1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Со рицинусово масло :)

2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    100.177
    Јас мора да се фарбам секој месец зашто побелена ми е косата многу а она што ме загрижува е што навистина многу ми паѓа,проверив крвна слика,добра е,немам полицистични јајници,не знам веќе што да се прави :( а страв ми е да се исчешлам.Можеби некоја феминка има некој совет...

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ни јас незнам пред некој ден не ми пајгасе како сега а веке 1 година како цела кујка е коса а на мене нисто...лелеле и мене многу ми пајга и поцна да се познава кај целово....користам фитовал 1 месец али нисто.....па и рицинусово си земав па сто знам..... :( :(

4. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Од полицистични јајници опаѓа косата!.. прв пат слушам.. :worried:

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    види некој сампон земи си...и не ја стегај со стегац осата дрзија по лабава....пробај несто во аптека..и мене ми пајга мн косава си земав сампон и масло 1 месец нема нисто па ке видиме...

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.783
    Допаѓања:
    100.177
    Па можеби не си слушнала но така е..

7. Justice

Justice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    91
    Мене косата ми паѓа многу кога се менува времето, а и слушнав дека во есен најмногу паѓала косата така да немам за што да се грижам.Се надевам дека е само пролазна фаза :?:

8. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    секое утро по 2 капки витамин Д во супена лажиза растворени со вода...а секој втор ден коренот да се мацка со смеса од 1 јајце,1 лажица маслиновомасло и 5 капки витамин д...не мие пробано ама од утре стартувам...инаце дерматовенеролог ми го каза рецептов..кој сака нека проба,поздрав до сите

9. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Девојки јас почнав да го користам шампонот АЛПЕЦИН Ц1 и само после неколку миења косата не ми опаѓа.
    Стварно ми створи првут но барем не се плашам кога ќе го погледнам чешелот.
    Пробајте и вие можеби ќе ви помогне. :hai:

10. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Девојки помагајте многу почна да ми паѓа косата од фарбање и од секакви глупости си ја уништив, дури и темето почна да ми се гледа,а немам користено досега никаков шампон.. :devil: :devil:
    Help me :worried:

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    секое утро по 2 капки витамин Д во супена лажиза растворени со вода...а секој втор ден коренот да се мацка со смеса од 1 јајце,1 лажица маслиновомасло и 5 капки витамин д...не мие пробано ама од утре стартувам...инаце дерматовенеролог ми го каза рецептов

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Најново што порачав на препорака од личност на која и верувам е сетот од Ројал.

Од тинктурата ставив неколку пати, а денес се измив со шампонот, и се надевам деќа ќе има резултати оти мириса на бугарски сендвич :@ , ама ајде што да се прави ќе си го користам и ќе си ќутам :lol:

Инаку 800денари ме чинеа 2те, по 100мл е секое, ама економично се пакувани.
    Тинктурата е со капалка па убаво се дозира, а шампонот е густ па ептен малку ставив, а долга ми е косата.

Ќе ве информирам како ќе ми се одвива состојбата понатаму.

13. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Казете ми кој шампон д аго земам кој е подобар VICHY со аминехил,PP,vit B6,vit B5 или керамине H?не знам кој е подобар?пишете

14. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    еве као 1месец фитовал золт но нисто не престана пагајнето на коса :( плус тоа мислев дека ке се забарза растнот но нисто сто и двете ми се потребни :( мислите ли рано е за резултати?? ствано еден сампон е 260 ден знаци скап е сто тоа е 100мл на 2пати да ја измиес главата....ај ако има некој сампон други или било сто сто ви помогнало писете....половина и повеке коса ми падна ;( и се нервирам и незнам сто да права а сите пари ги дадов за сампон и пак нисто...а и да казам си земав и рицинусово па сега мозе ке помогне тоа еве како 2 недели користам ке видиме понатака..... сто да си земам за косава да не пајга знаци една гумка кога се бајнам 1 кога се цеслам лелеееееее ;(

15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661

Можеби и треба да посетиш лекрар!
    Не ја миј косата често.
    Миј ја со лесни шампони пример бекутан.
    Не експериментирај со шампони.

Ако си во пубертет можно е и од тоа да ти опаѓа,али мислам дека најдобро е да посетиш лекар.

16. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Срцка не се нервирај со то ја влошуваш состојбата,јас сега си зедов на vichy против опагање со аминехил и вит Б6 и Б5,730 ден е 200 мл.па ке видиме.И пијам натурал веалтх.и ми се мрси мн значи премногу и ко ке ми е мрсн ами пага поке.дали исто и вас?

17. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    знам дека е од нервоза...тоа ми е последно време проблеми и слично па затоа се нервирам не можам да запрам со проблеми....се обидувам али не... :( па почна и косава да паѓа :( ништо ќе си земам како порано обичен шампон од коприва...тоа е ;(

18. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Види ако веке користиш шампон од коприва од илирија земи стави обицни ампули(инекции),Б6,Б1,Б12 мозеби ке ти биди поцврста.Јас пробав ама исто ко тебе се нервирав и бев под стрес и сакав наеднас д апрестани,а најпрво треба психчки да се смириш и да не мислис на тоа.позз

19. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Мене веќе година ипол има како ми паѓа. Користев секакви шампони, пиев витамини, ставав маски и ништо не помага. Мајка ми вика дека е од диетата што ја држев ми ослабнал имунитетот, немам довлно витамини и дека заради тое ми паѓа. Искрено и јас мислам дека е од диетата, и сега ми останува да бирам или дебела со бујна коса или со витко тело и слаба коса :sweat:

20. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам објаснете ми за рицинусовото масло како го ставате дали пред миенје на косата некако или откако ке се измие и дали ја мрси косата...и така се ми е мрсна како зејтин...