1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Косата може да опаѓа од примање на терапија а другото паѓање од ништо е сосемо нормално! Секоја девојка има проблем со паѓање на косата барем еднаш годишно!

На dolly.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Нормално е, тоа е само сезонско опаѓање што се појавува кај многумина. Не е ништо сериозно, трае некое време и престанува. Е ако продолжи повеќе од вообичаеното, тогаш ќе треба да побараш и стручно мислење. Инаку опаѓањето на косата најмногу во есен е честа работа.

На dolly.doll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    i jas veke edna godina kako mi pajga mn kosava :( знаци ни да ја цеслам ни нисто премногу ми пајга еве сега си земав фитовал па ако има резултати ке писам.....а ако има некој пробано несто и добил резултати ве молам писете :worried:

4. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    после колку време користејне на сампонот престана да пајга косата? мене премногу ми пајга и се пласам еве сега си земав фитовал али има 1 или 2 недели како нема никаков резултат......

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    по која цена може да се најде шампонот?

6. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    338
    Шампонот и лосионот се заедно 900 денари е сега кој колку е не знам точно ама цената им е некаде околу 450-500 денари. Првенствено е направен за мажи ама се покажал успешен и кај жени. Го имам користено и пак ке почнам да го користам. Ке видите на него пишува како се користи.
    A имате ли користено шампон на Виши?? јас планирам да си купам од тој и се двоумам дали Алпецин или Виши.

7. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    bubemconia---posle kolku vrememe zabeleza razlika i dali samo samponot ili i losion isto vremno koristise?? jas imam fitoval od ovoj crveno sise ali 2 nedeli nisto i plus toa mi izgleda kako poveke da mi pajga....sega nez dali fitoval zolt ili alpacin da si zemam??.....a dali moze isto vremeno i nekoe maslo da si koristam/? mislam eden sampon od ovie 2 i maslo za kosa?.... sto mislete??.. :?:

8. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Охохоо, колку ми паѓа косата.
    После секое бањање и чешлање можам џемперчиња да си плетам, таман за зимава. :D
    Инаку, премногу ми паѓа косата.. сериозна е работава :| а сеуште е бушавата, изгужвана со истиот волумен и сјај... Не е нешто да речам изретчена.
    lucky me :)

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    прашав и јас во аптека за Алпецинот но повеќе ми го препорачаа Фитовал шамонот и тој е тука некаде со цената помеѓу 400 и 500 денари ама ете подобар бил :?:

10. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Јас и двата ги имам користено и мое мислење е дека Алпецинот е далеку подобар од Фитовал. Ама за овие работи кај секој е различно. Јас од Алпецинот забележав мало подобрување веке со второто шишенце а не користев лосион. Инаку немој да мислите дека скапи се шампониве. Ке видите дека далеку се погусти од оние што ги купуваме од 200 денари а се за никаде. Траат долго време. Има еден на Кераминен со една капка цела глава бела од пена ти ја прави. Јас алпецин само на последното миење си ставам а предходно со детски. А каков е тој на Виши горе што е спомнат? Го има на повеќе врсти или како?

11. Lady90

Lady90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Го користела ли некоја шамонот Foltene Исто така има и ампули читав неколку позитивни коментари за него на други форуми па да Ве прашам и Вас. Инаку кратко време користам Нирел и не сум задоволна затоа барам нешто поквалитетно. Се мислам сега помегу фолтене и алпецин, за алпецин знам дека е ефикасен ама читав на нет дека е претежно наменет за мажи па затоа се двоумам. Дај препорачајте нешто. исто и за рецепт гледам дека има мн задоволни ама сепак првиве два ми се некако поубедливи. позз :)

12. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    значи овој шампон можи да го користиш иако немаш хормонско пореметување мислам се да е во ред со хормонскиот статус да не е висок тестостеронот како што писува на шишенцето дека се користи за стекната келавост(хормонско пореметување)?знаци ти немаше хормонско пореметување и ти помогна?
    да знам дали да го земам дали делува?

13. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    јас имам користено Foltene ампули ,мене ми помогнале. Само треба 2-3 пати неделно да ги ставаш.А шампон Foltene немам користено.

14. Lady90

Lady90 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Колку време отприлика ги користеше? И после колку време виде резултати? И дали имаше големо опаѓање. позз

15. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Црвена пиперка компир домати лимон ...
    рибино масло моркови пченка мешунки немрсно месно ...

Се тоа и помага на косата со докажано во лабораторија (лабараторија) .... вчера прочитав ...за тоа :rofl: :rofl:

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас ги користев лани во летото цело паковање ампули го имав земено околу 1200 1300 беше незнам точно и плус шампонот дебели пари платив и помагаат тогаш за тогаш само кога ги користиш така да не сум задоволна искрено ако се толку скапи позадоволна сум од Фитовалот мислам дека поќе ми помогна ако е поефтин сега се токмам да го пробам алпецинот...

17. BlackAntoanette

BlackAntoanette Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    5
    сум пробала се за косава да престане да ми паѓа, но досега ништо не ми помогнало... последниот шампон кој го купив, рецепт против опаѓање на косата не е лош, но не ми ги дава потребните резултати.... се двоумам да го променам, ми ги препорачаа нирел и фитовал, но незнам кој од нив би бил поефикасен...

18. infinity

infinity Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    30
    мислам дека имам негде пишувано дека ако не беше фолтен без коса ке останев,значи ги користев ампулите на почетокот на 2010 година а после тоа само шампонот ,и еден месец не бев во можност да си го купам и почна да ми пага косата,сега не знам дали од тоа или таков е периодот воглавно ми пага ,си ги купив и ампулите со се шампон 1250 се во зегин и после првата има невидено подобруванје и косата има сјај изгледа погуста,потешка со еден збор PREKRASEN :inlove: :inlove: :inlove:

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ќе се надоврзам ете и нирел го имам користено и фитовал но фитовалот е далеку подобар бев сомнение

20. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Како сте задоволни од Фолтен ампулите и на кој начин се користат.
    Јас мисалм со вакво темпо за година дена ќе бидам ќелава колку ми паѓа косава тоа чудо некое.
    Ми беше вака пред некое време се подсреди амлце иако од тогаш навака имам коса тенка тенка и терка до залитоци ужасно.
    Не знам да правам веќе ова не е нормално секое чешлање топки коса ептен многу, а пак кога ја мијам и после ќе ја исчешлам тоа е лом топки големи колку 2те дланки се плашам често ми иде да плачам бидејќи косата не ми е воопшто она што беше.
    Користам Нирел ама сега за сега ништо.

Еве баш волку паѓа при секое чешлање му се случува ли на некој?
    http://www.google.com/imgres?q=hair+fal ... 29,r:4,s:0