јас бев и исто ми дадоа спреј и шампон и многу ми помогна после две недели приметив. али јас немам алопеција поише ми е од стрес и анемија..Исто така почнав неделно да јадам џигер(јунешки а може и телешки,само не пилешки) и многу приметувам разлика! Али да зависи од што ти доаѓа опаѓањето :/
Додуша тоа проретченото кај мене на местото каде го втривав шампонот полн со сулфати, се средува полека. Ама исфрлете шампони со сулфати. Прочитајте декларации. Ја суши косата, ја прави кршлива. Многу шампони се полни со сулфати, дури и тие модерните и скапите. Се што проверив дома, се имаше сулфати, некои по 2, некои по 3, само еден беше со еден вид на сулфати и тој најмалку пенеше.
на темава...се си мислам дека од Пантенол шампонот ми се влоши состојбата. Она секако ми паѓаше, ама после 2-3 миења од шампонот почна премногу да паѓа и еве уште не ми запрена, иако само неколку пати го користев тој шампон. БТВ да не знаете негде да е Оливал шампонот против опаѓање на коса на акција?
Смени си шампон. Јас земав детски шампон. Досега не ми се случило вака. Точно на местото каде го ставав шампонот над шишките и тријам, е тука дојде до проретчување. Баталив 2-3 миења, земав детско шампонче, гледам се оправа косата. Никако Палмолив од Стокомак кајсија, од тој ме чешаше кожата ненормално и ми направи проблем со косата. И од сапуните исто чешаше. Составот кога го прочитав, значи прејак шампон, агресивен. И други некои гелови по дома, други шампони, ги проверив, се живо има сулфати, само прашање е дали се 2 или 3. Прочитај си колку се штетни сулфатите.
Оливалот и мене не ми е ич погоден, ако зборуваме за тој со пискавец/пискавица. Ти имаш виткана коса, јас па имам права и не знам како е можно ама самиот шампон многу ми ја заплеткува косата и после мачење дур убаво ја расчешлам, и нормално косата повеќе се кине. Не би му дала јас други шанси искрено.
да, ептен ми ја суши косата и уште толку ми се кине. па ајде маска за да се ублажи работата, ама не е тоа тоа. се мислам јас биоксин да си земам
Пробајте го третманот против опаѓање на Ludh - Roots. Јас сум презадоволна. Го користев во комбинација со шампонот Wasabi Shan Kui и Goongala. Се мислам следно да го земам New.
Мене ми е косата мрсна, по тоа прашање нема исто подобрување, не ми ја прави лоша косата, само заплеткувањево е проблем. Повеќе ми се исплаќа да земам еден мал Нерилекс и било кој обичен шампон, и така да ги комбинирам бидејќи мене ми паѓа во преодните периоди од годината. @Antolinaa би можела, со тоа што јас косата ја мијам секој ден/секој втор ден дека вежбам и се потам, а тенка ми е и праз права, не можам поинаку, па ми е малку скапичко како опција, ама би го испробала како опција. Она што јас морам да го правам е да комбинирам два шампона, или месец-два со еден, па со друг. Не знам зошто, ама косата ми се навикнува и некако дејството на препаратите/шампоните се намалува.
Не мора на секое миење, ете 1-2 пати неделно е доволно. Јас еднаш ставам, преку недела ако се брзам заборавам и пак имам ефект.
Пиев Б-коплекс форте,онака активно по 2 , на ден,оно таму пишува 1 дека е доволно ,и витамин Ц и,железо ,и почна да се врака косата.Надворешно квалитетни шапони и маска.