Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Јас почнав да го употребувам пред една недела, сега за сега немам забележано разлика....а за миризбата, јас ја чуствувам и ми смета, ма да сите околу мене (мајка ми сестрами) викаат дека не им мирисам :)
    Можеби грешам што после миење ставам регенератор од оние на распрскување ама стварно ми смета миризбата...

2. bitter-sweet-delight

bitter-sweet-delight Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Вака ако сакаш да видиш нешто разлика немој да ставаш лакови гелови едно друго :D ептен сушат коса и ептен се штетни (нема да допринесат нешто многу за опаѓањето али ипак).
    Некој краен заклучок е дека СИТЕ СМЕ СИ РАЗЛИЧНИ па моја препорака е пробај едно, друго (АЛИ ПРИРОДНО САМО ДА Е) и сигурно ќе најдеш нешто што одговара за твој тип на проблем со коса. Од тоа што иам читано е дека лук и кромид е убаво да се користи (кај најголем дел од оние што го користеле им помогнал)
    Инаку јас зборам за тоа да си стаиш некое чешненце лук у шампончето :) али тоа шампонче да е или коприва или бреза (и немој нешто друго да користиш поши џабе само пари ќе фрлаш) и нема многу да мириса. Ја скоро секој ден си мијам со шампон од бреза коса и многу ми се свиѓа. :)

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    54.972
    Девојки да ви се пофалам за мерц дражеите ги пијам околу 1 месец и стварно ми делуваат,веќе купив и второ паковање зш треба да се пијат околу 3 месеци.Пред тоа пробав со разни шампони но пак ми паѓаше :( сега се мијам со обичен шампон од коприва и ставам б комплекс па забележувам подобрување.Пробајте со апчињата сепак се витамински ке има корист а не штета :)

4. MarijaaaaaaaM

MarijaaaaaaaM Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    Vaka neznam kolku ste informirani, no od moe licno iskustvo vi preporacuvam da odite vo Ordinacija Dr-Ancevski. I jas imav problemi so opaganje na kosata, no otkako otidov vo ordinacija Dr-Ancevski mojot problem iscezna. Taka da na site vi preporacuvam da odite tamu :D

5. ruze-ruzica

ruze-ruzica Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
  6. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Косата многу ми паѓа незнам што да правам,сеа сменив шампон Head & Shoulders и почна страшно да ми паѓа. Дали е можно да е до промена на годишното време? Пошо мајка ми рече дека ми паѓала зашто било пролет и косата се обновувала. можно ли е?

7. bitter-sweet-delight

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Си има периоди коа косата се мени и паѓа (тоа може да е период), во врска со шампончето - најдобро е да не мениш посебно коа еден ист употребуваш подолг период. Ако ти одговара H&S супер али прочитај низ оваа тема мислам дека буквално секој спомнат шампон е подобар од H&S (тие се само добра реклама и ништо повеќе) :)

8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Bioxine шампон и ампули.

Паковањето е 24 апмули, околу 2700 денари. Во упатството пишува секој ден по една, јас ги ставав преку 1 ден. Се нанесува навечер на сува коса и се остава цела ноќ на косата. Треба минимум 8 часа, множе и преку ден ама навечер било подобро зашто делбата на некои клетки била поголема. Не се разбирам стручно да ви објаснам ама така ми објасни докторката :) Не е страшно зашто ампулата нема мирис, се впива во кожата и нема ниту мокро ниту мрсно. Само треба убаво и нежно да се масира скалпот.
    Во исто време почнав и да се мијам со истиот шампон. Го има за сува и за мрсна кожа, тој е околу 600 денари ама мнооогу е густ, се става малку и ми трае дупло повеќе од другите шампони што ги користам така да не испаѓа воопшто скап.
    Вака после 2 недели престана да ми опаѓа косата.
    Кога ги истрошив апмулите си продолжив со шампонот и после 3-4 месеци почнаа да ми растат нови влакна и да ми се згуснува косата.
    Инаку од Зегин ги зимам.

Може резултатите не се брзи, ама јас ионака не верувам во такви резултати преку ноќ. Убедена сум дека за се што е добро треба време да делува, не ми е природно за 1 недела да имам нова коса, или преку ноќ да престане да паѓа. Таквите ефекти мислам дека се моментални

9. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    530
    јас знам еден лек против опаѓање и згустување на коса го најдов од мајка ми
    во една тегла со комова ракија од 50 степени се става една кромитка засечена не излупена и едно или две гранчиња рузмарин,се затвора теглата и се остава две недели да стои но секој ден се превртува.После две недели се процедува и се мачка секоја вечер коренот на косата со масирање.треба да се потроши целата доза.е сега колку е ефикасен незнам дечки го неам користено бидејки неам проблеми со опаѓање на коса туку сакам погуста коса а многу не верувам и препарати за згуснување,не верувам дека постои нешто што ке направи да ти израснат нови влакна но ништо не губам ако пробам така да деновиве може да се направи леков па ке видиме

10. bitter-sweet-delight

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Lekot go znam i ja. Ali vaka koa se stava ocet ili alkohol na kosa malku mi e sumjivo. Ne veleam ne ama... ipak sto znam ne bi staval alkohol na kosa :) makar u voda da e rastvoren :) Aj probaj pa kazi mislenje ok? :)

11. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    јас не знам како ама и мене ми пагасе како ненормална а никогас не ми имасхе толку пагано и со рицинусово и маслиново масло и сега скоро иц да не ми опагет знаци провајте само со природно.

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Лек само шампонот Алпецин малку е поскап но не вреди да се паршува за цената кога е во прашање косата посебно губењето на косата...пробајте

13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    samo KNA nisto drugo,veruvjte isprobanoe ,posle 3-4 farbanja so kna,kosata ne paga,ama akoe rastvorena so jajce i mozi da se kapni 6-7kapki vitamin D ili AD kapki i da stoi 3-4 casa

14. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    А хиедроген ставаш? Или јајцето е замена за него, не знам лупам на памет пошто со кна никогаш не сум се фарбала.

15. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Јас што читав од претходните мислења, си направив комбинација од копривен шампон (то е мислам словенечка фирма и нема име на шампонот, само пишува копривни шампон, во цилиндрично зелено пакување), па во два такви шампони измешав по 2 ампули б1, б6 и б12 и едно шишенце пантенол од 100 мл. Пред да ја мијам косата со тој шампон, минимум 1 саат пред да ја мијам, а најчесто неколку саати, ставам субрина лосион рецепт против опаѓање на коса и кога ќе се исуши ставам чичково масло. тоа го практикувам 2 пати неделно, и по малку зедов да ја кратам. па малку по малку гледам напредок... не може кој знае колку брзо да се згусне на еднаш, ама сега по 3-4 влакна кога се капам ми паѓаат, а и патецот сега ми е помал... и што помалку да се чешла косата

16. BlackSwan1990

BlackSwan1990 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    2
    Девојки, читам и неможам да се начудам колку пари давате за препарати за против опаѓање на коса. Јас го имав истиот проблем, купи еден шампон не чини,купи друг исто така. И кога малце прочепкав на нет,видов дека постои нешто стварно корисно и ефтино. Од моите претходни постови ќе прочитате дека го имам пишано шампонот од коприва со бевиплекс ампулите,пантенол и ад капки. Претходно ставав и шампон со лук за да исчисти некаква инфекција ако ја имаш на кожата на главата. Мене искрено мноооогу ми помогна,шампонот со коприва го користев 2 месеци од кој косата ми беше прекрасна,бујна,почнаа после месец дена да ми растат нови влакна,косата ми се згусна.И откако прекинав со шампонот,сега користам благ бебешки шампон,не ми паѓа косата,а и многу брзо ми расте. Лекот вреди пет пари,само треба некој да ве насочи.Еве подготовка на шампонот со коприва повторно:
    Шише шампон од коприва 1л
    3-4 ампули бевиплекс
    1 шишенце пантенол
    1 шишенце маслени ад капки
    Шампонов да не се користи повеќе од 2 месеци зашто ќе го загуби ефектот. И при користење на шампонов да не се става маска за коса зашто и од неа многу паѓа косата,најдобро земете си некое спрејче за коса(има многу добри на Gliss).И усте еден совет:Ако косата е мрсна да се мие почесто,на пример на 2 дена зашто колку повеќе стои косата мрсна,толку повеќе паѓа.И никако со многу топла вода. НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ АКО ПРОБАТЕ.... СО СРЕЌА!!!! :)

17. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Пред извесен период почна многу да ми паѓа косата. Ги пробав неколку скапи шампони и ниеден не ми помогна, дури мислам дека ми паѓаше се повеќе и повеќе.
    Барав на нет и налетав искуства кои напишале дека им помогнал Брезовиот шампон.
    Не верував но го купив да пробам... и ЧУДО! :D Одма на второто миење само неколку паднати влакна, за разлика од порано кај што ми се затнуваше кадата кога миев коса.
    Препорака до сите кои имаат проблем со опаѓање на косата:

18. bitter-sweet-delight

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Isto ke procitas pogore... u samponceto stavas lukce malku abe nemas poim kakva e kosata poslem mienje :) probaj i procitaj pogorni postovi. SAMPONCETO E CUDO :) (eftino) :D

19. joliee

joliee Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Со рицинусово масло :)[/quot А како го ставате маслото

20. joliee

joliee Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    девојки кое од маслата е најдобро за опаѓање на косата од кое све најзадоволни и е проверено и како го ставате ???