Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Со рицинусово масло :)

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.546
    Јас мора да се фарбам секој месец зашто побелена ми е косата многу а она што ме загрижува е што навистина многу ми паѓа,проверив крвна слика,добра е,немам полицистични јајници,не знам веќе што да се прави :( а страв ми е да се исчешлам.Можеби некоја феминка има некој совет...

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ни јас незнам пред некој ден не ми пајгасе како сега а веке 1 година како цела кујка е коса а на мене нисто...лелеле и мене многу ми пајга и поцна да се познава кај целово....користам фитовал 1 месец али нисто.....па и рицинусово си земав па сто знам..... :( :(

4. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Од полицистични јајници опаѓа косата!.. прв пат слушам.. :worried:

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    види некој сампон земи си...и не ја стегај со стегац осата дрзија по лабава....пробај несто во аптека..и мене ми пајга мн косава си земав сампон и масло 1 месец нема нисто па ке видиме...

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.546
    Па можеби не си слушнала но така е..

7. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Мене косата ми паѓа многу кога се менува времето, а и слушнав дека во есен најмногу паѓала косата така да немам за што да се грижам.Се надевам дека е само пролазна фаза :?:

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    секое утро по 2 капки витамин Д во супена лажиза растворени со вода...а секој втор ден коренот да се мацка со смеса од 1 јајце,1 лажица маслиновомасло и 5 капки витамин д...не мие пробано ама од утре стартувам...инаце дерматовенеролог ми го каза рецептов..кој сака нека проба,поздрав до сите

9. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Девојки јас почнав да го користам шампонот АЛПЕЦИН Ц1 и само после неколку миења косата не ми опаѓа.
    Стварно ми створи првут но барем не се плашам кога ќе го погледнам чешелот.
    Пробајте и вие можеби ќе ви помогне. :hai:

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Девојки помагајте многу почна да ми паѓа косата од фарбање и од секакви глупости си ја уништив, дури и темето почна да ми се гледа,а немам користено досега никаков шампон.. :devil: :devil:
    Help me :worried:

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    секое утро по 2 капки витамин Д во супена лажиза растворени со вода...а секој втор ден коренот да се мацка со смеса од 1 јајце,1 лажица маслиновомасло и 5 капки витамин д...не мие пробано ама од утре стартувам...инаце дерматовенеролог ми го каза рецептов

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.285
    Најново што порачав на препорака од личност на која и верувам е сетот од Ројал.

Од тинктурата ставив неколку пати, а денес се измив со шампонот, и се надевам деќа ќе има резултати оти мириса на бугарски сендвич :@ , ама ајде што да се прави ќе си го користам и ќе си ќутам :lol:

Инаку 800денари ме чинеа 2те, по 100мл е секое, ама економично се пакувани.
    Тинктурата е со капалка па убаво се дозира, а шампонот е густ па ептен малку ставив, а долга ми е косата.

Ќе ве информирам како ќе ми се одвива состојбата понатаму.

13. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Казете ми кој шампон д аго земам кој е подобар VICHY со аминехил,PP,vit B6,vit B5 или керамине H?не знам кој е подобар?пишете

14. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    еве као 1месец фитовал золт но нисто не престана пагајнето на коса :( плус тоа мислев дека ке се забарза растнот но нисто сто и двете ми се потребни :( мислите ли рано е за резултати?? ствано еден сампон е 260 ден знаци скап е сто тоа е 100мл на 2пати да ја измиес главата....ај ако има некој сампон други или било сто сто ви помогнало писете....половина и повеке коса ми падна ;( и се нервирам и незнам сто да права а сите пари ги дадов за сампон и пак нисто...а и да казам си земав и рицинусово па сега мозе ке помогне тоа еве како 2 недели користам ке видиме понатака..... сто да си земам за косава да не пајга знаци една гумка кога се бајнам 1 кога се цеслам лелеееееее ;(

15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661

Можеби и треба да посетиш лекрар!
    Не ја миј косата често.
    Миј ја со лесни шампони пример бекутан.
    Не експериментирај со шампони.

Ако си во пубертет можно е и од тоа да ти опаѓа,али мислам дека најдобро е да посетиш лекар.

16. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Срцка не се нервирај со то ја влошуваш состојбата,јас сега си зедов на vichy против опагање со аминехил и вит Б6 и Б5,730 ден е 200 мл.па ке видиме.И пијам натурал веалтх.и ми се мрси мн значи премногу и ко ке ми е мрсн ами пага поке.дали исто и вас?

17. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    знам дека е од нервоза...тоа ми е последно време проблеми и слично па затоа се нервирам не можам да запрам со проблеми....се обидувам али не... :( па почна и косава да паѓа :( ништо ќе си земам како порано обичен шампон од коприва...тоа е ;(

18. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Види ако веке користиш шампон од коприва од илирија земи стави обицни ампули(инекции),Б6,Б1,Б12 мозеби ке ти биди поцврста.Јас пробав ама исто ко тебе се нервирав и бев под стрес и сакав наеднас д апрестани,а најпрво треба психчки да се смириш и да не мислис на тоа.позз

19. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Мене веќе година ипол има како ми паѓа. Користев секакви шампони, пиев витамини, ставав маски и ништо не помага. Мајка ми вика дека е од диетата што ја држев ми ослабнал имунитетот, немам довлно витамини и дека заради тое ми паѓа. Искрено и јас мислам дека е од диетата, и сега ми останува да бирам или дебела со бујна коса или со витко тело и слаба коса :sweat:

20. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам објаснете ми за рицинусовото масло како го ставате дали пред миенје на косата некако или откако ке се измие и дали ја мрси косата...и така се ми е мрсна како зејтин...