Го вариш како чај, го ставаш гранчето во зовриена вода. Врие неколку минути и го тргаш садот на страна да отстои пола час. После цедиш ако има потреба и тоа е тоа. Гранчиња рузмарин можеш од пазар да земеш, продаваат по тезгите кај што се продаваат зачини.
Изладено ставај го на коса, инаку да чајот си го користиш. Не мораш да правиш некоја голема количина, една мала шолја можеш. Со капалка од серум ставај убаво низ целиот скалп, на цело теме, масирај 5 минути и остави да стои некаде 30 минути до 1 саат, па измиј ја косата.
Јас некогаш оставав и преку вечер,или пак на крај од капење последното плакнење го правев со рузмаринот без да поминам после со обична вода,и со масирсње на скалпот.
И јас ја имам истата мака. 4 месеци после пораѓај и сега почна нагло, мислам ќелава ќе останам. Може да ми кажеш кој точно шампон?
Секако и стресот влијае на опаѓањето.Овие шампони подолу на сликата што се прикачени.Пробај можеби ќе ти помогнат како мене што ми помогнааНе се секирај ќе се среди само со трпение,мајчинството е најодговорната и најубавата работа што ти се случила
Еве ви од маж еден совет само внимавајте само за коса миење е и остава црвенило доколку ви допре на кожата
Девојки што користите за опаѓање на коса? Јас моментално користам на Оливал шампонот и маслото со пискавица, ама не гледам некое којзнае какво подобрување, освен што ми порасна малце повеќе од обично косата, ама сепак паѓа. Мене и брзо ми се масти, а од маслово кога почнав да го ставам некако како уште помрсна да ми е, колку и да ја мијам после тоа.. Совет?
Мене косата не ми опаѓа , ама ги користам витаминиве за поттикнување на раст на коса на Solgar околу месец, Одлични се, коса расте ко луда. А за тоа што ти опаѓа направи испитувања, мене два пати кога ми опаѓање беше поради ниското железо. Правев и испитување на тироидната жлезда и хормони ама немав проблем..
Лосионот најмногу го користев препрезадоволна Јас сум со историја на косопаст ,лани зимата ми се гледаше темето скалпот све , морав да ја скратам , ама со оливал брзо расте и косата и има мн мн бебешки влакна