Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Се спасив ,не ми паѓа повеќе.Сето било поради промена на климатските услови ,а јас се испреплашив.

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Ќе ставиш само едно лукче, на пола пресечи го и стави ги двете половинки. Мене мама ми ставила 2-3 лукчиња и кога ќе се измиев смрдев на лук а башка кога се миев плачев (читај ми течеа солзи) и сега си купив уште еден шампон, користан на од бреза и си го зимешав со шампонот со лук, ама џабе е пак смрди, барем не плачам. И направив нова финта :D еднаш се мијам со овој шампон а вториот пат се мијуам со друг шампон и не се сеќава после, не смрдам на лук ;)

3. Primrose.x

Primrose.x Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    91
    И мене ужасно ми опаѓа косата. Ве читам и се мислам со што да пробам. Последниот пат докторката ми ги препорача Мерц, но некаше никакво подобрување. Ја проверив и крвта, се беше добро. На почетокот мислев дека е сезонско паѓање и ќе помине брзо ама не помина. Веќе не ги користам шампонот и регенераторот кои ги користев пред да почне да ми опаѓа, да не е случајно предизвикано од нив, па почнав со брезовиот на илирија.
    Во врска со шампоните многу сум скептична, читам на некој му помагаат на некој не но најверојатно ќе пробам со тој на Рецепт во комбинација со лосионот. Во меѓувреме додека се решам ќе пробам со лук и онака нема што да изгубам (освен косата, нели :lol: ).
    Сакав да прашам дали имате користено некои други таблети освен Мерц, кои навистина дале резултати? Повеќето што користеле Мерц не се задоволни така да би сакала да пробам и нешто друго :)

4. dlove

dlove Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    mozes da koristis ampuli protiv opaganje kosata tie se stavaat 1 ili 2 vo mesecot

5. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561

Како што веќе кажав, мене Мерц не ми помогнаа. Јас имам резултати со шампонот и лосионот на Рецепт. Иако резултатите се индивидуални, сепак пробај - ништо не те кошта. Можеш и да пиеш Б-комплекс, тие помагаат и јас од нив не се здебелувам како што се здебелив од Мерц-от.

На Primrose.x му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Мене па Мерц-от ич не ми помогнаа само се здебелив :?: сега почнав со Рецепт шампонот против опаѓање на косата па ќе видиме резултат од него а е миев и со оној од бреза шампонот ама после на косата нема чешлање.. :emo: уфф цела ми беше умрсена неможев никако да ја исчешлам :x

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Еве јас да ви кажам, од кога почнав да се мијам со шампонот од коприва со б-компелс внатре, многу помалку паѓа. Баш вчера после долго време ја носев фатена косата, и вечерта кога ја пуштив, на ластичето немав повеќе од 2 -3 влакна. А додека беше во периодот кога најмногу паѓаше, цело ластиче беше покриено во влакна, затоа и одбегнував да ја носам собрана косата.
    Ќе продолжам да ја мијам со шампонов, а во меѓувреме мајка ми ќе ми направи и некој си рецепт со лук. Ама тој строго преку викенд, кога нема да излегувам.

8. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Еве и мене ми се изретчи косата во задно време, не знам од што би можело тоа да биде, си го земав шампонот Alpecin C1. Е сега ќе видиме резултати :) ... се надевам барем дека ќе го спречи опаѓањето, викаат дека ептен добар бил после некое време има ефекти.

9. annggeella

annggeella Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    срцка помогна чичковото?

10. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Девојки дали сте слушнале за 101 hair care...дали некој има искуство со нив? Гледам многу се рекламираат и нудат третмани против опаѓање?

На casablanca1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bitol4anka

bitol4anka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    32
    здраво.еве ме мене и на оваја тема :D имам проблем со косата откако се породив мн почна да ми паѓа.дали хормонски или сезонски незнам.ама сезонски ќе да не е,затоа што ми паѓа нонстоп без престан,и кога спијам и кога се капам,и кога ја чешлам.дајте совет...поззз

12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Неме потреба да се грижиш за време на бременост и после породување сосема нормално е да опаѓа косата .. Користи шампон од коприва и б - комплекс на многу овде им дава добри резултати , мене ми престана паѓањето :)

13. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    Девојки, еве јас ке ви дадам еднен совет за паѓање на косата испробан од мене а прочитан од овој форум и стварно делува а косата ми е преубава и ми расте повеке од претходно.Ке ставите во мало тегличе ракија обична а во неа цела глава стар лук исецкан на мали парчиња + 2 лажици мед и оваа да одстои 2 недели.Потоа се става како пакуовање на косата да стои 2-3 саати по 2пати неделно, и ке се миете со шампон од коприва исто со лук 5-6 чешњи одстоен 2 недели.Мене косата престана да ми капа за 2 недели од овој чудотворен лек ЛУКОТ :) мн сум задовона, а инаку ми паѓаше ненормално многу косата од лекови кои ги пиев 9 месеци заради бубулици, сега и лицето ми е џам и косата ми расте и е супер. се надевам ке ви помогнам,поздравче :*

На AngieVi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Читајќи ја темава, заклучокот е дека лукот му е мајката.

Devica88 5-6 чешњи лук, во еден литар шампон?
    И уште нешто, не мириса косата многу после миењето?? :?:

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Една жолчка да ставиш па се осеќа мирисот и после неколку миења, а не пак толку чешниња лук :worried: - ќе бегаат сите од тебе :( .

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    :rofl:
    Затоа прашувам Сеси.
    И мајка ми се нафати да прави некој ваков рецепт, што нејзина пријателка го ставала на косата за викенд. И логично, жената не излегувала од дома за време на викенд.
    Ама јас што да правам?? Ај што за викенд стандард не сум дома, замисли да излезам со умирисана коса. Па има да го испразнам локалот за пет минути. :D

Читав некаде дека ако се стави каранфилче во мешавината, се неутрализирал мирисот. :?:

17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Што знам, мирисот на лукот е толку интензивен и продорен што и цимет да ставиш џабе е, а не пак каранфилче.
    Ама ајде, ќе почекаме да се изјасни Девица 88 :wasntme: , да ни каже како го камуфлира мирисот :D .

Јас го земав Биоксин шампонот и ампули, не дека толку многу ми паѓа како пред две години, туку онака, превентивно.
    Се помирив дека ми се изретчи косата :doh: .

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас вака имам пробано а и сега косата ја мие мојата братуЧедда...
    сампон од коприва и лук внатре, косата не и мириса на лук мислам може кога ја миес а после тоа не и мириса ни јас ни другите не и забележавме мирис на лук...а и навистина косата и се подобри..

19. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    јајцата и даваат некоја храна на косата! мене до сега никогаш не ми опаѓала, а најстрашно е не дај боже косата да ти падне од рак или леуќемија :worried:

20. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13

Додека се миеш цело купатило ке замириса ама после тоа ке си ставиш малце регенератор и не мириса воопшто, 5-6 чешњи на едно пакување од илирија шо е,незнам колку е грамажата