Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. ruzki748

ruzki748 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6

овој шампон бил наменет токму за тоа, да го спречи паѓањето и да го потикне растот, кај нас во МКД најдов само еден и чини 1200 ден. види поставив тема КОЊСКИ ШАМПОН ЗА ЗДРАВА И УБАВА КОСА. Позз

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    112
    Почнав да го користам шампонот Рецепт од Субрина, за против опаѓање на косата, од пред еден месец и можам да кажам дека сум задоволна. Пред тоа се истрижев доста пократко, бидејќи коста ми беше многу долга и почнав да го употребувам шампонот. Паѓањето значително се намали.

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Колку пари е шампонот на Субрина?

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Напротив. Многу ја зајакнува косата и му дава сјај на влакното.

5. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    112

Во маркетот Дон е најефтин 149 денари, во другите маркети е сегде поскап.

На CoCoGiiiRL му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amazing

Amazing Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    33
    колку што можете помалку чешлајте ја косата,не ја врзувајте оставете ја така и потстижувајте ја на време позз :*

7. blackrosse

blackrosse Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Женски, сакам да се вклучам на темава... И мене исто така многу ми паѓа косата, можеби сега не многу ама до пред неколку месеци тоа беше премногу. Сакам да слушнам ваше мислење од што може косата да паѓа освен од пеглање, ставање пена, гелови(толку знам, така ми кажаа)...? :?:

8. ruzki748

ruzki748 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Имаш 95 страни со совети и препораки, повели прочитај ;)

9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Пред некој ден го земав шампонот на Алкалоид од коприва.
    Решив дека пак ќе се вратам на старата рутина, три пати неделно миење. Прво со држење на мешавина од масла, па миење со шампонот со б-комплекс внатре. Едно време многу ми се ојача така, па веројатно и сега ќе покаже некој резултат.
    Страв ми е веќе да ја фатам, нервен слом ќе доживеам кога ќе го видам ластичето цело со влакна. Не сум носела пунџа скоро 3 недели, ако не и повеќе.

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.897
    Шапмонот од копирава не дозволува опаѓање на косата,за оваа испробано ми е мене.
    Косата е миев,со беколино шапмон но почна можеби беше некој период да ми паѓа косата многу.Полсе го сменив шапмонот и се миев со шапмон од коприва,пак ми паѓаше косата но не толку. :lol: :lol:

Е сега баш вчера бев во маркет,купував шампон и видиов и го видов овој шампон од лук.Колку помага навистина незнам.

На Valerin и AngieVi им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.220
    Допаѓања:
    102.452
    Епа лукот е во принцип најдобар лек за косопад, знам една од моите цимерки мачкаше лук на еден дел од главата кај што имаше изразен косопад и она рече дека лекарката и препорачала да мачка свеж лук на местото. Значи има логика.
    Инаку јас имав изразит косопад предизвикан од себореа, ја барав темата ама не можев да ја пронајдам па си реков овде ќе напишам и ќе ве советувам и вас ако имате ваков проблем. По сите можни средства купени против себореава, од Фитовал шампони па до Хеденшолдерс, немаше никаков резултат. Најпосле се одлучив за сапун од катран, најпрво се измив и не премив со шампон, нема логика така бидејќи косата изгледа како да е мрсна со денови, а на мирис мириса преубаво. Е сеа му најдов тактика, прво се мијам со катран и оставам малку да одстои, потоа плакнам и мијам со шампон, во моментов шампон за плава коса од Балеа, на крај ставам малку регенератор на врвовите и толку. Е после неколку миења јас веќе имам резултат, а најважно е што веќе не ми опаѓа толку многу, а напротив и ја пеглам и ја тинтарам и пак не опаѓа, мислам не е скроз прекинато опаѓањето, нормално кај мене и има што да опаѓа, имам коса за извоз, ама пак не е како порано.

12. Pussycat

Pussycat Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    14
    овде негде на форумот имав проЧитано во Шампон од илирија од бреза или коприва се става лук ама не знам колку лук и дали да бидат цели ЧеШниЊа или на пола сецени да истеци тецноста од нив и 40 дена мислам дека треба да седат?ако занј некој нека пиШи

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

Јас ти препорачувам заедно со шампонот да го користиш и Лосионот, така дава повеќе ефект (од искуство). ;) Мирисот на лосионот е грозен, ама јас си ставам убава маска и парфем на косата, така да го неутрализирам мирисот.

14. Moretti

Moretti Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.051
    nikogas ne mi pagala kosata ama ni vlakno pa mislam deka ima shamponi pobaraj po apteki

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Шампоните според мене се ветер во магла јас го користев Алпецинот и џабе си ги фрлив парите а и ја прашав матичната моја докторка онака замислење таа вели дека косата треба нешто внатрешно да ја храни за да престани опаѓањето и да има побрз раст и се согласувам со неа косата мн.повеќе мене ми паѓаше пред да ја скратам малку значи треба малку и врвовите барен на 2 месеци да се кратат јас би ги зела и Мерц таблетите велат дека одлични се моја другарка ги користи презадоволна е

16. Savannah

Savannah Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    14
    си има посебни шампони.Ги има во аптеките

17. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

Јас ги користев Мерц таблетите и мене воопшто не ми помогнаа-косата не престана да ми паѓа, лицето не ми се подобри, ноктите не ми станаа поцврсти, а се здебелив неколку кила! :@

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    баш ми е жал немам слушнато негативни комнтари за овие таблети а другарками само се пофали значителни резултати има на лицето мн.му е убаво напраено и ги содржат сите б витамини можни

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Миа, а да направиш ти крвна слика ?!?! Не да те вадам од памет ама навистина сега првпат читам од тебе дека не ти помогнале Мерц таблетите. А цело кутивче испи ?!?! Сигурно имаш некој дисбаланс а неодамна прочитав некоја статија дека и кога си под стрес-нервоза исто така паѓа косата.

Со ова се сложувам од искуство на тетка ми која си ја спаси косата.

20. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Миа, а да направиш ти крвна слика ?!?! Не да те вадам од памет ама навистина сега првпат читам од тебе дека не ти помогнале Мерц таблетите. А цело кутивче испи ?!?! Сигурно имаш некој дисбаланс а неодамна прочитав некоја статија дека и кога си под стрес-нервоза исто така паѓа косата.

Пред 2 месеца правев крвна слика, супер ми се резултатите (да не се урочам! ;) ). Мерц-от ги пиев лани и тогаш немав резултати. И 2 мои другарки исто така ги пиеја, ама видоа дека ептен накачуваат килограми и престанаа после првото кутивче. Јас сега си користам шампон и лосион Рецепт и ептен ми е намалено паѓањето на косата. Инаку, во право си - кај мене беше предизвикано - на нервна база, т.е. од голем стрес. :(