Сакам да ве прашам сите нешто во врска со темава... Имав многу густа и здрава коса до пред 6 години кога почнав да ја шатирам со бланш. Почна да ми опаѓа ненормално многу, од чешелот вадев премногу коса и се обратив кај мојата матична докторка која ми рече да испитам крв. Со крвта беше се во ред па решив повеќе да не се шатирам и ја бојадисав косата со боја како мојата прородна. Се борев со опаѓањето уште месец-два и потоа престана. Проблемот е во тоа што јас останав со претерано слаба коса. Имам една третина од она што го имав пред 6 години. Влакното ми е совршено здраво, не расцветува, има природен сјај, немам првут т.е. немам никакви проблеми ама ме интересира дали можам да си ја вратам старата густина. Сум пробала се што знам од препатати против опѓање ама нормално ништо не помага бидејќи јас тој период веќе го поминав. Дали сте имале сличен проблем или познавате некој кој го има? Дали е возможно косата која ми опаднала да порасне пак? Ве молам пишете.
и јас го имама истото искуство пред 6-7год се исшатирав и оттогаш косава ми оретчи многу,никкао неможам да ја вратам старат густина...пробував на почеток со шампони,потоа со внесување на витамини........ама ништо..........влакното е супер,не ми цвета ниту пак е суво,но густината е слаба,мислам дека можам да си го видам темето..дали е возможно да се врати густината незнам ам би сакала да знам и јас....засега само витамини внесувам пвеке преку апчиња и капки, витамини од б групата,д,ц сите.......ве молам кој знае за лошите искуства од бланшоѕт нека пиши.............
и јас можам да го кажам истото дека овај шампон навистина помага иако е многу ефтин.косата се помалку и помалку ми паѓа а не само мене туку и на мајка ми.таа имаше голем проблем со косата.премногу и паѓаше.го користиме шампонот повеќе од 1 година и не би го менувале за ништо на светов.
pepeturkee znam deka komentarov si ostavila pred 2 godini haha no ako vidis dali moze da mi odgovoris koj se simptomi na cista na jajnicite? milsam dali se vidlivi ? zosto jas nikogas sum nemala problemi so paganje na kosata nitu nekoj od mojata familija a sega naglo mi paga :/
Lелеее и јас денес си гледам косава пред една год и сеа.премногу ми се ослбнала и изретцена. Eве ми пустие еден сампон од италиа и како 2сисенца потросив и нисто. стварно мн ми пага и посебно кога ја мијам заедно си водата мн пајгат. I кога онака ја цепкам околу 10 влакна. A порано 3 влакна. Mозно да е од цесто менувајне сампони?? Gи менувава на секој месец 2. Bидејки ми пајгасе. A и ногу нервоза имам последно време помагајте
lelelelel ((( isto isto najmnogu se plasam koga ja mijam mislam deka cela kosa ke m i ispopadne ... togash najmnogu mi paga na tusirane koga i da pominam so rakata niz kosata od koga ke stavam maska mi paga i mi paga i mi paga ((((((( a da te prasam dali si bila vo posledno vreme na ginekolog ? jas zakazav za slednata nedela da vidam eve slucajno da ne e cistita na janjnilk :/
mene poslednive 2 meseci pred toa sum nemala vakvi problemi nikogas ama nikogas ako ispadne deka ne e cista posle toa ke otidam na dermatolog mn mi e strav i vaka imam retka kosa uste ova mi fali :///
Pа мене моите дома ми викат сама сум виновна дека сум мејнала сампони и н. Mи дозволуват н. Lекар. Aко идис т. Pиси сто ке ти казат па да не и кај мене тоа и да видам несто да превземам. ( мн се пласам за косава веце ми е изретцена напред доволно. (
да лесно се чешла,но после подолга употреба на шампонот врвовите на косата почнуваат да се сушат,но лесно се средува со балсам или маска.јас ставам балсам зошто од маска ми се мрси косата.
Твоите се во право.Исто така правеше и другарками тамам се дотрошил шампонот ајде одма друг.Доколку си задоволна од 1 шампон треба да го користиш само него.И исто така да напоменам од мн често миење опага косата.Подобро стави брашно или бебешка пудра и помини уште еден ден одколку да трчаш да ја измиеш.
da vi kazam maska koja mene mnogu mi pomogna vo vrska so ova. 1 kapace cickovo maslo,1kapace maslinovo maslo,1 kapace oreovo maslo (kapace od sisenceto na maslata koi mozite da gi nabavite od apteka),1 zolcka so malku belka,nekolku kapki limon i 5 tableti pivski kvasec izdrobeni vo smesata. sekoja nedela.se stava na korenot. sampon NIREL isto od apteka. Ke bidite zadovolni
Dа прасам. Iмам кај целово малце коса знаци ми пагасе многу и сега малцњ имам целавост. Mислам се познава дека ми паднала коса. E прасајнево е дали некој на такво место или слицно со лук го дрзела н. Tакво мести и има ефект од раст на други влакна???? Aко има некој пробано нека писе...
I Jас имам слуснато дека лукот го користат вака. Dа Gо масирас местото каде имас опаднато коса дека ке има нови влакна. Nемам пробано п. Nезнам дал е тоцно ако има некој нека казе п. I ние д. Pоцнеме Eве од мене несто сто забелезав кај мене. Mозе ке ви користи вам. Kога к. Jа миете косата не го масирајте мн скалпот само косата надолу. Mозно е да пага косата од остетен скалп. Pа некое време пробајте да не г. Mасирате скалпот додека имате сампон. Aко има ефект писете. Kај мене помалце пагасе коса вака. Pозз
Dа во право си но и така ја миеме на 2 дена а подобро нека се мрси и така с. Mрси али ке биде помалце пагајнето коса. Nе се губи нисто. Aко ви пајга повеке ако немас ефект и од ова тогас миј ја како сто треба. Jас да си казам. Oти знам какво е ова цуство с. Pагајне коса.
Воопшто не си во право. Можеби моментално нема да падне во текот на миењето но влакното си има фаза на растење, фаза на мирување и испагање на кои не можеш да влијаеш на ваков начин никако!!! Масирањето на скалпот е НЕОПХОДНО и препорачливо во случај на паѓање на косата добро е да е придружено со ампули против паѓање или некој лосион бидејќи со масажа дополнително се зголемува циркулацијата односно се забрзува процесот на исхранување на влакното и на тој начин се стимулира растот а ампулите/лосионот т.е средствата против опаѓање помагаат во зацрвстувањето и го намалуваат паѓањето. За да престане паѓањето ќе треба да помине некое време секако не може одеднаш, но немојте вакви 'финти' зошто со тоа само и наштетувате на косата, не и помагате.