Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. extraordinary

extraordinary Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    83
    јас бев и исто ми дадоа спреј и шампон и многу ми помогна после две недели приметив. али јас немам алопеција поише ми е од стрес и анемија..Исто така почнав неделно да јадам џигер(јунешки а може и телешки,само не пилешки) и многу приметувам разлика! Али да зависи од што ти доаѓа опаѓањето :/

На Badii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    13.605
    Додуша тоа проретченото кај мене на местото каде го втривав шампонот полн со сулфати, се средува полека. Ама исфрлете шампони со сулфати. Прочитајте декларации. Ја суши косата, ја прави кршлива. Многу шампони се полни со сулфати, дури и тие модерните и скапите. Се што проверив дома, се имаше сулфати, некои по 2, некои по 3, само еден беше со еден вид на сулфати и тој најмалку пенеше.

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    136
    на темава...се си мислам дека од Пантенол шампонот ми се влоши состојбата. Она секако ми паѓаше, ама после 2-3 миења од шампонот почна премногу да паѓа и еве уште не ми запрена, иако само неколку пати го користев тој шампон.

БТВ да не знаете негде да е Оливал шампонот против опаѓање на коса на акција?

4. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    13.605
    Смени си шампон. Јас земав детски шампон. Досега не ми се случило вака. Точно на местото каде го ставав шампонот над шишките и тријам, е тука дојде до проретчување. Баталив 2-3 миења, земав детско шампонче, гледам се оправа косата. Никако Палмолив од Стокомак кајсија, од тој ме чешаше кожата ненормално и ми направи проблем со косата. И од сапуните исто чешаше. Составот кога го прочитав, значи прејак шампон, агресивен. И други некои гелови по дома, други шампони, ги проверив, се живо има сулфати, само прашање е дали се 2 или 3. Прочитај си колку се штетни сулфатите.

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    8.733
    Оливалот и мене не ми е ич погоден, ако зборуваме за тој со пискавец/пискавица. Ти имаш виткана коса, јас па имам права и не знам како е можно ама самиот шампон многу ми ја заплеткува косата и после мачење дур убаво ја расчешлам, и нормално косата повеќе се кине. Не би му дала јас други шанси искрено.

6. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    136
    да, ептен ми ја суши косата и уште толку ми се кине. па ајде маска за да се ублажи работата, ама не е тоа тоа. се мислам јас биоксин да си земам

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    18.172
    Пробајте го третманот против опаѓање на Ludh - Roots. Јас сум презадоволна. Го користев во комбинација со шампонот Wasabi Shan Kui и Goongala. Се мислам следно да го земам New.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    8.733
    Мене ми е косата мрсна, по тоа прашање нема исто подобрување, не ми ја прави лоша косата, само заплеткувањево е проблем. Повеќе ми се исплаќа да земам еден мал Нерилекс и било кој обичен шампон, и така да ги комбинирам бидејќи мене ми паѓа во преодните периоди од годината.
    @Antolinaa би можела, со тоа што јас косата ја мијам секој ден/секој втор ден дека вежбам и се потам, а тенка ми е и праз права, не можам поинаку, па ми е малку скапичко како опција, ама би го испробала како опција. Она што јас морам да го правам е да комбинирам два шампона, или месец-два со еден, па со друг. Не знам зошто, ама косата ми се навикнува и некако дејството на препаратите/шампоните се намалува.

9. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.930
    Допаѓања:
    18.172
    Не мора на секое миење, ете 1-2 пати неделно е доволно. Јас еднаш ставам, преку недела ако се брзам заборавам и пак имам ефект.

10. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Пиев Б-коплекс форте,онака активно по 2 , на ден,оно таму пишува 1 дека е доволно ,и витамин Ц и,железо ,и почна да се врака
    косата.Надворешно квалитетни шапони и маска.

11. mace so sini oci

mace so sini oci Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Nekoj iskustvo so lossless samponot?