Опаѓањето на косата го поттикнуваат неколку причинители а тоа се : Нервозата, ако сте држеле некоја диета претходно, може да биде наследно и ред др ств. И џабе е се на крај ако ви опадне, нема враќање. едини излез е да си пресадите после тоа Не помагаат ни шампони, нит билки... НИчО!
Исто и јас го имав овој проблем.. Користев шампон од коприва, и во него се додаваа 4 ампули B6.. Косата се зајакнува и обновува, а исто така и го поттикнува растот..
И јас пробав се разни шампони и разни апчиња и мерц ги пиев месеци и џабе сега го користам од коприва од афродита па ке видам доста го фалеа исто почнав да ја мијам косата и со бршлен така ми кажаа колку ке е корисно незнам
Пак сакам да кажам дека само шампонче на природна база или коприва или бреза од илирија (поубаво здравје). Косата паѓа и ќе паѓа (нема лек), ама можете некако да го забавите паѓањето. Кај мене имам забележано дека доколку не спијам убаво (ако сабаље станувам неодморен) често тоа преку денот е проследено со паѓање на коса (али така ми беше подолго време). Сеа си користам апче (на природна база за смирување и полесно да заспијам) и шампонче од коприва тоа е моја препорака на многу лица од овој форум. Може да сте под стрес а да не ни знаете за тоа. Обидете се да го намалите некако и обидете се да имате поквалитетен сон. Спијте ко шо треба, одмарајте без стрес и мислам дека ќе забележите резултати
Не, не тераат на јадење, ама јас ги пиев со месеци па фајде немаше од нив. Само ноктите ми се зцврстија, а костата ми паѓа сеуште-подобрување никакво.
Мене ме тераа на јадење и тоа многу! Инаку, имаа одличен ефект кај мене. Косата престана да ми паѓа, ноктите ми се опоравија, а и кожата на лицето ми се исчисти (не дека имам проблематична кожа, туку едноставно тенот ми се подобри). Јас сега ги пијам витамините за коса од Natural wealth, кои патем не се само против опаѓање на косата, туку и за зајакнување на ноктите и подобрување на структурата на кожата. Супер замена ми се за Мерцот и најважно, не ме тераат на јадење воопшто. И се пијат само еднаш дневно. Ги има по аптекиве и поевтини се од Мерцот, мислам дека беа околу 380-390 денари. Еве овие се:
Дали некој од форумов ги користел производите од овој сајт http://www.101hair.mk/index.html. Релативно гледам дека е нов сајтов, па ако имате некакво искуство со овие производи ве молам споделете. фала ви
Ееееееее аna- sweet девојко потполно исти случај сум како тебе еве веќе еден месец ми паѓа косата, и свесна сум дека сето тоа е од нервози и стресови предизвикани од љубовни проблеми ( страшни проблеми не дај боже се ) ... a од дома пак ми велат дека е период и дека ќе поминe, нормално било тоа, абе ајде бе каков период 1 месец .. иначе користев фитовал 3-4 пати и нема ефект, се потстрижав и престана да ми паѓа, и сега после недела дена пак почна да ми паѓат по цели прамени, чинам без коса ќе останам ц ц
Го баталив фитовалот,многу ми ја заплеткуваше косата,па кога ја расчешлував уште повеќе ми паѓаше,а изгледа од стрижењево нема фајде така да не се шишам Сега гледам како мааалце да се намалило паѓањето ама ај пу пу да не урочам па да почне уште повеќе да паѓа .Ништо,ни останува само да чекаме да помине,,периодов" таканаречен есенско митарење хахаха
Јас ги купив 530 денари. Мислам дека отприлика е иста цената во сите аптеки, јас конкретно од Зегин ги земав.
hahahahah jas si cekam veke skoro 1ipol mesec i sega uste mi paga na mienje i posle mienje, i toa mnooogu neznam sto ke pravam
Леле, јас веќе не користам ништо за опаѓање на косата. На оние кои им паѓа кратко време нека се стрпат малце, за 1 до 2 месеца прекинува бидејќи постојат такви периоди во годината. Мене сега (и лани), крајот на летото почна да ми паѓа и очигледно нема што да ми помогне (и така лани се и свашта пробував, само пари фрлав, оваа година ништо не правам само ќе чекам). Така да совет почекајте малце, видете дали ќе се стабилизира, ако не одете на лекар проверете се (јас лани и ова го направив бев на кожен ми земаа примерок од косата и никакво невообичаено опаѓање не најдоа, за џабе беше се тоа) прекина да ми паѓа почетокот на октомври.
Мене не ми паѓа нешто многу,ама невообичаено ми е зошто никогаш толку не ми паѓала. На едно миење цела када влакна Мислам дека немам потреба од таблети,ама да не знаете вака некој шампон или било каков препарат со кој би ми се зацврстило влакното? И да ве прашам,можно ли е да ми паѓа од што ми е многу долга и од тоа што одамна се немам шишано?
Мене откако почнав да го користам овој регенератор уште повеќе почна да ми паѓа. Сега ми е проретчена до немајкаде и не знам што да и направам веќе!