Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    ALPECIN-C1 шампонот и таблетите од свансон пртив опаѓање на коса,коа цена се од прилика позз :(

2. rakakva

rakakva Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    За шампонот мислам дека беше некаде 500 ден,а за таблетите не знам не сум ги користела

3. BlackSwan1990

BlackSwan1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Ееее сега да ви се пофалам :)
    Пред една недела си купив зелена глина и сега си ја пијам и плус тоа си правам од неа маска за коса.Одлично си се чувствувам и плус тоа кога добив менструација немав никаква потреба да пијам апчиња,а и косата не ми се мрси толку многу.....И најдоброто е тоа што со пиење на зелената глина се чисти цел организам :) ЗНАЧИ ЗЕЛЕНА ГЛИНА ДЕФИНИТИВНО!!!

4. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    како изгледа,од кај секупува,како се употребува,колку пари е?

5. BlackSwan1990

BlackSwan1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    На Виталија е,јас ја земав во Тинекс негде околу 140 денари.Ако косата ви е мрсна можете да ја ставате како маска,1 лажичка зелена глина со малку вода.Треба да биде течна за да може да се нанесе и стои 15 мин. на глава. Јас ја користам и како маска за лице :)

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ELII25

ELII25 Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    DEVOJKI KOSATA NE TREBA DA SE MIE SO TOPLA VODA NAJDOBRO E SO MLAKA VODA PROBAJDE MOZEBI KE VI POMOGNE ;)

7. sanjickar

sanjickar Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    39
    јас го имам истиот проблем од неодамна и мн ми е страв...потоцно забележав дека многу почна да ми паѓа косата но мислев дека е сезонско како и мн други пати и реков ќе помине.Но пред недела дена забележав дека имам едно место над шишките кај што немам коса...значи не е баш како круг уствари и не можам да оценам каква форма има.И многу ми е страв.Местото ниту ми е црвено ниту ме чеша или боли.
    Дали можеби е од нервоза и стресови зашто веќе 5 месеци како раскинав со дечко ми јас само нервози стресови,проблеми со притисок,несоница итн????

8. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Aко опаѓањето на коса ни е наследно,дали можит да се спречит,да се излечит?Зачит со соодветни третмани ,или пак немат шо да се напрајт...?Ако е наследно кога-тогаш ќе попаднит? :/

9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.424
    Допаѓања:
    91.485
    Дали некоја од вас го користела шампонов и колку сте задоволни. Се купувал само од фризери, по аптеки ги немало и бил 900 денари. Таа што ми го препорача презадоволна е, ама па 900 денари не се малце да се лупнат.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не се продава само по фризери, туку по принцип како орифлејм или авон, мулти левел маркетинг, можеш да си го земеш и од дисконт, дисконтот е во Аеродром, ама јас искрено не ти го препорачувам, не вреди за тие пари и не е стрикно против опаѓање. Јас сум го користела заедно со регенераторот, ама воопшто не сум била задоволна, за разлика од другите производи од оваа фирма кои се предобри.
    Јас го користев бидејќи го имаше во пакетот производи кои ги земавме, па ми идеше гратис, а вака да го купам нема шанси.

Најдобар шампон против опаѓање е Алпецин Ц1, а и овој што го користам од Ројал не е лош, само многу лошо мириса :worried:
    Инаку да се пофалам, мене косата ми е многу подобрена и веќе не ми паѓа, од што конкретно престана, не знам, ама среќна сум што е така.
    Ви посакувам и вас да го решите проблемот со опаѓањето, знам колку е тешко да се гледаш со се поретка кога, а не знаеш што да преземеш да го спречиш тоа :worried: .

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Ах и јас имам голем проблем, многу губам коса еве веќе 4ти месец, сега се враќам за МКД кажи ми каде можам да го најдам Алпецин и колку е одприлика..

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Љубам, Алпецин го има во секоја аптека, ама ќе бараш Ц1 бидејќи го има во повеќе варијанти, а цената сега не знам колку му е, јас кога го купував беше 450.
    Види, можеби го има и кај тебе, германски е производот.

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    пантенол 80 ден се.

14. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    пробајте со виши шампон,и ампули,и доколку ја фарбате престанете.

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Сестра ми имаше ваков проблем, многу и паѓаше косата, особено после бањање. А бидејќи има долга и густа коса, од чешелот можеше слободно да се направи перика. :lol:
    Почна да става б-комплекс во шампонот за да и расте побрзо косата, а еве пред некој ден се пофали дека забележала дека косата повеќе не и паѓа толку многу.

16. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Доколку косата ви паѓа првото решение ке го најдете доколку престанете да користите преси i други работи кои ја оштетуваат косата.Јас го купив фенот од Цептер кој не ја гори косата и не ја разлетува.Кога престанав да ја пеглам косата престана да ми паѓа и почна да ми расте.Од шампоните ги користам schwarzkopf bc bonacure и многу сум задоволна. До сега имам пробано секаков тип на шампони но овој до сега ми е уверено најдобар. Па ако сакате послушајте ми го советот и нема да се покаете :)

17. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Добар шампон е , за секојдневна употреба не е лош

18. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    odev duri i na laser vo vais = se spreci opagjanjeto na znacitelno namaleno opagjanje vo rok od godina dena od proslata do sega.
    potrosiv 1000 eur. na laserski tretmani, ampuli, shamponi... vo rok od period od noemvri 2010ta do kaj juni-juli 2011ta. toa se 7-8 meseci. vo prosek na kosata i trebaat 6 mesci za da pocne da raste i uste 6 za da izrasne. mozam da zaklucam deka rastot na kosata e aktiviran no, isklucitelno baven=pocnaa da se pojavuvaat novi vlaknenca kosa osobeno napred nad celoto na temeto.
    sega koristam vichy dercos energyzing shampoo protiv opagjanje i e sossema ok so toasto kosata e poveke skolna kon mastenje i iziskuva mienje i odrzuvanje na sekoi 2 dena. uz ovoj sampon koristam i vichy ampuli vo paket ima 12 ampuli po 3 nedelno = za mesec dena e dovolno. potrebno e da se koristat mesec ipol barem za nekakov optimalen rezulatat, znaci deka trebaat 2 kutii od po 12 ampuli=24 za koristenje vo preodniot period od esen kon zima= TOA E SEGA! gi preporacuvam zatoasto za vkupno pomalku od 50 evra ima dobar rezultat=neopagjanje na kosata=1kutija+sampon e pod 3.000 den. ne veruvam vo eftini lekovi od tipot na rasol i li luk=toa se domasni medikamenti za dzabe ich pari no, kolku se efikasni??? si postoi zdravstvena dermatoloska zaednica koja proizveduva proizvodi testirani i nameneti ZA DA DADAT ODLICNI REZULTATI.
    kosata najmnogu opagja vo periodot od leto kon esen i od esen kon zima.
    od zima kon prolet so posebno dobra nega bi trebalo da e veke regenerirana a vo vremenska sezona prolet-leto da se vidat krajnite rezultati. togas ciklusot na opagjanje treba da e stagniran. no ete vo 2010ta koga pocna znacitelnoto opagjanje posle banjanje = toa bese vo letna sezona na odmor i mnogu faktori vlijaat na opagjanjeto na kosata.
    od
    1.genetska predispozicija
    2.losa i neraznovidna ishrana
    3.stres
    4.bolest i pri tretman so antibiotici
    5.seborea=koja e zarazna(PROSLEDENA SO CRVENILO I ZNACITELNO PERUTANJE), alopecia areata=koja moze da e nasledna -> predizvikana od genetski predispozicii NO I ZDOBIENA(radi dr.faktori-na ishrana lifestyle...)
    6.bolen zab, DA ... infekcii i namalen imunitet
    7.hormonalno narusuvanje=hypothyroidism

Hypothyroidism is a condition in which the thyroid gland does not make enough thyroid hormone.
    Symptoms

Early symptoms:

Being more sensitive to cold

Constipation

Depression

Fatigue or feeling slowed down

Heavier menstrual periods

Joint or muscle pain

Paleness or dry skin

Thin, brittle hair or fingernails

Weakness

Weight gain (unintentional)

Late symptoms, if left untreated:

Decreased taste and smell

Hoarseness

Puffy face, hands, and feet

Slow speech

Thickening of the skin

Thinning of eyebrows

заклучокот ми е дека доколку опаѓањето на косата е значително тогаш, неможе да е од воздух туку постОи некаква дијагноза ЗА ОДРЕДЕНА ЗДРАВСТЕНА СОСТОЈБА! која не се лечи со ЛУК И РАСОЛ!
    :^) :emo: 8)

19. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    i ushte da potenciram deka nikomu ne sugeriram da frli pari na tretmani za kosa tuku, podobro da si ja proanalizira sostojbata eve na pregled kaj kozen lekar dermatolog ili so primena na dobri samponi:fitoval,kopriva,bebeski neutralni samponi od tipot na bekutan i johnson koi isto taka se za dzabe pari. merz drazei za 300 den. piluli virtamini koi se koristat 3 meseci = sprecuvaat opagjanje i pottiknuvaat rast na kosata kako i zacvrsnuvanje na noktite.
    alkaregul tableti od 1.500den.(za ovie se oshuriv) 1500*6 kutii za primena vo rok od 6meseci =30 tableti= 3 lenti vo kutija za eden mesec. ko ke se podeli cenata od vkupni dadeni 9.000den na 6 meseci i 30 dena za sekoj den koristenje na tabletite cenata e 50 denari tableta shto e skapo no, bea kompletno efikasni vo zgolemuvanje na apetitot i podobruvanje na zdravstvenata sostojba=rastot na kosata!
    Alkaregul se bilni tableti na prirodna baza proizvodot ne e sintetski i sodrzat visok procent na minerali, pivski kvasec, comlex na b vit.+biotin= suplementi vo ishranata koi doprinesuvaat za rastot na kosata.
    Mojata situacija se popravi so zgolemuvanje na kilazata sum imala i od 47-49 kg na visina 173= bev AVET!!! posle toa preminav na 53-57 kg pa, 59-64 kakosto mi varira tezinata sega vo period od ZIMA KON PROLET I LETO i sum najsrekjna do sega so ovaa kilaza koja spored BMI mi e idealnata!!!

20. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81

Цекај сакас да казес дека и на висина делуваат???
    јас имам страшен проблем со косата од буња коса дојдов на 0 што се вика.....пиев мерц дражеи, пиев перфектил шампон анафазе од 1200ден, лосиони за коса као демек поттикнувале раст и да не опаѓа....ништо од тоа а сето тоа козен лекар ми го препиша....дај ми ако сакаш подетални информации за ова ;) во лп!фала ти однапред :*