Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    Какове тој орзен од пиво?

2. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647

Прикачени фајлови:

• индекс.jpg
      индекс.jpg
      Големина на фајлот:
      2,6 KB
      Прегледи:
      404
  3. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    Незнам дали ќе бидам од помош , но можам да ви препорачам шампон против опаѓање на коса фитовал,...

4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Не сум била за коса, ама фризерката ми кажа дека пратила неколку клиенти кои наводно ги влекле со месеци за пари, а немало резултати.......

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Значи периодов ужасно ми паѓа, море ненормално ми паѓа, никогаш олку не ми паѓала.
    Има и за извоз ако паѓа, ама се прашувам зошто толку паѓа, дали дека есен или нешто друго е во прашање не знам. Се надевам не е нешто сериозно. :^)

6. Ice-age

Ice-age Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Не воопшто не мириса лошо,се става по малку колку да ти ја навлажни цела коса ќе потријаш исто како со шампон и ќе треба да ја измиеш косата еднаш повеќе со шампон одколку обично :D ...

7. BlackSwan1990

BlackSwan1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Косата паѓа и од промена на времето,мислам од есен кон зима,пролет кон лето итн.Али пеглање никако и сушење само на минимална температура со фен.На прашањето на Rakakva,колку треба да стои шампонот а колку маслото?Рицинусовото масло како што сите знаеме е за згуснување на косата и треба да стои 1 саат,се става пред миење и добро се масира коренот со него.А шампонот на глава го држиш од 5 до 10 минути и после си се миеш нормално.После миењето се става маска за коса само на врвовите за полесно да се расчешла зашто од шампонов косата е многу крута.И не ја чешлајте косата кога е мокра зашто пукаат врвовите.

8. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Јас си купив Пантенол и го турив во шампонот,па ќе видиме дали ќе има резз

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    пробајтего новиот шампон од орифлејм од мед и млеко што е мене многу ми го пофалија дека ја потхранува и зацврстува косата јас го порачав да го пробам :inlove:

На Gluvcee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    да не испадни дека ги рекламираме орифлејм овде,ама и јас го порацав регенераторот од мед и млеко божем зацврстувал,па ке видиме :( :( :(

11. Irida

Irida Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    963
    Прочитав денес една смеса против опаѓање на косата. Во врело маслиново масло се става една лажица мед и една лажица цимет во прав. Се држи на косата околу 15 мин. и потоа се измива. Пишуваше дека било многу ефикасно, па ќе видиме :)

12. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Регенераторот не може да зацврстува од едноставна причина што се нанесува на врвовите а не на коренот ;)

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Феминки колку пари се таблетите Пантенол и шампонот Фитолав од прилика? Решив и јас да превземам нешто во врска со мојата коса, ненормално ми паѓа страв ми е да не останам без коса, сега прочитав дека било убаво и косата после бањање да се исплакне со чај од камилица па ке го пробам и тоа. позз

14. valeskopje

valeskopje Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    podolgo vreme mi paga kosata i iskreno da vi kazam nekoj poseben lek nema.
    stresot ima golema uloga vo toa.
    pusenjeto ,kandida, bilo kakva infekcija vo organizmot moze duri i rasipan zab,alopecija(maska kelavost toa e na predniot del na glavata)
    ima mnogu faktori od koi kosata moze da paga.
    citam ovde deka caevite pomagale..toa e laga.cajot moze da ima mal efekt no, korenot od kopriva e efikasen a ne cajot..
    nekolku meseci se mijam so samponot vishy od koj malku mi go ublazi paganjeto na kosata no, deka kosata mi zgusna ke ve izlazam..

15. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Јас денеска купив ореово масло, па да видам дали ќе помогне. А се става саат време пред да се мие косата. Мене не ми паѓа во големи количини, ама многу ми е ретка, што изгледа ко попадната

16. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Во врска со маслата сакам да прашам кое мислите дека е најефикасно за зацврстување, читав на нет дека чичковото било добро, дали воопшто се забележува ефект од било кое и после колку време, и колку често се користат маслата и дали косата после миењето е мрсна или не? поз

17. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161

Јас денеска купив од маркет ореово масло, па ќе видам дали ќе има ефект. И другите масла имаат ефекти, баш читав на пакувањата и од чичково, и од бадемово и од ореово и од други од Гала Фарм, има точно упатство како да се користи за коса и кожата на главата, како и за кожата на другите делови од кожата. Воедно, многу луѓе, а и во темава поназад прочитав дека се препорачува косата да се плакне со чај од лист од орев, многумина од тоа виделе резултат. Ама, кај да најдам сега на есен листови од орев, па се одлучив за ореово масло.

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Stolcete luk i nanesete go na korenite,dobro izmasirajte go skalpot i ostavete da deluva najmalku pola cas.Potoa izmijte ja kosata so sampon...p.s.lukot mozda loso mirisa,ama e epten,mozebi i najdobar lek za paganjeto na kosa.Probajte...no za da ima efekt mora da go koristite barem mesec dena,inaku od ednas ili dva pati nema efekt.

19. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    од кандида зарем косата може да опаѓа? прв пат слушам..колку е оваа информација точна?

На valeskopje му/ѝ се допаѓа ова.
  20. valeskopje

valeskopje Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Tocna e.prasaj doktor i ke se uveris.