден и без силикони бидејќи тоа веќе ми ја пресушува косава.
Здраво девојки, дали некој случајно знае каде во МК или околина може да се најде квалитетен топер за коса? Косата ми е проретчена на темето и очајно барам решение. Благодарам однапред
Здраво девојки дали имате искуство со https://www.facebook.com/share/p/HPujA72tCMdmSNRy/?mibextid=xfxF2i гледам го фалат па би сакала и ваше мислење дали е ефикасен ако некоја го користела, многу почна да ми паѓа косата после бременоста но веќе поминаа 2години а сеуште паѓа
Последниов месец ги користам Roots третманот и Wasabi Shan kui шампонот од Lush. Морам да признаам дека се одлично комбо во борбата против опаѓање на косата. Ако секое бањање чистев одвод да не се затне од цела рака влакна, сега паѓа само по некое. Исто и на чешлање, нема веќе полна рака влакна. За згуснување ќе почекам уште некое време дали ќе има резултат. Третманот се нанесува на скалпот на сува коса, значи пред бањање, се дели косата како за фарбање и се мачка по скалпот. Мириса свежо како чај од нане, содржи нане, кофеин и уште нешто имаше, не ми текнува. Шампонот е со ситни зрнца сол, прави и пилинг на скалпот, како да го лади. Истиот ефект на ладење го имам и од третманот. Скапички се малку, ама мислам дека вредат за сите пари. Скептик бев кога ги купив, оти изгледа косата ми се презасити од шампоните на Конопка, па решив да сменам малку. Недостаток е што некако како да ми се мрси косата повеќе, ама тоа не е проблем.