1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    138.734
    Ова со шампон од бреза и витамин Б6 во него сум го слушнала и јас, само не сум го тестирала.

Почнав да користам Алпецин Ц1, и имав добри резултати, ама во еден момент на криза купив некои ампули naturica. Скапи се, лошо мирисаат, а имаат послаб ефект од алпецин, барем кај мене. Не знам ни јас што ми требаше.

2. sweety923

sweety923 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    Компири и мед против опаѓање на косата.
    Ако ви се капе косата, треба да направите маска со свежиот сок одкомпир.Излупете 1 голем компир, изрендајте го и изстискајте го сокот. Измешајте2 лажици од овој сок со 2 лажици сок од Алое и 20 г мед. Втријте јадобиената смеса во коренот на косата со лесно масирање со прстите. Потоаси внесете полиетиленска шапка за бања, или се завива главата софротирна крпа крпа.По 2 часа измијте ја косата со топла вода и соодветен шампон.Правете ја маската 2 пати неделно, додека дојде подобрување восостојбата на косата и таа ќе престане да паѓа

.Маска против опаѓање на косата со пиво
    При опаѓање помага и жешкото пиво. Со него се премачкува косата и сезавива со затоплена крпа. Оваа процедура, сепак, се прави најмалку 5 денасекој ден.
    И последното нешто против опаѓање на косата е лута пиперка којашто се втрива во главата..

3. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Леле ова косава ме полудува еј.
    Таман се испофалив на форумов дека ја средив работата еве ја деновиве капе ли капе ко луда. Ја урочив изгледа. Кај ми е таква тенка па уште и да паѓа.

Пред некој ден ми земаа крв и излезе дека сум анемична. Од нет читам дека анемичноста кај жените може да доведе до опаѓање на косата. Дали има некоја од вас такво искуство??Пример и се вратила крвта во нормала па и косата престанала да опаѓа??

4. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Да, кога ќе ти се нормализира крвната слика и косата ќе престане да ти паѓа. Против опаѓање добар е пивскиот квасец и семе од коприва.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    спремајте се, од септември косопад :D , се зафркавам :)
    најчесто на премин од едно во друго годишно време, а посебно од лето во есен е најнормално косата на паѓа најмногу, затоа не паничете и не фрлајте многу пари по секакви средства, зошто исто ви се фаќа ;)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Епа тадададааааам - мојот косопад започна. :devil:
    Го мразам, а не ја ни чешлам косата, ама паѓа ли паѓа пустава.
    Додуша, не е кујзнае колку, ама за мојата да речеме ретка коса, ме фаќа страв.
    Нема некоја превентива освен тоа маслата што и ги шлакам? :^)

7. Arya

Arya Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    една работа е коа косата ти паѓа константно и при секое чешлање, а сруго е еднаш-двапати годишно
    мој совет - обавезна проверка на крвната слика !!! тоа е најбитно за да се исклучат некој недај боже заболување, бидејќе паѓањето на косата најчесто е симптом за нешто (лесна работа ако е генетска предиспозиција или време за "митарење" :) :) :) )

8. BrownEyes

BrownEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2011
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    И мене овој период ми опаѓа коса.. Некои велат дека тоа е само период. Можно ли е да ми опаѓа од тоа што секој ден ми е фатена во опавче?

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Можно е, особено ако го носиш ептен стегнато. Имав еден период како помала цело време ја носев косата во репче и почна да ми паѓа, кога отидов на фризер ми кажа баш дека е од тоа. Ја носев пуштена некое време и се намали одма опаѓањето. Инаку за периодов и мене ми паѓа, се надевам дека е нормално :D

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не знам до што е- нели септември почнува да паѓа косата, а мене од јули кога почна вчера мислам при чешлање пола ја изгубив :@ истото ми се случуваше и лани ова време :(

Па не е фер, таман ќе ми се среди пак наново- се чувствувам ко Сизиф :( , а се повеќе се разочарувам кога ги гледам луѓето околу мене- ретко кој има густа коса, млади луѓе, деца што се вели а со проретчени коси :doh:
    До што е бре луѓе, до компјутерите, до нездравата исхрана, до што?

11. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    и јас го имам истиот проблем со опагање на косата, пробав многу шампони, лосиони таблети но не можам да кажам дека опаѓањето прекина,косата ми е премногу оретчена и тоа страшно ми влијае на самодовербата ве молам за помош...

12. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки уште нешто косата многу паѓа и од стрес и нервози тоа го осетив кај мене,кога имав проблеми и многу се нервирав косата страшно почна да ми паѓа, исто ми се истенчи и влакното ве молам внимавајте многу на тоа јас навистина го осетив...

13. srckastata

srckastata Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    еве јас ке ти казам тоа ми е по струка :D ке се миес со сампон од коприва и ке ствас некоја по квалитетна маска а по мозност да биде од билки маската тоа ако ти пага косата,а доколку ти пага само на едно место а да не е косопас или некоја др болес кази и ке ти казам со да направис позз пробај ке ти помогне од искуство само ке треба време

14. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Кај мене е чудна работа..кога ке ми порасни коренот ми паѓа ама само од одоздола кај опашките..а кога е фарбана како појако да е влакното..и не паѓа,можам и бев страв да ја чешлам дан ми остани косата на чешел.

А пробав со свински сапун и од неа се јакни влакното.. :)

15. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    И мене ми кажаа за свински сапун ама уште го немам пробано. Како е, има ефекти?

16. unhappyy

unhappyy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    147
    Има ја зацвртува ама треба редовно да се миеш со тоа..секако од прво миење нема да има ама со тек на време ке се забележат

17. emiljota

emiljota Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Devojki pred nekoja nedela zaprimetiv deka kosata poveke ne mi e ni na polovina od ona sto mi bese.Porano imav dosta gusta kosa,a sega ne mi e ni 1/3 od toa.Mnogu me faka strav,zatoa sto zabelezav deka mi paga od sekade i mi se pravat zalistoci podednakvo od site strani.Pocnav da go koristam samponot od Vichy,se miev so nego 2 pati no ne sum primetila nekoe podobruvanje. Ako ima nekoj nekoe iskustvo so apcinja nekoi ve molam da mi pisete ili pak dokolku znaete kade da se obratam.Dali nekoj se soocil so vakov problem? Mnigu vi Blagodaram zatoa sto navistina me faka strav :sweat:

18. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    до пред една година немав никакви проблеми со опаѓање на косата но пред една година косата почна многу да ми паѓа.цели 15 години ја миев косата со бекутан шампонот, потоа подоцна почнав да користам и балсам па пена и забележав дека тогаш почна косата да ми паѓа.сега не користам балсам и косата не ми паѓа многу, нормално малку при чешлање моја препорака да не користите балсами и да се миете со ист шампон а не секое миење на косата нов шампон поздрав.

19. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
    Јас знам дека не треба постојано да се користи еден ист шампон бидејќи косата се презаситува од него

20. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Мојата пријателка имаше сличен проблем и пиеше некакви апчиња
    на природна база од пивски квасец и мислам дека и помогнаа многу само исто така влијае и стресот и од тоа многу паѓа косата .Пробај да го намалиш стресот. :)