1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Selfcontrol

Selfcontrol Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    И јас имав проблем со опаѓање и оштетена коса, користев Алпецин Ц1 и престана да ми паѓа додека го користев, но ако престанев опаѓањето продилжуваше.
    Си направив сама еден бустер од тоа што ми се најде дома а мислев дека е корисно, што подоцна од американски лекар разбрав дека бил добар за чистење на крви садови, но мене многу ми помогна против опаѓање и оштетување на косата. Резултатот беше видлив веднаш не само од моја страна, сите почнаа да ме прашуваат како ја третирам косата, ми изгледала многу здраво и ми била згустена.
    Состојки : во тегличка од 300мл ставам - 3-4 цедени лимони, 4-5 чесниња лук( сецкан на ленти или рендан за да пушти сок ), рендан ѓумбир ( колку орев ) , 1 црвена сува пиперка ( сецкана ) и остатокот од тегличката го дополнувам со домашен мед или боров. Пред спиење по 1 супена лаѓица секоја вечер. Кај мене резултатот беше видлив од една тегличка, па правам пауза 3-4 месеци и си правам ново. Се надевам дека ќе му помогне и на некој друг, кај мене помага многу ,не верувам дека кај сите ќе има ваков ефект, но може ќе ви помогне барем малце.