1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    a косопадот на што е резултат-мислам кога само на едно место немаш коса,скрос да немаш.На драга личност и се случува ова-машко е,и почнува да се шири на уште два три дела.Многу се разочарани цела фамилија,пошто беше и на лекар му рекоа од стрес,ќе помине.Ништо не помага,и сите се исплашени :worried: Се нервирам и јас кога го гледам таков а незнаеме што е....

2. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Тоа се вика- АЛОПЕЦИЈА
    и вистина се појавува од некој претрпен стрес,значи тоа е основниот проблем
    а во терапија најчесто се применуваат некои врсти на шампони,лосиони и ПЕР ОС терапија како б-комплекс,бедоксин во комбинација со други лекови.......
    пред се стресот треба да се отклони.... :?:

3. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Знам дека постојан некои креми кои ги прават луѓе дома не се продаваат во аптека и тие навистина помагаат но незнам каде може да се набават .Распрашајте се наоколу

4. samerandsunset

samerandsunset Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Па се зборува дека опаѓањето на косата е генетско па дека има недостаток на витамини,дека се храниме нездраво итн...Всушност и шампоните не помагаат многу сум пробала ама не даваат некој ефект така да навистина не знам што помага да се спречи тоа за жал...

5. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Веќе почнав да се загрижувам! Веќе година дена при миење а и вака денски кога ја чачкам косава ми паѓа доста! Не дигав паника бидејќи си имам хормонски проблеми со менструацијата(ми доцни,не ми запира и сл.),мали проблеми со железото и знаев дека тие се причината! Но,ја подобрив целата таа ситуација,железото сега ми е на ниво,но косава продолжува да паѓа и тоа на велико..се грижам што може да биде? знам дека ако идам на лекар ќе ме праќаат на милион испитувања а за џабе ќе биде се сум проверувала!Очигледно ќе треба да се ослободам некако од стресот,да читнам некој од вашиве совети тука,да се активирам и физички малце повеќе па да видам како ќе биде! Иначе сум слушнала дека мн.добар шампон бил Алпецин,го имало само во аптеки и доста бил ефикасен! со среќа нека ни е на сите во борбата! ;)

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Помага да не мислиш на тоа, да не се гледаш во огледало на секои 5 минути и да броиш колку влакна ти паднале ;)
    Треба да преземеш се` што е во твоја моќ за да спречиш да паѓа косата- да направиш прво крвна слика, а ако е во ред сликата да користиш шампон против опаѓање и некои таблети барем три месеци.

Ако сето ова не помага одиш кај таа доктор Вајс што ја рекламираат најчесто во весникот Здравје што излегува во понеделник со дневните весници.
    Ако и ова не помага си ставаш надградба и тоа е :)

Што и да ни се случува треба да го прифатиме и да не очајуваме, туку да се соочиме со проблемот :!:
    Со среќа до сите оние кои ги мачи овој проблем. ;)

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Провери тестостерон. :) Обично тоа е причината и за опаѓање на косата и а доцнење на менструациите. Има лекарства и се се средува. :hai:

На Gioia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    БУквално истата ситуација е кај мене. Има месец дена ми паѓа повеке од обично ама изгледа некој период е тоа што знам. Јас користев Алпецин, не го спречува толку паѓањето колку што почнуваат нови влакна да растат. Вујко ми со години е келав, користел алпецинЦ1 и еве почнаа бебешки влакна да му никнат (не дека се пошуми ептен ама има). Тоа е причината зошто сеуте користам алпецин. Јас и фолтене ампули користам и задоволна сум, ми растат нови влакна ама усте ми паѓа косата. Сега можеби ке го сменам Алпецинот со тој на Виши шампонот
    Сега со бабини лекови ке почнам.

ЗА феминката што пишала за локалната алопеција, да знае оти таа се лечи во многу случаеви. Знам еден лук што си триеше на тоа место и пак му порасна коса. Инаку може да се случи повекепати во животот сама да му падне па а му никне пак .

9. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    БУквално истата ситуација е кај мене. Има месец дена ми паѓа повеке од обично ама изгледа некој период е тоа што знам. Јас користев Алпецин, не го спречува толку паѓањето колку што почнуваат нови влакна да растат. Вујко ми со години е келав, користел алпецинЦ1 и еве почнаа бебешки влакна да му никнат (не дека се пошуми ептен ама има). Тоа е причината зошто сеуте користам алпецин. Јас и фолтене ампули користам и задоволна сум, ми растат нови влакна ама усте ми паѓа косата. Сега можеби ке го сменам Алпецинот со тој на Виши шампонот
    Сега со бабини лекови ке почнам.

јас имам користено Фолтене ампули ми помогнале.А за бабини лекови пробај со чичково или рицинусово уље

10. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    8.490
    случајно го видов постов во тема продукти од кои сте задоволни па се надевам ке се потрудите да го најдете бидејќи девојкава се фали од него

11. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0

Истото и се слуци на мајка ми имаше косопад пробајте со една маст се вика СИНОДЕРМ треба два или три пати во денот да се става на местото малку е досадно но навистина многу помага, нејзе само тоа и помогна и не е многу скапа околу 70 денари е

12. viktorija26

viktorija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Имав ептен густа коса и подолго време ја носев долга.сега ми е кратка до рамена и многу ми паѓа.Сите ми велат дека тоа е периодично но никако да престане,немам ни четвртина од косата што ја имав некогаш а и понатаму продолжува да ми опаѓа.Ве молам помагајте што да ставам користев медицински шампони како фитовал и нирел но ништо.:(

13. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    мораш прво да ја откриеш причината зашто ти паѓа косата..(хормони, исхрана, стрес)..Инаку добар шампон (мене ми помогна) е Bioxin..го има во Zegin (околу 600 ден) во комбинација со витамини за коса (пр. на natural wealth..)

На viktorija26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    Пробај и со рицинусово масло да ја мачкаш,барем 2 пати неделно.

На viktorija26 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Косопадот може да се случи од разни причини а има и разни решенија,има шампони против опаѓање на косата во аптека. Или пак пробај со нешто природно ;)

16. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    женски дали ке ми помогни алпецин ц1 да го користам,зс тој нели е за мажи и плус на него пиши дека е за стекната келавост(хормонски пореметувања)и наследно.јас немам ни хормонско пореметување ни некој е келав во мојата фамилија.е сега сум во дилема не знам дали да го користам зш немам хормонско пореметување па да не не ми делува.Дали некој аго имам користени а немала хормонско пореметување или генетска предиспозиција и дали имало ефект?И дали има некој искуство со шампонот марбо?

17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    си ја миев коста и ова до сега ми се нема случено ... ептем ми падна коста :( да ви казам право и исплачена сум има еден шамопн медицински против опаѓање на коста го имам користено порано ваљда ќе помогне ... шампонот Нирел се вика го има по аптеките :)

18. Lady90

Lady90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Ај препорачајте ми витамини за коса кои се најдобри и која цена се :) Инаку почнав да го користам Нирел се надевам дека ќе помогне

19. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    Имам црна виткана коса и во есен многу ми опаѓа .... Пробав секакви шампони против опаќање и ни еден не помогна :( А во што е проблемот незнам ...

20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Мерц таблети, ги има во секоја аптека околу 400-500ден се ама има многу внатре во кутивчето

Јас приметувам дека во есен или пролет ама повеќе во есен како некој листопад сум :D . Повеќе коса има по дома отколку на мојата глава. Ама :!: нормално е, така се обновува косата - е така ми кажаа неколку флизери ;)