Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Опаѓањето на косата го поттикнуваат неколку причинители а тоа се : Нервозата, ако сте држеле некоја диета претходно, може да биде наследно и ред др ств. И џабе е се на крај ако ви опадне, нема враќање. ;( едини излез е да си пресадите после тоа :worried: Не помагаат ни шампони, нит билки... НИчО! ;(

2. Katte55

Katte55 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Исто и јас го имав овој проблем.. Користев шампон од коприва, и во него се додаваа 4 ампули B6.. Косата се зајакнува и обновува, а исто така и го поттикнува растот.. :)

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.083
    И јас пробав се разни шампони и разни апчиња и мерц ги пиев месеци и џабе :( сега го користам од коприва од афродита па ке видам доста го фалеа исто почнав да ја мијам косата и со бршлен така ми кажаа колку ке е корисно незнам :lol:

4. bitter-sweet-delight

bitter-sweet-delight Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Пак сакам да кажам дека само шампонче на природна база или коприва или бреза од илирија (поубаво здравје). Косата паѓа и ќе паѓа (нема лек), ама можете некако да го забавите паѓањето. Кај мене имам забележано дека доколку не спијам убаво (ако сабаље станувам неодморен) често тоа преку денот е проследено со паѓање на коса (али така ми беше подолго време). Сеа си користам апче (на природна база за смирување и полесно да заспијам) и шампонче од коприва :) тоа е моја препорака на многу лица од овој форум. Може да сте под стрес а да не ни знаете за тоа. Обидете се да го намалите некако и обидете се да имате поквалитетен сон. Спијте ко шо треба, одмарајте без стрес :) и мислам дека ќе забележите резултати :)

5. sweety80sk

sweety80sk Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    kazete mi dali MERZ drazeite teraat na jadenje :^)

6. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Не, не тераат на јадење, ама јас ги пиев со месеци па фајде немаше од нив. Само ноктите ми се зцврстија, а костата ми паѓа сеуште-подобрување никакво.

7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Мене ме тераа на јадење и тоа многу! Инаку, имаа одличен ефект кај мене. Косата престана да ми паѓа, ноктите ми се опоравија, а и кожата на лицето ми се исчисти (не дека имам проблематична кожа, туку едноставно тенот ми се подобри).

Јас сега ги пијам витамините за коса од Natural wealth, кои патем не се само против опаѓање на косата, туку и за зајакнување на ноктите и подобрување на структурата на кожата. Супер замена ми се за Мерцот и најважно, не ме тераат на јадење воопшто. И се пијат само еднаш дневно. Ги има по аптекиве и поевтини се од Мерцот, мислам дека беа околу 380-390 денари. Еве овие се:

На nekoja85 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Дали некој од форумов ги користел производите од овој сајт http://www.101hair.mk/index.html.
    Релативно гледам дека е нов сајтов, па ако имате некакво искуство со овие производи ве молам споделете. фала ви :)

9. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Ееееееее аna- sweet девојко потполно исти случај сум како тебе еве веќе еден месец ми паѓа косата, и свесна сум дека сето тоа е од нервози и стресови предизвикани од љубовни проблеми ( страшни проблеми не дај боже се:worried: ) ... a од дома пак ми велат дека е период и дека ќе поминe, нормално било тоа, абе ајде бе каков период 1 месец:worried: .. иначе користев фитовал 3-4 пати и нема ефект, се потстрижав и престана да ми паѓа, и сега после недела дена пак почна да ми паѓат по цели прамени, чинам без коса ќе останам ц ц :worried: :sweat: ;( :lol: :* :*

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.322
    Допаѓања:
    2.593
    Го баталив фитовалот,многу ми ја заплеткуваше косата,па кога ја расчешлував уште повеќе ми паѓаше,а изгледа од стрижењево нема фајде така да не се шишам 8) Сега гледам како мааалце да се намалило паѓањето ама ај пу пу да не урочам па да почне уште повеќе да паѓа :lol: .Ништо,ни останува само да чекаме да помине,,периодов" таканаречен есенско митарење хахаха

11. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Dали некој ги има пробано овие производи, какво мислење имате дали се корисни, дали помагаат?

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Колку пари се Мерц таблетите?

13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Јас ги купив 530 денари. Мислам дека отприлика е иста цената во сите аптеки, јас конкретно од Зегин ги земав.

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KristinaAna

KristinaAna Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Ви го препорачувам Пилфуд или таблети Фитовал. Помагаат сигурно

15. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

hahahahah jas si cekam veke skoro 1ipol mesec i sega uste mi paga na mienje i posle mienje, i toa mnooogu neznam sto ke pravam :sweat:

16. lepa.milena

lepa.milena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    161
    Дали некој има искуство со шампонот и лосионот од Еуцерин? Тие им се од поновите производи

17. IamSexyAndIKnowIt

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Protiv opaganje na kosa li se ovie od eucerin? :)

18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Леле, јас веќе не користам ништо за опаѓање на косата. На оние кои им паѓа кратко време нека се стрпат малце, за 1 до 2 месеца прекинува бидејќи постојат такви периоди во годината. Мене сега (и лани), крајот на летото почна да ми паѓа и очигледно нема што да ми помогне (и така лани се и свашта пробував, само пари фрлав, оваа година ништо не правам само ќе чекам). Така да совет почекајте малце, видете дали ќе се стабилизира, ако не одете на лекар проверете се (јас лани и ова го направив бев на кожен ми земаа примерок од косата и никакво невообичаено опаѓање не најдоа, за џабе беше се тоа) прекина да ми паѓа почетокот на октомври.

19. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Мене не ми паѓа нешто многу,ама невообичаено ми е зошто никогаш толку не ми паѓала.
    На едно миење цела када влакна :worried:
    Мислам дека немам потреба од таблети,ама да не знаете вака некој шампон или било каков препарат со кој би ми се зацврстило влакното?
    И да ве прашам,можно ли е да ми паѓа од што ми е многу долга и од тоа што одамна се немам шишано? :worried:

20. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Мене откако почнав да го користам овој регенератор уште повеќе почна да ми паѓа.
    Сега ми е проретчена до немајкаде и не знам што да и направам веќе!