Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    8.738
    Да, шампон за коса, не можам да препознаат точно кој, како да имаат променето опаковка, ама за опаѓање беше. Катастрофа беше. Поарно шампон од литро за стотка.

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    10.936
    Ќе може слика од тоа Нерилекс? Шампон е така?

На Шатци- му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    8.738
    Да да, пиши на гугл ќе ти искочи, мислам дека еден е Нерилекс, има и шампон и лосион
    https://zegin.com.mk/mk/zdravlje-kozmetika-nerilex-shampon-protiv-opagane-na-kosa-100-ml
    Мислам дека во дм имам гледано и мало пакување од 100 и поголемо од 200 мл. да не фрлаш многу пари ако не ти одговара, инску мислам дека е во рангот на медицински шампони. Не знам која ти е проблематиката, истражи дали може да ти одговара или не.

На Шатци- и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  4. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Го имам ,ништо не врши работа за опаганје.

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    8.738
    Шампонот е наменет за таа проблематика, ама најмногу зависи од кои причини ти паѓа косата. За мене е спас во периодот при промена на сезона, март/април и август/септември. Шишање неколку сантиметри обавезно и шампонов. Ако очекуваш чуда, тешко. Секој проблем си има корен и симптом, шампонот е за симптомите да ги олесни.

6. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    136
    Еве ме цел месец со сетот на Оливал, не можам да кажам дека има подобрување во опаѓањето. Имам виткана коса па чешлам само пред миење, и едно купче тогаш вадам и после миење уште едно поголемо. Значи не знам што да кажам. Кога и да ја фатам вака со рака косата, ми остануваат влакна.
    Гледам дека растат и нови, ама поентата е и да престане да паѓа оваа што ја имам.

Да прашувам за Алпецин, Биоксин.. нешто од нив да не имате користено?

На Justicija и Шатци- им се допаѓа ова.
  7. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Што користеше од Оливал,јас лосионот и шампонот и имаше ефект кај мене.

8. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    136
    Да, тој сет го користам. Шампонот ми е веќе ептен на дно, ама нема промени.
    После колку време имаше ефект? И дали као скроз прекина да паѓа или барем значително се намали, после колку време?

9. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    3 месеци го користев ,да имаше ефект бидејќи порано не можев косата да си ја пуштам одма бев полна со влакна по мене а сега одвај по 2 3 влакна да ми паднат.

10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    136
    А после колку време примети дека не паѓа веќе како на почеток? Виксш, да не се откажувам?

11. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.352
    Па толку после 2 3 месеци ,колку време го користиш мислам да не се откажуваш јас сега ке си земам и масла од Оловал.

12. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.636
    Пробај со roots третманот од Лаш

13. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    54
    Здраво, видов дека не може да ви се пише, доколку ја имате добиено нарачката, може да споделите нешто повеќе... количина, цена, дејство...

14. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    1.599
    Алпецинот dopple effekt е добар. Исто и foltene.

Ако немаш кругови празни низ главата мислам не е страшно. Дали си ги проверила тироидните хормони, железото ? Дали имаш повеќе стрес од вообичаено?
    Ако е нешто од ова мора прво да се реши првичниот проблем па паѓањето ќе се среди само од себе.

15. lilisroses

lilisroses Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2024
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    12
    Алпецинот во суштина е добар и го намалува опаѓањето, но мене многу брзо ми ја мрсеше косата :(

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    19.744
    Olival the best ❤️

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    20250314_104623.jpg
    Имам многу нови влакна. Опаѓањето на косата е намалено, ама уште паѓа. Шампонот се троши брзо. Маската најбавно.
    Screenshot_20250321_153133_Instagram.jpg

На I shto sega му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    345
    Zdravo, dali nekoj imal iskustvo so 101 Hair clinic. Imav opagjanje na kosata vo poslednite godini i mi se proretchi dosta, zaminav na konsultacija mi preporachaa tonici koi oni gi prodavaat. Pochnav so redovna upotreba eve vekje 5 meseci koristam podobruvanje ne zabelezhuvam. Doktorot kao kje ima kje ima no ne gledam nikakov efekt. Inache dva se koristat eden nautro eden navecher, cenata e 3100 za eden. Dva 6200 i plus za kontrolata shto i ne e bash evtino sekoj mesec (dokolku gledav efekt nemashe da mi e krivo voopshto). Kao treba edna godina da se koristat dva tonika vo kombinacija pa posle toa se namaluva na eden i se koristi cel zhivot. Se e toa okej no ne gledam efekt i kazhav i na doktorot on vika so oko ne mozhe da se zabelezhi.. Mashko sum i veruvam deka genetikata igra golema uloga no doktorot me ubedi deka ima nachin i deka kje se zgusne kosata. Pochnuvam da se chuvstvuvam izmameno iako imav mnogu verba na pochetokot. Ne znam dali da prodolzham ili da se otkazham, mi padna motivacijata.. Ve molam za sovet ili mislenje ako nekoj bil ili imal iskustvo.

19. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.415
    Еве сум 9 месеци подоцна да ви дадам update, може на некој ќе помогне. По препорака тука што видов во темава, ги земав roots третманот и wasabi шампонот од LUSH. Ги користам редовно од септември и забележав голема разлика. Косата ми е доста згусната, имам доста нови бебешки влакна и многу ми се намали опаѓањето. Е сега последниве 2 недели нешто пак почна да паѓа веројатно ради пролетта, меѓутоа е неспоредливо со претходно како ми беше.

Воведов и едни српски гумени бомбони витамини за растење на коса, е сега не знам навистина дали и тие имаат некаков ефект, ама мајка ми ги зема само тие(не ги користи третманиве на lush) и вика дека гледа разлика, и ноктите и растеле брзо.

На Antebellum и TammiB5 им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    13.605
    Да не користите агресивни шампони? Јас приметив дека точно на местото каде го ставам шампонот, над шишките имам проретчување и видов на декларацијата, значи шампонот имаше дури три вида на сулфати и ме чешаше ненормално кожата, значи не можев раат да седам. Ако тој шампон прави такво неподносливо чешање на кожата, па што ли прави на косата? Сигурно од тоа проретчена е само на едно местенце. Инаку, проверив и состав на кна за коса, и во неа замислете имало сулфати. Инаку, повеќето шампони содржат сулфати, некои по 3, некои по 2, некои по 1. Земав шампон што треба да е поблаг според деклацијата, па ќе видиме.