јас веке си го земав фитовал од золтиот и ке видиме сто ке биде ако после еден мецец има разлика ке си го користам фитовал,,,иако е скап и има мало сисе сепак ако биде подобро со косава би било супер
Абе лекови како лекови..не може одма да делуваат а понекогаш па и воопшто не делуваат!Треба да пројде време,јас одамна се мачам со овој проблем и пак не можам да дојдам да биде се во ред..има милион фактори кои може да влијаат..почекај,кај тебе можеби е период,некој стрес промена на клима..итн..секој треба да почека не веднаш да се опседнува лелелее ми паѓа косата..тоа лошо и влијае на психа! пробај со смиреност,физичка активност за да ги радвижиш хормоните,и квалитетна храна..не се бутај многу со лекови одма..тоа би им го препорачала на сите!
здраво,јас сум нова на форумов. мојава коса е чудо некое,неможе да се открие зошто ми паѓа,ама веке убаво се гледа дека ми е проретчена имама испитувано тироидна жлезда,крв...и сите тие медицински ствари,бев и на дерматолог...и ништо ...само пивски квасец ми препорача..ама резултаат слабо сега ја мијам со шампон НИРЕЛ уште тој ако не помогни незнам шо ке правам.помагајте
па и мене поцна 1година веке како ми пајга и поцна да ми се изредцува.... зега си земав фитовал од золтиот али сеусте нема нисто..па ке користам 1 ,,2,,, месеци ако не ке видиме несто др....а како ти со тие апцијна ги пиес?
ne,sega samo shamponov NIREL go koristam oti od pivskiot kvasec se zdebeliv,jadam ko nezdrava...rano e da kazam dali deluva shamponot,2 nedeli go koristam preku edne den..neka pominat barem 2 meseci
па јас добро би ми досло некое килце да се здебелам али незнам дали има некој проблем затоа користам сампон и да земам од овие пивски квасец да не е несто стетно?... а и незнам нисто за тие апцијна тоа се витамини или сто??
ти немасш никаков проблем нормално е до сто влакна дневно,ако ти пагаат толку секој ден па дури и на миење значи немас апсолутно никаков проблем.мора да пага коса ианаку како ке се обновува.за тие 30 влакна зеде да пиесш биоин или имасе пред тоа поголем проблем?
Срце смени го дерматологот под итно! Ете некој спомна Др. Анчески, сум слушала дека се многу професионални, затоа ВЕДНАШ или таму или на некое друго место каде што знаеш дека имаат квалитетен кадар. Плати некој денар повеќе, ама за косата се работи, не смееш да чекаш. Ќе се среди, само треба да те упати некој што точно треба да користиш. Има сега еден куп лекови, мора да има решение. Не земај ништо на своја рака, само џабе ќе си трошиш пари, оди на лекар, но не кај тој до сега што си одела.
А бе не се штетни ништо..витамини се тоа.Мене многу ми помогнаа за косата,изгледа само апетит ми отворија...Биле убави и за косата,ама јас ги откажувам,кај мене немаа ефект.
Фала ти на совет највеќе, дефинитивно морам да го сменам, ќе пробам кај друг само да се среди со косава ситуацијава бидејќи останав со 3 влакна :/ Поздрав
Мене овој период многу почна да ми опаѓа косата незнам зошто.. пред неколку години исто така ми опаѓаше оваа време во есен одвај ја спасив хаха
devojki aj pisete postaviv tema ali mi kazaa tuka da pisam...koristam fitoval zolt mi pajgase kosava sega sakam da korista i ricinusovo maslo i samponov fitoval da ne ima nesto steta? koristel nekoj li vaka? ili pak samponov fitoval i pivski kvasec za pobrzo rastejne na kosa? da ne ima steta isto vremeno da koristam? aj ve molam pisete sovet,mislejne ili nekoe iskustvo vase [mod-kirilica:1neocf64][/mod-kirilica:1neocf64]
Нема никаква штета ако користиш пивски квасец напротив тоа може многу да ти помогне бидејќи ги содржи сите потребни витамини за косата. Исто така и маслото не верувам дека е штетно тоа е природно, јас сум читала и за чичковото масло дека е добро за зацврстување на косата
Mоментално користам Aлпецин,чичково масло,си ја мијам косата и со коприва но никако да ми запре опаѓањето ...си проверив крвна слика се е ок.. дали од фолтене шампон и ампули запира опаѓањето?? поздрав и се надевам дека ова е есенско паѓање на косата
Да,јас го имам користено фолтене шампонот против опаѓање и стварно помага,а како природно решение можеш да купиш шампон од бреза (оној што го користеле бабите,зелено шишенце со бело капаче) и во него да ставиш едно чешне лук (истолчено) и да отстои 10 дена па да се миеш и обавезно после секое миење да ја плакниш косата со чај од рузмарин.Јас имав голем проблем со опаѓањето и ова стварно ми помогна.Позз.
Mене секогаш во овај период,кога е е ладно ми опага косава,секаде по кукава полно е,само смукам Bчера сакав да ставам маслиново масло 1 час пред туширање,ама заборавив ај утре
за оние сто користеле фитовал од золтиот...еве како веке 1 година ми пајга многу косава и сега како 2недели користам фитовал од золтиот али нема разлика.....вие после колку време разлика видовте?? и дали пивски квацет таблети се витамини за коса или сто се?? ај ве молам подетално..бидејки многу ми е кратка косава и многу ми пајга а до ма ми треба подолга али да не пајга како сега....