1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.292
    Има ли некој пробано комбинација од капсули фитовал со шампонот фитовал против опаѓање? Јас сега почнав да пијам, ова не се трпи... никогаш сум немала вакво опаѓање... кај да се свртам, само коса на сите страни. Знам дека неизбежно мораше да ми се случи после породувањето, ама не можам веќе... па без коса ќе останам :sweat:

2. love25

love25 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво Annath...За фитовал капсулите и шампонот сум слушнала и ми рекоа дека не се многу ефикасни.Јас го користам медицинскиот шамон НИРЕЛ и во него додавам раствор и ефектот е одличен.Вреди да се проба,позз

3. n.a.k.e

n.a.k.e Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    7
    девојки јас веке 3 недели како користам фитовал золт..и косава не ми пајга како порано...плус тоа не ја дрзам мн стегната во репце и пунга така да мозете да пробате :)

4. kristinaaa

kristinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми го препорачаа шампонот Keramine H ми рекоа го спречувало опаѓањето после неколку миења, го има ли некој користено ???

5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Пробај, арно ме потсети за него, и јас имам читано многу позитивни критики.

Инаку јас моментално ја користам цела линија против опаѓање од Орифлејм [​IMG][​IMG][​IMG]

плус ги пијам фитовал капсулите[​IMG] веќе речиси 2 месеци и пак си паѓа бре :(

Не знам веќе што да правам, ама озбилно

6. kristinaaa

kristinaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    A да си го купиме керамине па ваљда ке престани опаѓањето :) позз

7. ververickaskmk

ververickaskmk Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пробајте со колекцијата на фолтен ги има во сите аптеки , многу се ефикасни ;)

8. myst

myst Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    36
    И јас си го имам овој проблем и тоа со години наназад.Почнав да забележувам опаѓање на косата во текот на бременоста, ама тогаш ми кажаа дека било “нормално“ тоа, па не му придавав големо значење.Доев 1,5 година, а потоа морав да бидам на хормонска терапија за да го запрам млекото.Од тогаш мислам дека ми почнаа вистинските маки! Косата ми се изретчи на темето до тој степен што кога се гледам во огледало можам да си го видам пола скалп. Веќе седма година како што си ја носам мојава проретчена коса и со никаков третман не успевам да ја згуснам и да ја вратам во “првобитната“ форма.Олеснителна околност е што ова опаѓањево држи некој свој баланс,па проретчувањето на темето бар визуелно не се влошува.Ама сепак напред имам толку малку коса што кога ми е и малку баш доаѓа до израз проќелавеноста :( И нон стоп морам фризурата да ја носам на патец т.з раздељак, така највеќе се прикрива проќелавеноста, а толку многу сакам шишки да носам,уф! Имате ли некоја идеја за фризура која ќе ја прикрие проќелавеностаќвеќе ми е смачено од фризурата а ла Мортиша Адамс?

9. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    сакам да прашам што мислите женски дали да употребам к'на??? постарите велат ја зацврстувала косата........веќе од очај незнам што да ставам.......моментално сум со шампонот НИРЕЛ......ама ефект мноогу слабо..:(((((((((

10. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    А зошто не? само треба барем еднаш неделно да ја ставаш.

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79

еднаш неделно е многу често мислам...но на 2-3 недели би можело...леле се надевам ке има ефект против опаѓање :((((((((((((

12. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Јас имам слушнато дека од кна пага косата,ако ја користиш подолго време,посебно она што ја продават по 40 ден на пазар.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас од пред некое време користам рицинусово масло и косава помалце ми пајга...сега незнам дали е тоцно од тоа бидејки 2 недели како користам фитовал...

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.292
    Да си кажам - фитовал шампонот и капсулите имаат ефект кај мене :clap: косата мноооогу помалку ми паѓа :) :) :) :)

На MarchelineAmaru и sesilija им се допаѓа ова.
  15. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Женски дали сега повеке ви пага косата овој месец?мене сега ко ке се капам и ко ке ја чесшлам косата ми пагаат по 120 некогаш 150 ама само кога ми е водена а инаку преку ден кога не ја мијам не ми пага освен неколку ко ке ја чешлам дестина влакна?Дали е нормално што ми пагаа над сто влакна ко ке ја мијам?и мн ми се мрси ја мијам секој втор ден?и кој шампон е поефикасен алпецин или керамине?дали и вас толку ви пага овој период?

16. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    62
    Исто е и кај мене, овај период ми паѓа, особено за време на миење и после миење. Сега-засега не користам никакви препарати против опаѓање, си викам ќе помине за месец дена.

17. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Имало некој шампон од Америка , ретко се наоѓа околу 800 денари чини , и има коњ на сликаат.
    Дали некој го има пробано ова бидејќи ми досадија експерименти :sweat:

18. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Јас мислам дека овој период на сите ни паѓа. Пијам фитовал капсули веќе 2 недели ама не гледам некој ефект, најмногу ми паѓа кога ја мијам. Знам дека е поради периодов и ќе помине ама ми оди на живци имам влакна по теписон за извоз хаха

19. sweetie-maci

sweetie-maci Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Па немам такво искуство но велат дека во есен косата најмногу опаѓа :) И за неопаѓање знам мајка ми користи шампон рецепт со коприва. :)

20. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки пробајте со листови од орев,3-4 листа ке ги сварете како чај и после миенје си ја плакнете косата со тоа, јас се мијам веке 2 недели и почна помалку да пага, да се надевам дека ке престане и дали некоја знае како да се стимулира растот на нови влакна и тоа е многу важно...