Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Tinka.90ta

Tinka.90ta Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    пробај ревитин, спреј за прскање на коренот на косата, го има во аптеките околу 180 денари, или пак маска од маслиново масло и цимет, делува!

2. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    дали некој има искуство со ласерската четка за коса од топ шоп? рекламираат демек косата од тоа престанувала да паѓа и се згуснувала. јас искрено не верувам, но сакам да слушнам искуства. јас инаку користев велформ лосион исто од топ шоп и буквално никакви резултати, за џабе отидоа 3000 денари. а инаку пишав и претходно, косата не ми опаѓа обилно, по неколку влакна на миење на косата. е па сега, денеска кога ја расчешлував, оти имав два замрсени делови, отидоа повеќе влакна. мене ми е и проблемот што ми е многу ретка и брзо ми се мрси, и патецот ми е како поширок, па косата ми е ко попадната и плус влакното многу меко и тенко. моментално користам субрина лосион против опаѓање, ореово масло (кога ќе ми заврши, ќе земам да пробам и чичково), а ја мијам со пх неутрален сапун, оти така ми изгледа побујно и помалку ми се мрси. бев кај дерматолог и ми вели дека косата ми е ок и дека ако обилно не паѓа, не ме чеша и нема црвенило тогаш е ок. некои други совети за мојава ситуација??? :( :( :(

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Рузмаринот го стимулира растот на косата и ја регенерира. Добра вест е дека рузмаринот ја подобрува и меморијата и циркулацијата на крвта.

Чајот од рузмарин може да се користи како тоник за испирање на косата, кој ќе и даде сјај. Тој, исто така, помага и во борбата против првутот. Кога се комбинира со коњска опашка, рузмаринот помага при испаѓање на косата, кое се јавува како резултат на стрес и грижи.
    Подгответе чај од рузмарин за регенерирање на косата:

Прелијте со чаша врела вода 2-3 лажички свежи или суви лисја рузмарин и оставете да стојат 10 минути. Пијте две чаши чај дневно за да го спречите губењето на косата поради слаба циркулација, но и да го стимулирате растот.

4. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Дечки според мене јас мислам дека тие третмани со ласер не се здрави и дека предизвикуваат секакви болести. Сепак здравјето е побитно од косата.За побрз раст на коса доволно е правилна исхрана , природен пат на сушење без користење на фен , преса, итн... и секако добар шампон што одговара на типот на косата ништо друго

5. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    И косата е дел и продукт на целокупното здравје. Доколку нешто не е во ред се манифетира меѓудругото и врз структурата на косата. Ласерскиот третман се однесува на случаите кои бараат или изискуваат alarming immediate attention (не се за секого/ја) а, не се однесува на замена за доручек, ручек, вечера и ужина... секако и редовно и правилно вежбање т.е. себеодржување.

6. dryad

dryad Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    55
    Тие ти се советите нема други... Штом си била и кај дерматолог и ти кажал дека косата ти е ок, тогаш зашто би купувала ласерска четка за масажа на скалпот и за поттикнување на растот на косата, доколку косата не ти опаѓа обилно? Држи се до редовната разновидна исхрана,соодветен шампон,гелови,ампули и понекои витамински пилули евентуално.

7. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81

да овој спреј освен што го поттикнува растот и некако моментално косата ја прави побујна и поубава!

8. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    абе девојки овие од пивски квасец по колку ги пиете на ден?

9. Lovegirl123

Lovegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Зависи од кој пивски квасец...јас имам пиено 3 пати на ден по 3 апчиња...

10. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Пробај со фитовал шампонот го има во аптеките за згуснување на косата е битребало да ти помогне

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    они сто се германски писува 3 пати по 2 знаци 6///но пиј по 4 некогас 5 месај така.....јас така си правам

На Nastjaaa4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anabela23g

anabela23g Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    драги мои феминки :) и јас го имам истиот проблем со мојата коса во последниве 3 месеци ми паѓаше неконтролирано се до вчера :clap: значи имав коса долга до половина :( почна премногу да ми паѓа до тој степен што вчера решив да ја ишишам до рамена. Друго што ми помогна е Алпецин шампон и лосионот, на секои две недели си правев маска од рицинусово масло која што ми го врати волуменот на косата, исто така 2 пати неделно ставав ампули б6, б11, б1, во шампонот. Исто така секој ден пиајм таблети Биотин со две Б6 витамин. После сите овие работи и на крај со шишањето косата престана да ми паѓа :rofl: така да девојки мој совет е немој да жалите косата ишишајте и некој сантиметар повеќе подобро е кратка но здрава коса отколку долга а нездрава сепак и после кратењето на косата продолжете со третманиве што ги напишав погоре и косата побрзо ке ви пораснетоа јас ке го правам во наредниве неколку месеци дури да си ја вратам должината :) и секако ке идам секој месец да ги кратам оштетените врвови и нема да дозволам пак да дојде до овој степен поздравче се надевам дека барем малку ви помогнав :) :) :)

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Истиот проблем го имам и јас феминки ама овие 2 недели почна помалку да ми паѓа косата. Таков е периодот нема зошто да се грижите и нема потреба од паника. Јас веќе цел месец пијам б6 (бекомплекс) витамини и мислам дека помагаат, па сека планирам да си купам и ц- витамини. Така да мој совет е да се пијат витамини и ништо друго. Позз

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Ајде и јас да си кажам искуство кое ми е уште пресно што се вели :) си купив афродита шампон со пантенол внатре,и забележав дека ми паѓа помалку и дека имам влакенца нови во косава, а воопшто не е скап оди некаде од 100-120 денари,јас сум задоволна и н го менувам,зошто само од глупирање ни паѓа косата(е сега мора и во одредени периоди да паѓа) ама од ваков тако шампон мислам дека ми се зафкна косата,ама сега само ваков,коприва со пантенол и то е то,малку регенератор и косата се надевам ќе дојди во некоја нормала ,пробајте не е скапа инвестиција можда ќе помогни и кај вас

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Ми паѓа ама не толку многу како пред месец.
    Да поминам со прсти низ коса одма некое влакно на рака ми останува ]:)

16. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Кај мене исто така се појави тој проблем пред некое време почна косата да ми опаѓа и тоа многу дури ме фати страв зошто татко ми е ќелав и исто на мои години му паднала косата па да не е наследна ќелавоста и во аптека ми препорачаа Алпецин за против опаѓање на косата и за да го потикне растот на косата и имаше видливи резултати косата значи ми се згусна и може да се каже дека ми потера.Пробајте шампонот е околу 500 денара а не користиш многу по малку се става на секое миење и се држи така 5мин косата и после се плакне.

17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    колку време го користис?
    после колку виде резултат??
    јас се пробав но нисто пак пајга :(

18. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Околу два месеца го користам резултати се познаваат одма ја видов на 2 недели веке ми беше згуснат делот кај што немав коса но јас го користам 2 пати неделно т олку ја мијам косата од што ме мрзи ако го користиш на 3 4 дена побрзо ке видиш

19. pipi1975

pipi1975 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јас користам фитовал против паѓање на коса и сега за сега е добро.

20. miina

miina Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    8
    Девојки дали некој го пробал шампонот Cycle Vital ? Мене многу ми го препорачуваат многу бил ефикасен па незнам дали да го купам ? :)