За сега , не . Ама , чили има многу малку во споредба со вода и рузмарин , а и пумпицата е ептен ситна , па и она што успеало да се " протне " низ цедалчето за чај , останува во шишето . Сепак , ќе тестирам уште некое време , сепак имам само 2 пати ставено , така да сеуште не сум меродавна за методава .
Внимавај сепак, да не ти направи чилито некоја иритација на скалпот. А рузмаринот е топ за влакното и скалпот, мислам дека само тој ми ја спаси косата од пост-ковид опаѓањето пред некоја година.
Леле ќути, цели топки прамени ми паѓаат посебно при миење... И тироидна проверив не е тоа, има ли крај којзнае... Да се чадиме со темјан?
Не. Треба да тестираш. И од премногу Вит Д ќе ти паѓа. Иначе разгледајте си низ дома дали имате мувла некаде. И од тоа паѓа многу. Да знаете
Па што ако опаѓа? Кој тоа рече дека густа коса е поубава од ретка коса? Сум видел и жени без коса што биле многу слатки и секси. И тоа се наметнати стандарди како и ова со боцканиве усти.
Не сакам густа коса , за да му биде убава на некој . Сакам густа коса за мене да ми е убава , за мои очи , за моја душа . Цел живот имам ретка и тенка коса . Додатно ми се изретчи откако родив второ . Практично сум проќелавена . Не можам да си направам фризура , а да не поминам бар 10 пати со четкичка за залижана пунџа , за да ги пополнам дупките на главата . Смачено ми е веќе . Од се , највеќе од затната туш кабина и пополнување дупки по 10 минути при секое излегување од дома . Не се фарбам , не се пеглам , не носам висок реп секогаш , за да ја оштетам . Не е до хормони , не е тироидна . Едноставно секој ден ја снемува . И не можам веќе да се гледам во огледало вака проќелава . Забога имам 30 години , не 70 . Баба ми на 87 имаше повеќе коса од мене .. @Mishela ти благодарам за советот , ќе внимавам .
На ФБ има група Златокоса влезете во неа , јас можеби 2 години како ја дознав , девојката е од Босна , дава предобри совети за коса (не продава производи и не рекламира), има рецепти што многу брзо се прават и делуваат, од рузмарин , од семе од пискавица и многу други