1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.642
    Допаѓања:
    29.173
    На ПРиорин мислиш? Ако се тие, и јас ги пиев, уопште не ми помогнаа, и шампонот им го пробав и тој за никаде.
    Ваљда ќе ми даат некои апчиња со железо, ама ќе ти сликам.

2. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    8.998
    Срцка нели ти имаше себореа на скалпот ако не грешам. И од неа опаѓа косата. Еве мене последниов месец мислам пола коса ми отиде. Како да ми се преполови.
    Ова тироидна кој дава упат, матична?

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.642
    Допаѓања:
    29.173
    Имав себореа, но веќе неколку месеци, можеби година и нешто, се нема појавено. Себореата ја имам многу години, но тогаш не ми опаѓаше косата.

За тироидната незнам во мк како е. Тука мене матичната прво ми ја провери преку крвта, па сега и кај гинекологот пак ја проверив, супер ми е.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.728
    Допаѓања:
    8.998
    Како ја реши себореата? Нели нема лек? Со каков шампон се бањаш.
    Јас ја имав од претходно ама не се приметуваше исто како да ја немав . Сега не знам што е работава последнава година цела глава ме чеша и секогаш имам лушпи секаков шампон пробав ништо не помага. Не ми било вака никогаш. Претходно веќе ако немав друг избор хиш од ментол ќе ставев и ме чистеше. Сега брзо ставив head and shoulders уште повеќе лушпи ми се направија. Штооо се случува не знам. Очајна станав веќе. И цела коса ем ми попадна. Па и сува ми стана за никаде.

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.642
    Допаѓања:
    29.173
    Нема лек, но некогаш знае да ја снема некое време и после пак да се појави. Мене така ми прави цел живот.
    Сега последно кога ја имав, само со head&shoulders ја излеков. Ама тебе глеам не ти помага тоа :(. Ставав и алое вера на тоа место, нешто бев прочитала за алоето и почнав да го ставам, не ми текнува шо беше. Незнам тоа дали помогна за себоерата.
    Да прашаш во аптека тогаш. Мора да ти дадат нешто.