1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.861
    Допаѓања:
    81.104
    Немам претстава дали е многу или малку, ама не знам и колку ќе биде ефективно. Зошто не пробаш да го масираш скалпот со микс од 2-3 капки рузмарин капнати во лажиче друго масло? Можеш ореово, чичково, ленено...Мислам дека така ќе биде далеку подобро, плус со масажата правиш дополнителна стимулација на скалпот.

2. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Случајно се видов на слика, сликана од профил. Не знаев дека имам толкава дупка без коса меѓу челото и увото. Дајте ве молам совет. Многу лошо изгледа од страна

3. MissLiebermann

MissLiebermann Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    23
    Рицинусово масло да ставаш да ти постои пред да ја миеш косата.Мачкај и масирај на деловите каде што мислиш дека ти е соголено и проретчено и ке има резултати.Најверојатно побрзо ке ти се мрси косата ,ама па за кратко време ке приметиш нови влакна како растат.И провери си хормони и витамин Д.И некој шампон медицински нека ти препорачаат во аптека за ваква состојба.

Освен рицинусово масло добри се и рузмарин, орев, бадем ,чичак.Ете сега видов сте пишале погоре.Не е многу 40 капки во толкаво шише шампон,и повеке да се стават не е страшно.И гранче свеж рицинус е добро да се свари па водата во некое шишенце ко спреј да се стави и да се прска.Може и пред миење и после миење,битно само денот кога ке се свари да се искористи .

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    545
    Здраво! После дооолго време експериментирање шампони и масла, открив дека маслото рузмарин само по себе е многу јако за косата, како и рицинисувото. Се препорачуваат да се користат во комбинација со некое друго масло. Ако ги користиш поединечно ќе имаат ефект меѓутоа не долгорочен.

Случајно другарка ми ги препорача https://auroraskincare.org/products/hair-repair - ги користам маслата еве скоро една година и сум пре заводолна. Ми ја врати косата, ми расте нова, ми се згусна и влакното ми е по јако.

На сите блиски ги имам понудено, и имаат резултати. Ако ги користите во комбинација со ролерче онакво со боцки, има уште подобар резултат. (на местата каде што има прокелавување или слично)
    Почнав со 2 пати неделно првите 2 месеци, одма имав резултати... сега ставам еднаш во две недели - да не ми се презасити скалпот.

Имаат повеќе продукти - го имам пробано и тоа тоникот - тоа е како прскалка, меѓутоа сепак мислам дека капките си ја вршат работата супер.

Топло ги препорачувам на сите кои што имаат проблеми со опаѓање - мене ми помогнаа :l::)

Инаку ова ми е првиот reply на форумов - go easy on me! :inlove:

Ве поздравувам.

5. Mrvica

Mrvica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ги мешате со нешто или само капките ги ставате?

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    545
    Во самиот состав се измешани со повеќе тревки како што имам прочитано. Инаку да само капките ги ставам. Пред бањање 1-2-3 саати да одстои со нежно масирање на салпот. :)

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.751
    Допаѓања:
    2.059
    Хеј, извини што касно ти враќам. Го купив но дури сега, лосионот заедно со шампонот ги земав па ќе пишам пак за неколку месеци, планирам да бидам упорна. Исто земав и Биотин капсули од 5,000мг. Претходно го користев шампонот со кофеин на Alpecin и спрејот на Urban Care Biotin+Caffeine. За жал од овие два јас не видов никаква промена.

Кај мене проблемот е хормонски, немам празни места на главата сеуште фала богу само веќе не ми е толку бујна како што ми беше, а имав премногу густа коса.

Колку често го користите лосионот на Оливал? Јас го ставам секој втор ден како што ми доаѓа да ја мијам косата.. Да не е многу? :?:

8. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Благодарам

9. Macence2341

Macence2341 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    92
    Здраво.После бременост почна косата нагло да ми опаѓа,цели прамени.Почнав да користам природни шампони од Natura Siberica i Konopkas по препорака од групата Zlatokosa.Случајно ми испадна.Еве веќе неколку месеци користење на тие шампони ми се подобри,не паѓа скоро ич и ми стана погуста косата.Едноставно ме спасија,станав мн депресивна кога ќе ја измие косата и ќе видев цел прамен(facepalm).Немам време за масла ставање и незнам уште што бидејќи дојам и несмеам се да користам.Од кога ги сменив шампоните престана да ми опаѓа:D

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    3.080
    Дали некоја ги има користено? Дали сте задоволни? Почна многу да ми паѓа косата после бременоста, мада како што ми кажуваат после бременост тоа што треба да падне ќе падне што и да ставам.

Прикачени фајлови:

• IMG_2338.png
      IMG_2338.png
      Големина на фајлот:
      1,3 MB
      Прегледи:
      39
    На Macence2341 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    8.374
    Шампонот не сум ама лоионот го користев и уште го користам.
    Пред него си варев чај од рузмарин и кога го купив лосионов видов дека е потполно ист како чајот. Очекував баш лосион а не водичка и мислев дека се зезнав.
    Јас резултати онака видливи забележав после три месеци. Буквално имав нова коса израснато.
    Ама мора да напоменам дека јас комбинирав со таблетките за коса од ДМ.
    Сега трошам веќе второ шише и имам само пофални зборови. Единствено што би забележала е интензивниот мирис ама не е нешто што не се трпи.
    Од мене имаш препорака.
    И баш се безобразни што му ја качија цената. Го земав за ококу 340-350 денари сеа е покачен.

Едит: од кој ДМ е сликава? Затоа што сега го наоѓам шишенцево со обично капаче без ова конусов.
    А со ова пакување е навистина полесно за апликација.

12. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    3.080
    Од дм во city mall. Иначе и јас си правев масло дома од рузмарин и стварно рузмаринот делува врз растот и густината. Ги земав и лосионот и шампонот, се надевам на позитивен исход и кај мене(fingers). Може ли слика од таблетките?

13. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    896
    дали може да опаѓа косата од тоа што постојано ми е собрана скоро цело лето? Склет ми е и цело време сум со собрана коса ама кога ја мијам паѓа ептен :(

14. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    3.080
    Може. Ако ти е стегната нон стоп во репче паѓа.

15. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    4.296
    Има некој идено во 101hair.mk? Рецензии?

На extraordinary му/ѝ се допаѓа ова.
  16. extraordinary

extraordinary Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    46
    дали сте го виделе лосионот од оливал некаде? јас го најдов само шампонот во дм east gate.

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Ќерка ми го зема и шампонот и лосионот пред недела дена во ДМ во К.Вода

На extraordinary му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.185
    Каде да најдам рузмарин? Како се користи за коса?

19. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
  20. BrinetteGirl

BrinetteGirl Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    39
    Сум прашала на друго место јас,за мезотерапија,колку е слично не знам ама се прави исто со ситни игли,за цената ми рекоа мислам 3000ден од третман.
    За да има резултати ми кажа потребно е барем 5 третмани.Од еднаш сигурно нема да има ефект.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.