Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Tinka.90ta

Tinka.90ta Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    пробај ревитин, спреј за прскање на коренот на косата, го има во аптеките околу 180 денари, или пак маска од маслиново масло и цимет, делува!

2. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    дали некој има искуство со ласерската четка за коса од топ шоп? рекламираат демек косата од тоа престанувала да паѓа и се згуснувала. јас искрено не верувам, но сакам да слушнам искуства. јас инаку користев велформ лосион исто од топ шоп и буквално никакви резултати, за џабе отидоа 3000 денари. а инаку пишав и претходно, косата не ми опаѓа обилно, по неколку влакна на миење на косата. е па сега, денеска кога ја расчешлував, оти имав два замрсени делови, отидоа повеќе влакна. мене ми е и проблемот што ми е многу ретка и брзо ми се мрси, и патецот ми е како поширок, па косата ми е ко попадната и плус влакното многу меко и тенко. моментално користам субрина лосион против опаѓање, ореово масло (кога ќе ми заврши, ќе земам да пробам и чичково), а ја мијам со пх неутрален сапун, оти така ми изгледа побујно и помалку ми се мрси. бев кај дерматолог и ми вели дека косата ми е ок и дека ако обилно не паѓа, не ме чеша и нема црвенило тогаш е ок. некои други совети за мојава ситуација??? :( :( :(

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Рузмаринот го стимулира растот на косата и ја регенерира. Добра вест е дека рузмаринот ја подобрува и меморијата и циркулацијата на крвта.

Чајот од рузмарин може да се користи како тоник за испирање на косата, кој ќе и даде сјај. Тој, исто така, помага и во борбата против првутот. Кога се комбинира со коњска опашка, рузмаринот помага при испаѓање на косата, кое се јавува како резултат на стрес и грижи.
    Подгответе чај од рузмарин за регенерирање на косата:

Прелијте со чаша врела вода 2-3 лажички свежи или суви лисја рузмарин и оставете да стојат 10 минути. Пијте две чаши чај дневно за да го спречите губењето на косата поради слаба циркулација, но и да го стимулирате растот.

4. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Дечки според мене јас мислам дека тие третмани со ласер не се здрави и дека предизвикуваат секакви болести. Сепак здравјето е побитно од косата.За побрз раст на коса доволно е правилна исхрана , природен пат на сушење без користење на фен , преса, итн... и секако добар шампон што одговара на типот на косата ништо друго

5. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    И косата е дел и продукт на целокупното здравје. Доколку нешто не е во ред се манифетира меѓудругото и врз структурата на косата. Ласерскиот третман се однесува на случаите кои бараат или изискуваат alarming immediate attention (не се за секого/ја) а, не се однесува на замена за доручек, ручек, вечера и ужина... секако и редовно и правилно вежбање т.е. себеодржување.

6. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Тие ти се советите нема други... Штом си била и кај дерматолог и ти кажал дека косата ти е ок, тогаш зашто би купувала ласерска четка за масажа на скалпот и за поттикнување на растот на косата, доколку косата не ти опаѓа обилно? Држи се до редовната разновидна исхрана,соодветен шампон,гелови,ампули и понекои витамински пилули евентуално.

7. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81

да овој спреј освен што го поттикнува растот и некако моментално косата ја прави побујна и поубава!

8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    абе девојки овие од пивски квасец по колку ги пиете на ден?

9. Lovegirl123

Lovegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Зависи од кој пивски квасец...јас имам пиено 3 пати на ден по 3 апчиња...

10. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Пробај со фитовал шампонот го има во аптеките за згуснување на косата е битребало да ти помогне

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    они сто се германски писува 3 пати по 2 знаци 6///но пиј по 4 некогас 5 месај така.....јас така си правам

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anabela23g

anabela23g Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    драги мои феминки :) и јас го имам истиот проблем со мојата коса во последниве 3 месеци ми паѓаше неконтролирано се до вчера :clap: значи имав коса долга до половина :( почна премногу да ми паѓа до тој степен што вчера решив да ја ишишам до рамена. Друго што ми помогна е Алпецин шампон и лосионот, на секои две недели си правев маска од рицинусово масло која што ми го врати волуменот на косата, исто така 2 пати неделно ставав ампули б6, б11, б1, во шампонот. Исто така секој ден пиајм таблети Биотин со две Б6 витамин. После сите овие работи и на крај со шишањето косата престана да ми паѓа :rofl: така да девојки мој совет е немој да жалите косата ишишајте и некој сантиметар повеќе подобро е кратка но здрава коса отколку долга а нездрава сепак и после кратењето на косата продолжете со третманиве што ги напишав погоре и косата побрзо ке ви пораснетоа јас ке го правам во наредниве неколку месеци дури да си ја вратам должината :) и секако ке идам секој месец да ги кратам оштетените врвови и нема да дозволам пак да дојде до овој степен поздравче се надевам дека барем малку ви помогнав :) :) :)

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Истиот проблем го имам и јас феминки ама овие 2 недели почна помалку да ми паѓа косата. Таков е периодот нема зошто да се грижите и нема потреба од паника. Јас веќе цел месец пијам б6 (бекомплекс) витамини и мислам дека помагаат, па сека планирам да си купам и ц- витамини. Така да мој совет е да се пијат витамини и ништо друго. Позз

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Ајде и јас да си кажам искуство кое ми е уште пресно што се вели :) си купив афродита шампон со пантенол внатре,и забележав дека ми паѓа помалку и дека имам влакенца нови во косава, а воопшто не е скап оди некаде од 100-120 денари,јас сум задоволна и н го менувам,зошто само од глупирање ни паѓа косата(е сега мора и во одредени периоди да паѓа) ама од ваков тако шампон мислам дека ми се зафкна косата,ама сега само ваков,коприва со пантенол и то е то,малку регенератор и косата се надевам ќе дојди во некоја нормала ,пробајте не е скапа инвестиција можда ќе помогни и кај вас

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ми паѓа ама не толку многу како пред месец.
    Да поминам со прсти низ коса одма некое влакно на рака ми останува ]:)

16. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Кај мене исто така се појави тој проблем пред некое време почна косата да ми опаѓа и тоа многу дури ме фати страв зошто татко ми е ќелав и исто на мои години му паднала косата па да не е наследна ќелавоста и во аптека ми препорачаа Алпецин за против опаѓање на косата и за да го потикне растот на косата и имаше видливи резултати косата значи ми се згусна и може да се каже дека ми потера.Пробајте шампонот е околу 500 денара а не користиш многу по малку се става на секое миење и се држи така 5мин косата и после се плакне.

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    колку време го користис?
    после колку виде резултат??
    јас се пробав но нисто пак пајга :(

18. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Околу два месеца го користам резултати се познаваат одма ја видов на 2 недели веке ми беше згуснат делот кај што немав коса но јас го користам 2 пати неделно т олку ја мијам косата од што ме мрзи ако го користиш на 3 4 дена побрзо ке видиш

19. pipi1975

pipi1975 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас користам фитовал против паѓање на коса и сега за сега е добро.

20. miina

miina Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Девојки дали некој го пробал шампонот Cycle Vital ? Мене многу ми го препорачуваат многу бил ефикасен па незнам дали да го купам ? :)