Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    29.454
    На ПРиорин мислиш? Ако се тие, и јас ги пиев, уопште не ми помогнаа, и шампонот им го пробав и тој за никаде.
    Ваљда ќе ми даат некои апчиња со железо, ама ќе ти сликам.

2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.755
    Допаѓања:
    9.048
    Срцка нели ти имаше себореа на скалпот ако не грешам. И од неа опаѓа косата. Еве мене последниов месец мислам пола коса ми отиде. Како да ми се преполови.
    Ова тироидна кој дава упат, матична?

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    29.454
    Имав себореа, но веќе неколку месеци, можеби година и нешто, се нема појавено. Себореата ја имам многу години, но тогаш не ми опаѓаше косата.

За тироидната незнам во мк како е. Тука мене матичната прво ми ја провери преку крвта, па сега и кај гинекологот пак ја проверив, супер ми е.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.755
    Допаѓања:
    9.048
    Како ја реши себореата? Нели нема лек? Со каков шампон се бањаш.
    Јас ја имав од претходно ама не се приметуваше исто како да ја немав . Сега не знам што е работава последнава година цела глава ме чеша и секогаш имам лушпи секаков шампон пробав ништо не помага. Не ми било вака никогаш. Претходно веќе ако немав друг избор хиш од ментол ќе ставев и ме чистеше. Сега брзо ставив head and shoulders уште повеќе лушпи ми се направија. Штооо се случува не знам. Очајна станав веќе. И цела коса ем ми попадна. Па и сува ми стана за никаде.

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    29.454
    Нема лек, но некогаш знае да ја снема некое време и после пак да се појави. Мене така ми прави цел живот.
    Сега последно кога ја имав, само со head&shoulders ја излеков. Ама тебе глеам не ти помага тоа :(. Ставав и алое вера на тоа место, нешто бев прочитала за алоето и почнав да го ставам, не ми текнува шо беше. Незнам тоа дали помогна за себоерата.
    Да прашаш во аптека тогаш. Мора да ти дадат нешто.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    3.432
    За лушпите мене единствено ми помогна реконазол шампонот. Уште од првото миење имав разлика, го користев два пати во недела

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Erika.greeneyes

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.755
    Допаѓања:
    9.048
    Ми дадоа келуал дс шампон во моментот е ок ако ставиш друг пак првут. А косата мислам од него ми попадна и мрсна ми стана што јас можев еднаш во неделата да ја мијам и не ми беше мрсна сега после ден два мрсна ми е, за бањање.
    Порано имам ставано реконазол ама нели е многу агресивен? Знам многу ми ја исуши косата. Безживотна ми стана. Ама и во моментот додека се бањаш ги нема лушпите, ако ставиш друг шампон излегуваат одма. Барем кај мене е таков случај.
    А не се тие шампони за долга употреба.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LocoCroco

LocoCroco Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2025
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    270
    и кај мене е исто дури и маж ми примети :worried: незз што да правам

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.733
    Допаѓања:
    2.989

————————————————
    Јас се враќам со апдејт, пред 3 недели се вратив во МК од Хрватска, при второто миење на косата престана да ми паѓа, исто ја мијам на 3-4 денови и истио шампон го користам. Од драстично опаѓање таму, до скроз намалено опаѓање овде. Уште не ми е јасно од што би можело да биде, во Јануари одам пак и би сакала да го спречам тоа. :(

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NKostev

NKostev Нов член

Се зачлени на:
    28 септември 2025
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Da devojki na Priorin mislev, minatata nedela n ginekolog mi napravija krvna slika i vednas edna infuzija so zelezo, mi vika mnogu ti e slabo zelezoto, e dega za da mi se popravi sostojbata so zelezeoto tie mi preporacuvaat mirena spirala, bodejki imam mnogu obilni ciklusi i mislat deka preku toa mi oslabnuva krvta, se zbudalev veke ne znam szo da pravam

11. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    6.140
    Јас испитав крв прво и хормони
    Излезе дека ниво на Д супер , тироидни хормони и пролакткн нормално но Феритин 20
    Веднаш ми дадоа Малтофер по едно на ден и го пијам со вит Ц 500
    Земав и Селен Synergy па ќе видиме после 3 месеци резултат

плус купив Керастас шампон и серум Genesis
    Ужасно ми опаѓа и сува е и покрај сите маски масла третмани и воопшто термички не ја горам

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zodijak

zodijak Нов член

Се зачлени на:
    23 септември 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Дали имаш некоја разлика за овие 10тина дена како ја користиш линијата на керастас. Јас денес ги земав серумот и шампонот генесис и ми гарантираа дека веднаш ќе приметам разлика

13. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    6.140
    Има некое намалување за 20% дефинитивно но уште опаѓа ...

14. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    691
    За некоја што користела миноксидил, конкретно Пилфуд 5%, како се справувате со првутот, некоја алтернатива на производот кај нас што се продава или да може да се нарача?