Има ли некој пробано комбинација од капсули фитовал со шампонот фитовал против опаѓање? Јас сега почнав да пијам, ова не се трпи... никогаш сум немала вакво опаѓање... кај да се свртам, само коса на сите страни. Знам дека неизбежно мораше да ми се случи после породувањето, ама не можам веќе... па без коса ќе останам
Здраво Annath...За фитовал капсулите и шампонот сум слушнала и ми рекоа дека не се многу ефикасни.Јас го користам медицинскиот шамон НИРЕЛ и во него додавам раствор и ефектот е одличен.Вреди да се проба,позз
девојки јас веке 3 недели како користам фитовал золт..и косава не ми пајга како порано...плус тоа не ја дрзам мн стегната во репце и пунга така да мозете да пробате
Девојки ми го препорачаа шампонот Keramine H ми рекоа го спречувало опаѓањето после неколку миења, го има ли некој користено ???
Пробај, арно ме потсети за него, и јас имам читано многу позитивни критики. Инаку јас моментално ја користам цела линија против опаѓање од Орифлејм плус ги пијам фитовал капсулите веќе речиси 2 месеци и пак си паѓа бре Не знам веќе што да правам, ама озбилно
И јас си го имам овој проблем и тоа со години наназад.Почнав да забележувам опаѓање на косата во текот на бременоста, ама тогаш ми кажаа дека било “нормално“ тоа, па не му придавав големо значење.Доев 1,5 година, а потоа морав да бидам на хормонска терапија за да го запрам млекото.Од тогаш мислам дека ми почнаа вистинските маки! Косата ми се изретчи на темето до тој степен што кога се гледам во огледало можам да си го видам пола скалп. Веќе седма година како што си ја носам мојава проретчена коса и со никаков третман не успевам да ја згуснам и да ја вратам во “првобитната“ форма.Олеснителна околност е што ова опаѓањево држи некој свој баланс,па проретчувањето на темето бар визуелно не се влошува.Ама сепак напред имам толку малку коса што кога ми е и малку баш доаѓа до израз проќелавеноста И нон стоп морам фризурата да ја носам на патец т.з раздељак, така највеќе се прикрива проќелавеноста, а толку многу сакам шишки да носам,уф! Имате ли некоја идеја за фризура која ќе ја прикрие проќелавеностаќвеќе ми е смачено од фризурата а ла Мортиша Адамс?
сакам да прашам што мислите женски дали да употребам к'на??? постарите велат ја зацврстувала косата........веќе од очај незнам што да ставам.......моментално сум со шампонот НИРЕЛ......ама ефект мноогу слабо..((((((((
еднаш неделно е многу често мислам...но на 2-3 недели би можело...леле се надевам ке има ефект против опаѓање (((((((((((
Јас имам слушнато дека од кна пага косата,ако ја користиш подолго време,посебно она што ја продават по 40 ден на пазар.
јас од пред некое време користам рицинусово масло и косава помалце ми пајга...сега незнам дали е тоцно од тоа бидејки 2 недели како користам фитовал...
Женски дали сега повеке ви пага косата овој месец?мене сега ко ке се капам и ко ке ја чесшлам косата ми пагаат по 120 некогаш 150 ама само кога ми е водена а инаку преку ден кога не ја мијам не ми пага освен неколку ко ке ја чешлам дестина влакна?Дали е нормално што ми пагаа над сто влакна ко ке ја мијам?и мн ми се мрси ја мијам секој втор ден?и кој шампон е поефикасен алпецин или керамине?дали и вас толку ви пага овој период?
Исто е и кај мене, овај период ми паѓа, особено за време на миење и после миење. Сега-засега не користам никакви препарати против опаѓање, си викам ќе помине за месец дена.
Имало некој шампон од Америка , ретко се наоѓа околу 800 денари чини , и има коњ на сликаат. Дали некој го има пробано ова бидејќи ми досадија експерименти
Јас мислам дека овој период на сите ни паѓа. Пијам фитовал капсули веќе 2 недели ама не гледам некој ефект, најмногу ми паѓа кога ја мијам. Знам дека е поради периодов и ќе помине ама ми оди на живци имам влакна по теписон за извоз хаха
Па немам такво искуство но велат дека во есен косата најмногу опаѓа И за неопаѓање знам мајка ми користи шампон рецепт со коприва.
Девојки пробајте со листови од орев,3-4 листа ке ги сварете како чај и после миенје си ја плакнете косата со тоа, јас се мијам веке 2 недели и почна помалку да пага, да се надевам дека ке престане и дали некоја знае како да се стимулира растот на нови влакна и тоа е многу важно...