Опаѓање на косата

Discussion in 'Коса' started by cvet957, Dec 1, 2009.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Фала ти Нина во секој случај.
    Ќе видам да ми заврши менструацијата и одам на кожен лекар па ќе видам што ќе ми каже. Се трудам да не паничам, ама не е лесно.

Девојки секој ваш совет ми е добредојден

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

И јас баш приметив дека почна повеќе да ми паѓа коста :worried: Мислам дека е до периодот на промена на влакното на косата, ама ова е веќе загрижувачки... Ке пробам сеа со некој шампон против опаѓање, па ке видам што ке биде.. Се надевам дека е само период и дека ке престанеееееее да паѓа

3. terezija27

terezija27 Истакнат член

Devojki,mene licno mnogu mi pomognaa Merz special drazei.Ima mnogu ubav sklop na vitamini,B-kompleks vitaminite,pivski kvasec i plus Zelezo ubava doza.Taka od sto i da e pricinata,vitamini ili zelezo-vo nego ima dovolno od dvete.Veke so vtoroto ispieno sisence,pocnaa i mnogu novi vlakna da mi rastat a i noktite premnogu mi se zacvrstija(mi rekoa dokolku go pijam za terapija na krslivi nokti,da ne stavam lak na noktite :) ) inaku mi go preporaca kozen doktor. Toplo vi go preporacuvam! I edna napomena,nemojte da ocekuvate brzi rezultati sto i da koristite za kosa...toa e proces okolu folikulot na vlaknoto,koju trael poveke od 1 mesec,zatoa site preparati na kosa se piele podolg period.Merz special cinat 450 denari,mesecna terapija e,odlicni se!!!A i sisenceto e mnogu luksuzno,keramicko ;)
    http://www.merz-spezial.com/en/87.html

4. viki44e

viki44e Популарен член

А каде можам да ги најдам.. :wasntme: :wasntme:

5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

имав и јас период кога косата ми паѓаше ненормално ( не дека и сеа не ми паѓа) користев Б-комплекс и ампули против опаѓање на коса ги има во зегин мислам по 100 и нешто денари...а и редно време е да се шишам како бандини сум ...хехехе

6. Victorya

Victorya Популарен член

Какви таблети пиеше?

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Не знам дали ми е за тука проблемов, ама ај. :D
    Вака жени иам виткана коса скоро до гз сега, и примеќам дека ми е слаба некако на корените. Долу ми е бујата, а на корените ретка и како сплескана. Ме нервира пошо никогаш така не ми било. Е сега едно време исто ко имав долга коса, ја скратив скоро до рамена и одма ми збувна. Знам дека сега трга надолу од должината, и затоа ми е горе како сплескана. И знам дека решение би било да ја скратам малку, али ја појке од 5 цм не сакам да ја кратам, сакам долга да ми е. Си ја обожавам косата, добивам многу комплименти за неа, али ако продолжи да ми се плеска горе..... |(
    Дали знаете некој шампон, или ампули, или било што за да го решам овој проблем, освен шишање над 10 цм ? |(

8. zasekogas0408

zasekogas0408 Истакнат член

Devojki..brobajte so shamponot RECEPT taka se vika....za opaganje na kosata, i jas go koristev mnogu sum zadovolna a i ne e mnogu skap..

9. sesilija

sesilija Популарен член

Го користев, ама пак ми опаѓа косата. Ама сега е се во ред, открив дека е од фарбата.

Сега ќе ја оставам малку, не ја фарбам, а потоа ќе користам фарба без амонијак [​IMG]

10. happygirl

happygirl Форумски идол

И кај мене е исто,само што јас имам права коса.Густа ми е и долга до половината.Само забележав во последно време дека кај коренот ми е сплескана и го нема веќе оној волумен што го имаше пред да ми порансе толку многу.Ќе ја шишам но не сакам многу,и јас како тебе сакам да ми е долга косата..

11. terezija27

terezija27 Истакнат член

Vo pravo si,samo toa zaboraviv da napisam.Gi ima vo site apteki,ne gi baraj po supermarketi :) pozdrav

12. monika19

monika19 Истакнат член

Mene kosata mi pagashe pred 4 godini i ovaa zima epten mi pagashe i eve sega pak mi paga, ama jas si najdov resenie. Stavam vo voda listovi od orev i gi varam i otkako ke se izbajnam ja plaknam kosata so toa.. Eve do sega 3 pati mi ima pomognato, a sum piela i merz i pivski kvasec i sum koristela sekakvi samponi ama nisto duri posle 2-3 meseci ima efekt od tie .. a so ovie orevite vednash posle 1 ipol mesec (najmnogu) vednas prekinuva ... a sega slusnav deka mnogu pobrz efekt imalo ako vo vodata osven listovi od orev da se stavalo i listovi od kopriva .. taka da zenski probajte, na mene nisto drugo ne mi pomogna taka da moze i na vas toa da vi pomogne .. :)

13. zasekogas0408

zasekogas0408 Истакнат член

Istoto i jas go zabelezav..posebno za plavata kosa koja pocesto se farba...no sega i go nauciv tertipot...

14. sesilija

sesilija Популарен член

Кој е тертипот.....? :^) :$

15. aleksandra984

aleksandra984 Нов член

probaj so samponot za protiv opaganje na hemel mnogu dobar e a ti go preporacuvam i masloto za jaknenje na kosata neverovaten e i toj e za protiv opaganje ne se mnogu skapi koncetrati se ali preubavi se i pimagaat mnogu od masloto se kapnuva i vo farba ne samo sto ima poveke sjaj farbata tuku i ne se gori tolku pozz

16. bluberry

bluberry Истакнат член

Леле ,многу ми паѓа,Имам ретка коса и пак паѓа,се нервирам навистина :@ :@ :@

17. plavusha

plavusha Истакнат член

и мене почна многу да ми опаѓа косата имав многу густа коса а сега гледам почна полека да ми се изретчува :@ не знам до што е ама мислам дека е до исхраната, не јадам многу :)

18. terezija27

terezija27 Истакнат член

kupi Merz spezial drazei,jas pokraj toa sto mi pagase kosata gi zemav i poradi jadenjeto...mnogu sum zadovolna od niv

19. sesilija

sesilija Популарен член

Како мислиш поради јадењето? Ако го отвараат апетитот да знам да не ги земам :^)

20. bubi4ka90

bubi4ka90 Истакнат член

jas protiv opaganje koristiv tableti oligovit (a moze i oligogal na baza na zelezo) sprej revitin, tableti pantenol i sampon foltene. Sega e podobro i samo prodolziv so sprejot revitin bidejki ne e samo protiv opaganje tuku i za rast i obnovuvanje na kosata + e na baza na ricinus i pantenol a i ne mi ja mrsi kosata pozz