Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    те молам како оди то генетски оти имам дедо келав јас а татко ми и мајка ми има бујна коса д ане сум на дедо ми ? :^) и некој нек ами кази дали ако е од диета длаи косата ке раст еповторно или нема враќање ке оди на полошо?

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    сампон од коприва после 3 месеци употреба има добар и тоа добар ефект..пробајтего нема да зажалите..
    јас веке 3 месеци го користам и има добар ефект,повеке расте и помалце пајга косата...
    а сум пробала сите сампони за коса сто се против опагање :emo:

Прикачени фајлови:

• url.jpg
      url.jpg
      Големина на фајлот:
      8 KB
      Прегледи:
      400
  3. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.964
    Против опаѓање, најмалце треба да се корсти шампонот на Пантен, катастрофален е за косата и покрај добрата реклама. Слушнав има еден шампон од коњска срж така нешто, па помагал.Ама не е баш ефтин

4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Јас имав проблем со опаѓање на косата пред 2 години, но мора да нагласам дека причината беше прекумерен стрес поради некои работи што ми се случуваа. Се случуваше при миење и цели прамени да ми паѓаат, страшно :worried:

Спасот го најдов во Фитовал шампонот (црвениот). Значи во рок од неполн месец користење на темето почнаа да ми никнуваат нови влакна и постепено ми се згусна косата. Го користев некои 6-7 месеци континуирано, во комбинација со друг, обичен шампон, од причина што секогаш кога ја мијам косата обавезно двапати шампонирам. Значи, прво обичен шампон, па потоа Фитовал и имав одлични резултати.

Е сега кај секого е различно, плус верувам дека треба да се бара друго решение ако опаѓањето на косата е генетско, ама од мое искуство Фитовал има :up: од мене :) Исто така, мене многу ми се допаѓаше мирисот на шампонот, на чисто мириса, на бебе :)

5. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    нека ми одговори некој на горе поставените прашања премногу сум загрижена на 19 године ке останам без коса :(

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    можно е да е и од диета,бидејки немас витами..стрес,нервози и сите тие работи имат врска со опагајне на косата...гледај повеке витамуини да внесувас и да не се нервирас....
    ако сакас мозес со сампонот од вас ен го да пробас од коприва за сите типови коса и го намалува пагајнето..нема некои силни хемикали како други сампони а и добар е....

7. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    а загубената коса од диети не се враќа?

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    засто да не,еве и мене ми пајгасе косава од стрес и нервози а сега со оној сампон од коприва вас ен го поЧна нови влакненца да растат :D :D :emo: нормално дека пајга косата и пак расте на сите по малце ни пајга,...само да не претерувас со диети и стрес и сл....поз

9. vesnaaaaaa

vesnaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Јас исто имам проблем со косата и што не пробав и ништо не помогна. Имаше периоди кога косата помалку паѓа, некогаш повеќе, никогаш ич, но се ретчи и не расте нова...
    Е сега сум на третмани кај др.Вајс за која прочитав на форумов од една форумџика што и помогнале во обнова на косата..
    Сеуште е рано за резултати но упорна сум
    Ако 4 години имаш проблем со опаѓање на косата (а тоа е ако секој ден ти паѓаат повеќе од 100 или повеќе влакна на ден и немаш обновена коса) треба што побрзо да си го бараш чарето, оти што подолго чекаш шансите за обнова на нова коса се се помали...за жал.
    Сега само се молам на Бога третманиве да делуваат...
    Голем поздрав

10. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    порано многу ми опаѓаше, го сменив шампонот на Нивеа Дајмонд Глос со Гарниер од липа и сега ми е нормална :D

11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас исто имам проблем со опаѓање на косата. Прво си мислев дека е сезонски, но паѓањето не престана и ми паѓа можеби 6-7 месеци континуирано. Косата ми е ослабена и пробав многу шампони, од Фитовал до Elseve за опаѓање, купив дури и сапун за коса од Докторс - ништо не ми помогна.
    Потоа ми кажаа рецепт со лук, кој решив да го испробам, со оглед на тоа што ништо друго не ми помага.
    Рецептот ќе го споделам со вас се надевам ќе му послужи на некој:

шампон од коприва 1л.
    4 чешниња лук истолчени
    10 апчиња Б-комплекс издробени
    2 ампули Б-12

Сето ова да се стави во шампонот, убаво да се протреси секогаш пред користење.
    Јас вчера прв пат ја миев косата со овој шампон и уште од првото користење видов резултати, се надевам така и ќе остани.
    Без гајле, лукот не мириса на косата, јас од тоа најмногу се плашев. Шампонот мириса, но косата не. Се надевам помогнав некому.

На no.name6 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    А коњскиот шампон го има некој пробано дали е добар?

13. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    јас го користам веке 2 недели се забележува резултатот, да ти кажам додеке ја мијам косата не ми паѓа толку како што беше порано, порано кушишта коса собирав.Мн е рано сеуште ама сепак пак има резултати, со тек на време верувам ке престане целосно и ке почне нова коса да ми расте.Еве од кај можеш да го нарачаш
    http://www.facebook.com/pages/Frizersko ... ts&fref=ts
    1литар 1200 денари , за американскиот се работи .Пробај може ке ти делува

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Фала ти ама јас сакам да го купам рускиот нели викаат тој најефективен дека бил. Има од кајда го купам па затоа сака да прашам дали има ефекти. Ќе го земам па ќе пробам, чим овој има би требало и тој да има.

15. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    а ќе сакаш да ми кажеш кај го има рускиот бидејќи јас го барав и не можев никаде да го најдам ,овој го најдов-американскиот што ти го кажав. позз и фала мн :) :*

16. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Од Србија имам една другарка ми кажа дека таму го имала, ми го прати проспектот оти нели има повеќе видови, па да си одберам и да и кажам кој да ми го купи. Иначе за кај нас немма разбрано дали го има.

17. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    да да знам дека го има во Србија, ама не вршат нарачки за тука, затоа јас го земав американскиот.Ај те молам ако дознаеш ако го има рускиот тука кај нас да ми кажеш сакам и тој да го пробам .позз :* :hai:

18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Важи , обавезно ќе ти кажам а ќе ти кажам и вој рускиов дали е добар, чекам да ми го донесат треба во март да дојде па ќе видиме :*

19. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Јас веќе година ипол ги користев шампонот и регенераторот на Nivea Straight & Easy и забележав дека косата многу повеќе почна да ми опаѓа, но не се свестив на време дека можеби е од шампонот.
    Сега пред 2 месеци почнав да користам од Балеа шампон и регенератор против опаѓање на косата, со кофеин, и морам да кажам дека сум презадоволна и топло го препорачувам на сите.
    По само 2 месеци косата престана толку да ми паѓа, не ми е густа како порано, ама уште е рано за да се среди сосема :)

20. lepadama

lepadama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    157
    Мене сега во бременоста почна интензивно да ми паѓа косата.
    Моментално употребувам бебешки шампони бидејќи се благи и можат да се употребуваат секојдневно.