Не помага воопшто. Обиди се со третманот на Lush - Roots, помага за отпаѓање на косата. Или шампонот од пискавица
Го користев лосионот ама џабе.. Ќе го пробам сега шампонот па ќе видам.. Ми треба нешто што ќе функционира..
Пред миење на косата измасирај ја со рицинусово масло, остави ја околу пола саат така да стои и после нормално ќе си ја измиеш (по можност користи и шампон против опаѓање ако имаш најдено некој добар, бидејќи јас користев Алпецин, но воопшто не ми помогна....)
Да додадам само : Рицинусовото масло е многу добро за раст на коса, но е многу густо и може да направи проблем на скалпот, ако не се користи правилно. Значи поради густината, прво треба малку сосема малку да се загрее маслото и да се промеша со некое базно масло како кокосово, бадемово и сл. Јас кога ставам на коренот мешам бадемово со рицинусово, а на должината од косата само бадемово или кокосово масло. @Potterhead993 ако е слабо железото тогаш треба да обрнеш внимание и на храна. Суплементи да, но не напамет. Треба точно да се знае што ти треба. Кај моите деца најмногу ефект имаше малтофер со витамин Ц. Ама поголемиот сега го јачам со говедско месо и липосомален Витамин Ц. Ако сакаш и можеш треба многу калинка, боровинки, аронија.. дали во смути дали така да ги јадеш. Ама месото е клучно. Има разлика меѓу non heme / heme iron. Тоа од месо на пример или жолчка од јајце се апсорбира во поголем процент.
Да во право си, а и заборавив да кажам дека за мрсна коса не одговара многу дека како што рече е доста тешко и потешко е да се одмие целосно