Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    лекарот на моја другарка и рекол да проба да користи сампон сто го користела порано...пред да поцне да и пајга коса...па она поцна и имало резултат...така да јас пред да поцнам со овие нови моди на сампони си имав брезов сампон па си земав и 1 ја измив косаваа и не ми пајгасе мн....мозно да е тоа сто казал лекарот дека косата и треба еден сампон за да се навикне а не менувајне поцесто...така да не се фалам амозе да е од стовеке ја имав миено пред 1 ден и затоа али стварно не ми пајгасе мн...ако е добро ке писам..поз

2. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Јас пак имам слушнато дека шампоните треба почесто да се менуваат затоа што косата се навикнува на шампонот и нема дејство после тоа шампонот.

3. foxy

foxy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Скоро една година го користев Рецепт шампонот за стимулирање на раст на косата, и неколку месеци ставав рицинусово масло на коренот, и ми помогнаа. Можеби комбинацијата, а можеби само едно од нив делувало, но сепак би препорачала да се користат. А и Рецепт шампонот не е скап, исто колку останатите шампони, околу 140 денари.

Само како и да е, не може да очекувате резултати по 2 недели од било кој производ, сигурно ќе треба неколку месеци.

А во есен е нормално застрашувачкото паѓање на косата.

4. Toksichnata

Toksichnata Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    3
    Значи вака .. ми паѓа мн косата во миење .. башка тоа коа се сушам со фен мн ми паѓа дај те ми совет што да праам .. :( не ми се десило вакво нешто до сеа

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    види да не е од сампонт..смениго..или земиси еден во аптека против пагајне малце повеке цената е али казуват дека е добар..јас пробав мн сампони али нема нисто и сега се вратив на стариот сампон од порано сто користив...провери несто во аптека..инаку и мене така ми пајга косава сто поцнав да очелавувам :( кога ја миев мн пајгасе кога ја сусев исто така а сега не ја фенирам сама си ја оставам да се суси без нисто..... :!: пробај несто инаку знам како е тоа :@

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.534
    Допаѓања:
    201.646
    Е па скрати ја малку. Јас ја скратив, плус фитовал жолт, плус капсули фитовал - и престана паѓањето. Сега не ми паѓа толку многу, имам и нови влакна :)

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    малце...15цм ми скратија :( нема нисто...користив 1 месец фитовал нема нисто...па и повеке ми пајгасе... :( сега се вратив на стариот сампон еднас ја измив не пајга мн..мозе ке биде добро ако не кна мам ке ми стави вика дека добро е од тоа..... :( од се проблеми и ова со косава ми фали....па усте да си се убијам и цао :@ сто се не направив....ајде ке писам ако има подобро од сампон или кна... :(

8. vodolija10

vodolija10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Девојки, во целост ве сфакам... само како да можевме да си помогнеме!
    верувам дека има вистина во тоа што го процитав кај некои од вас, дека старите шампони се многу подобри... би ви препорачала шампон од коприва на Афродита козметиката, мене ми се допаѓа.И во аптека може да побарате Пилфут, течност којашто се нанесува на скалпот по секое миење, може ќе го забрза мрсењето на косата, но дефинитивно во друго ќе ви помогне... :)

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Мене во последно време ми паѓа косава |( сега ем е густа, мислам ко авро фризура да имам :D ама пак паѓа, ем има, ем паѓа, финта :D мислам дека единствено решение е да се потскрати косата и плус витаминки, шампони против опаѓање.Мене бааги ми е порасната, уште малце до половина, ама и дека паѓа, па и се кине |( ќе ја скратам, ич не му ја мислам, да не расте да се мислам :D а вака подобро е да се скрати, не мора многу, но, доволно за да се обнови, а и со самото тоа ќе потпрестане опаѓањето.

10. malecka.rak

malecka.rak Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам објаснете ми за рицинусовото масло како го ставате дали пред миенје на косата некако или откако ке се измие и дали ја мрси косата...и така се ми е мрсна како зејтин... VE MOLAM :)

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    рицинусово масло во аптека се зема некаде 60ден...се зема со прстите и се масира коренот на косата па пак земас масирас така некои 10 мин додека ставис на цела коса(на цела глава) потоа нека стои околу 1 сат и ја миес како редовно сто ја миес косата....ако мозес нека стои повеке од 1сат зависи времето сто имас..

12. BlackSwan1990

BlackSwan1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Девојки, не се залажувајте со Фолтен,Рецепт или некои др. работи.Јас имав гооолем проблем со опаѓањето,на миење прамени ми паѓаа,цела куќа со влакна,абе ужас.И по мое долго пребарување на нетов за мојот проблем,најдов на една српска страна еден рецепт за против опаѓање кој го применив и за моја среќа одлично функционира:Во шампон од коприва се ставаат 2-3 ампули Beviplex,1 шишенце пантенол и едно шишенце AD капки(маслен раствор).Пред да се измие косата,се масира скалпот со рицинусово масло и се остава да стои 1-2 часа.Откако ќе се измие косата се става маска за коса или регенератор(оној кој си го користите).Јас го користам шампонот веќе 2 месеци,а за тоа време косата ми порасна 10 см, повеќе од нормалното.Мене ми помогна,а се надевам и на вас. Поздравче :)

Инаку тоа што го напишав за шампонот со лук, тој највеќе бил за габични инфекции на скалпот

13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    а кај најде пантенол чист?

14. malo-bebe

malo-bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    4
    лелеееееееееее не ми има спас за косава нема нисто исто е се...пак и пак ми пајга многу...ни сампон ни нисто не помага ;( стварно не знам сто да сторам поцнав да оцелавувам лелеееееееееее ми доајга да се убијам бе си имав преубава коса а сега :( се само сто пред 1 или 2 год ставив боја и нисто од тогас само пајга ...ај казете несто некоја маска или сто од домасно сто мозам да ја правам...инаку нисто не ми помогна ни сампон нисто ;( спасувајтееееееееееее

15. Arika

Arika Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    @malo bebe

Штом си чувствуваш толку промена, превземи нешто што не е хемија ниту домашен рецепт. Најдобро во ваквите случаи е да се провери крв и урина. едно испитување каде сакаш го правиш, ќе си провериш истоака кои витамини ти недостасуваат и така барем нема да се залажуваш со шампони (хемија што плус ти ја убива косата). Мој совет ти е да е не применуваш се што е напишано, зошто така само го потресуваш влакното дополнително. За секој различно функционира се од напишаното.

16. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Девојки без паника! Овој период од годината е логично нагло опаѓање на косата, есен/зима.
    Се запрепастив вчера кога видов после ставањето Субрина, колку коса ми испопаѓала, одамна небев видела таква слика во кадата. Ама се информирав, и се успокоив кога ми рекоа дека и кај животните и кај луѓето опага косата/влакната од крзното овој период, што се должи на промената на времето и воздухот.
    Само терајте со редовната грижа и третмани, со совет, да се истите на што е можно поприродна база.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  17. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Незнам дали знаете, ама неретко една од основните причини за опаѓање на косата е СТРЕС! :emo:

18. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    јас ќе пробам со листови од орев... се ставаат во вода и се остава да зоврие... со тој чај се плакне косата и викаат имало многу ефекти......... :D ....... а инаку дечко ми, кој има мноооооогу густа коса, ме посоветува 3-4 саати пред да ја мијам косата да ставам масло од кокос и бадем, тој така прави... а се до 3-4 годишна возраст главата му била бричена, со што влакното се зајакнува, па може да е и резултат од тоа :D

19. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    Женски дали знае некоја на овие ампулите против опагање нa VICHY,од датумот на производство ако е 2010 до кога можат да се користат од датумот на производство?
    не ја купив цела кутија ,зедов само две па не знаеа да ами кажат ми рекоа само дека се произведени 2010,па сега сум малку скептична ми е страв да ги искористам затоа што не знам колку и е рокот на траење од датумот на произвотство?ако ги има некој акористено нека пиши

20. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    стомачен вирус имав недела дена и ништо несмеев да јадам само супи двопек ориз..
    сега полека се вракам на нормална исхрана полека али од недостаток на витамини косата кога ја чешлам или мијам многу влакна пагаат..