Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Da.Nормално дека треба да с. Mасира скалпот. Nе казав дека не. Nо доколку е остетен му треба пауза. Jас ова го процитав н. Eдна страна и г. PробаV и помалце пајгасе. E сега јас н. Vикам да н. Sе масира скалпот но понекогас и потребно му е и тоа. I така с. Zнае дека н. E добро цесто миејне па понекогас и о. Rедовно масирајне му треба одмор ;) Tоа е

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Мене почна да ми паѓа малку косата, сметам дека е до периодот, но подобро да се спречи со време.
    Купив спреј Ревитин на Фитофарм, го прскам на коренот со благо масирање.
    Коренот треба да се масира, да, тоа е точно, но нежно и полека, со блага стимулација, а не да се копа со ноктите и да се дрпа хистерично како некои.
    Се мислам дали да си земам Алпецин Ц1, прочитав само убави работи, ама не ми се даваат толку пари сега, :( ситуацијата не ми е толку алармантна, а Рецепт шампонот против опаѓање чини само 150 ден, па ќе размислам.
    Инаку користам благ шампон за секојдневна употреба, а се фарбам еднаш месечно, последните три фарби ми беа без амонијак.

Голема улога за здрава и убава коса игра и исхраната.
    Нездравите диети чинам ми ја уништија, сега читам дека лососот, младото кравјо сирење, кафеавиот ориз и белки од јајца / цели јајца и зрнести и јаткасти продукти се исклучително полезни за здрав и негуван скалп.

Со месеци наназад не ја пеглам косата, не ни паметам кога сум вклучила пегла, а и фен слабо користам.

Дали е можно косата да паѓа од многу јаки препарати за коса, од типот регенератори и маски?
    :?:

3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    ^Секако дека е можно, јас пред некоја година имав зголемено опаѓање заради регенератор, откако го сменив веднаш престана. Треба да го најдеш оној кој најмногу ти одговара. :)

4. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Mене ми рекоа да се мијам со шампон од коприва , за да не ми опаѓа косата , а ефекти сеуште не сум забележала :/

5. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    шампон nirel против опаѓање на косата,јас го користам и сум многу задоволна

На Belieberka666 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Јас ви препорачувам Виши ампули против опаѓање ефикасни се :)

7. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.648

Зависи ако ги ставаш на коренот! Можеби е од периодот! Впрочем нормално опаѓање на косата е до 100 влакна во денот! Да здравата исхрана делува и тоа како! Само вода и зеленило и топ коса! :rock:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.028
    Допаѓања:
    4.534
    Трендафилке Алпецинот е многу погуст од другиве шампони, многу повеке пења прави и затоа се става по помалку шампон. Јас порано еден шампон го трошев за месец дена (пр Ваш енд Гоу) а Алпецинот ми трае и повеќе од 3 месеци значи не е голема разликата во цената. Во еден период кога не бев при пари толку, се миев со детски шампон, а Алпецин ставав само на последното миење.
    Мене Алпецинот ми помогна за регенерирање, навистина ми растат нови влакна но опаѓањето уште е со ист интензитет. Денес земав и лосион па ке пишам дали има фајде од него некое.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665

ako se hranis zdravo a toa podrazbira mnogu zelencuk i ovosje a prvenstveno da vnesuvas mnogu proteini ke zabelezis ekstra rezultati a probaj go i samponot Recept mene mnogu mi pomogna

10. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Има ли некој друг искуство со овој сампон ALPECIN-C1? Јас користев Нирел и нема ефекти.

11. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Јас го користев и немамв некои ефекти.

12. ruze-ruzica

ruze-ruzica Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Мене овој шампон ми го препорачаа, ми изгледаше малку шашаво и чудно ама сум многу задоволна.
    Многу пени, долго трае а првите резултати ги забележав после 2 недели.
    http://www.lush.com.mk/shop/product/pro ... 148/id/38/КОСА-Тврди-шампони-new-

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    на сите што им паѓа косата, купете си го шампонот од коприва, зелено шише со бело капаче околу 80 или 90 денари е така некако, на другарка ми ептен и помогна. јас на почетокот бев скептична пошто е ефтин и глупаво мириса, и го користи баба ми, но ете сварно шампонот чуда правел пробајте не губете ништо

14. Macoola

Macoola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    јас го користам алпецин ц1, и мноооогу сум задоволна. И да, малку е поскап, ама барем мене ми се исплати, бидејќи забележувам како косата помалку ми паѓа, а ми расте и нова. Пред да почнам да го користам, му додавам и б-комплекс таблетки, и дури имам осет дека и косата побргу ми расте некако.

Иначе претходно го имам користено и на Vichy шампонот против опаѓање на коса, али од алпецинот сум позадоволна дефенитивно..

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Arika

Arika Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    13
    Решение за опаѓањето на косата и слабеење на влакното, а веќе сте ги пробале сите шампони и ампули и не ви помагаат, посетете го Вашиот гинеколог. Се вели дека полицистични јајници може да предизвикаат растење на влакна, но исто толку големи се шансите и да ви опаѓа косата бидејќи се лачи некој машки хормон. ..Јас пробав се од Алпецин, до Б12 ампули, витамини, рицинусови масла, маска од мајонез, нефенирање, не носење во репче значи веќе 1 година ја третирам косата максимално, но никаков резултат. Бев на преглед редовен и читав многу за полицистични јајници, па проверете. Не е ништо страшно, но добро е да се знае, барем за оние кои веќе се полудени од статусот на нивната коса . убав викенд

16. AutumnEyes

AutumnEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Пред 2-3 години имав сериозни проблеми со опаѓањето на косата,кои на крај страшно ми ја изретчија.Пробав со разни шампони и ред други ствари што другите ќе ми кажеа ,пиев Олигогал ,по препорака на кожен лекар ,но и тоа немаше ефект.Користев Фитовал,па Алпецин у меѓувреме..и ништо на крај.

Така да,според информациите коишто ги разгледував на интернет за тоа какви природни супстанци може да се користат ,и секако искуствата од форумите, почнав ''терапија'' што покажа резултат КОНЕЧНО :devil:
    Значи како за почеток за маската се зема:
    -1 жолчка од јајце
    -витамини од групата Б ,комбинирајте од сите по една ампула
    -2 лажици маслиново масло
    -1 лажица рицинусово масло
    Сето ова ќе го ставете на скалпот и ќе го масирате неколку минути.Треба да отстои околу саат време.

Следна фаза...
    од кога ќе помине тој час време,ќе ја тргнете маската,и ќе треба да се измиете со...свински сапун.

И...третата фаза,шампон.
    Овој.
    http://4.bp.blogspot.com/-KuhGsDCy998/T ... 0/008b.jpg
    Ќе треба само да го оставете да отстои неколку минути ,па да се измие косата.
    Овој е препорачен од лекарка која и самата го користела,и за година време покажувало позитивен резултат.

Јас можам да кажам само за мене дека има ефект.Се влечкав со овој проблем доста време ,а за месец два колку и што ја користам маската,сапунот и шампонот, имам нови влакна ,фајнали! и да ви кажам се радувам на секое посебно влакно никнато xD
    Кога немав во глава,ја пеглав секоја недела(знаејќи колку проблематична коса имам) -сега така ќе ми е.

Како и да е ,се надевам дека барем од малку ќе ви биде од помош ова. ;)

17. NiceGirlD

NiceGirlD Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош!!
    Има некое време, после летото косата почна многу да ми опаѓа. Имав преубава бујна коса,а сега ми е преслаба :( Исто од тогаш почнав да пијам Дабростон таблети бидејќи не добивав редовно па си мислев да не е од таблетите бидејќи тие содржат некои хормони. :^) Сакав да прашам дали тоа со таблетите има некаква врска???
    ВИ благодарам однапред и ве молам на одговор доколку сте информирани :)

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    и јас исто како тебе,,веке од август на вака многу ми се изретци косата а си имав така бујна и убава и дебела коса а сега е за никаде...сите сампони ги пробав и нисто па дури и од италија ми донесоја еве веке 3 месеци нема резултат...па сега незнам сто да права..??..си мислам да си се вратам на старите сампони од коприва оние од илирија сто се??... :?: незнам сто а ако вака продолзи цела коса ке ми падне..е сега имам некои нови влакна мозе од сампоните против опагајне но пагајнето не престана...мислам океј е да пајга околу 10 влакна но јас кога ја мијам тогас многу пајга..и после миејнето нареден ден кога ја цеслам пак пајга и така секој ден..затоа престанав со цеслајне секој ден или неколку пати на ден..али со миејнето на коса пак исто е..пајга пајга и само пајга :^) :(

19. jingijang

jingijang Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Луѓе ве молам помош!.. Значи нова сум на форумов.. и би сакала да ми кажете што е најефикасно за ретка коса.. односно што да користам за да ја опоравам малце.. да ми биде некако погуста. Однапред благодаарам. :)

20. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jас пишав во темата продукт на месецот, пробај со капсули фитовал, 260-280 денари се имаш за 2 месеца, земи си и биотин пиј си 150 денари се, убави се овие апчиња, плус и ја зајакнуваат косата
    и мене ми паѓа онака на миење, ама од фитовалов гледам и бебешки влакна.
    биотинот ти против опаѓање, и ја зајакнува косата
    Hе се скапи пробај :)
    го користев и Aлпецинот (шампон) 600 денари тука некаде беше, немаше некои кој знае какви ефекти.

така да ти се исплати овие капсули и апчиња да си ги земеш :)