Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    820
    Не помага воопшто. Обиди се со третманот на Lush - Roots, помага за отпаѓање на косата. Или шампонот од пискавица

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. @crnaovca

@crnaovca Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2025
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    73
    Го користев лосионот ама џабе..
    Ќе го пробам сега шампонот па ќе видам..
    Ми треба нешто што ќе функционира..

3. Velvet Flame

Velvet Flame Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Пред миење на косата измасирај ја со рицинусово масло, остави ја околу пола саат така да стои и после нормално ќе си ја измиеш (по можност користи и шампон против опаѓање ако имаш најдено некој добар, бидејќи јас користев Алпецин, но воопшто не ми помогна....)

На Potterhead993 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.939
    Допаѓања:
    5.740
    Да додадам само : Рицинусовото масло е многу добро за раст на коса, но е многу густо и може да направи проблем на скалпот, ако не се користи правилно. Значи поради густината, прво треба малку сосема малку да се загрее маслото и да се промеша со некое базно масло како кокосово, бадемово и сл. Јас кога ставам на коренот мешам бадемово со рицинусово, а на должината од косата само бадемово или кокосово масло.

@Potterhead993 ако е слабо железото тогаш треба да обрнеш внимание и на храна. Суплементи да, но не напамет. Треба точно да се знае што ти треба. Кај моите деца најмногу ефект имаше малтофер со витамин Ц. Ама поголемиот сега го јачам со говедско месо и липосомален Витамин Ц. Ако сакаш и можеш треба многу калинка, боровинки, аронија.. дали во смути дали така да ги јадеш. Ама месото е клучно. Има разлика меѓу non heme / heme iron. Тоа од месо на пример или жолчка од јајце се апсорбира во поголем процент.

На Potterhead993, Panda00 и Velvet Flame им се допаѓа ова.
  5. Velvet Flame

Velvet Flame Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2026
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Да во право си, а и заборавив да кажам дека за мрсна коса не одговара многу дека како што рече е доста тешко и потешко е да се одмие целосно

На Potterhead993 и DarkStormm им се допаѓа ова.