Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Reny

Reny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2
    Јас имам проблем со опаѓање на косата и после се што ставив на мојава коса немаше резултати. Случајно пробав со шампонот од Косили во кој ставив АД капки и пентанол и резултатите беа зачудувачки! После второто миење престана косата да ми паѓа за 70%!!! Дали 4-5 влакна имав во кадата :) Пробајте!

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Се убаво но по Kosili од соседиве одиш да купуваш? Бидејќи и јас сакам Kosili но прекинаа да го носат кај нас после грешката со тукашна фирма |( Од страна го купувам.

3. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    и јас имам слушнато дека лукот помагал многу за обновување на коренот, а со тоа и згуснување на косата..... но нели мириса многу , или се се губи (барем малку) миризбата во оваа комбинација????

инаку на мене ми делува добро Алпицин шампонот, но сега сакам да пробам и нешто друго, може ќе има поголем ефект......

4. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    И јас го користев Алпецин, задоволна сум од него...но решив да сменам да не ја презаситам косата па го земав од Lush....до сега само еднаш ја имам измиено со овој шампон ама не сум многу задоволна не дава волумен на косата :^)

5. Reny

Reny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2

6. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Пред колку време? Бидејќи од неодамна ги повлекоа од продажба и никаде ги нема.

7. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    МЕРЦ дражеи, шампон од коприва ( во кој се додаваат истолчени Б-комплекс таблети ) и Subrina Recept лосион против опаѓање на коса. По долги месеци проследени со претерано опаѓање во кои што испробав се и свашта оваа комбинација е единственото нешто што ми помогна, паѓањето е значително намалено а и самата коса е посјајна и поцврста. :rock:

8. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Незнам да бидам искрена за мирисот, бидејќи не е проверено на мене туку на моја другарка која имаше многу проблеми со косата дури на една рака да и ги изброиш влакната. Многу и помогна. Дури и да мириса, ќе издржиш за да си ја вратиш косата. :)

9. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    препорачувам

Прикачени фајлови:

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65
    macamaca dali go imas probano samponot ,i dali si zadovolna

11. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Пред година дена купив еден шампон уште првиот пат приметив дека косата ми е многу мека имаше прекрасен мирис волумен абе се во едно..
    А приметив дека почна да ми опаѓа со тек на времето..
    И на доктор одев после ми текна дека е можно да е од шампонот па само еднаш се измив со претходниот одма не ме опаѓаше повеќе.
    Бев жногу разочарана што конечно го имав пронајдено вистинскиот шампон и требаше да го фрлам..
    Така да гледајте сменете шапоните, маските ..

12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084
    Неколку пати имам пишано дека имам пробано се и сешто и косата паѓа 2 год непрестано,моментално ги пијам natural health имал некој со нив искуство?? уште нив ги пијам и ништо повеќе кревам раце :devil:

13. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    да,задоволна сум,го користам,ама во комбинација со мерц дражеите....се надевам кога ке ги допијам нема пак да почне да пага.... :( од време на време ставам и кна со јајце,сега засега опаѓањето се намали за 80%

14. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    да,задоволна сум,го користам,ама во комбинација со мерц дражеите....се надевам кога ке ги допијам нема пак да почне да пага.... :( од време на време ставам и кна со јајце,сега засега опаѓањето се намали за 80%[/quote]

Внимавај со Мерц-от, јас мнооогу се здебелив, а не ми помогнаа... :worried:

15. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    дали некој користел лек некаков на природна баз
    Ми спомнаа ленено масло??? Имал некој искуство со тоа
    еднаш недело да се измасира косата и да седиш така цела ноќ
    имало ефект за 1 месец

16. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Внимавај со Мерц-от, јас мнооогу се здебелив, а не ми помогнаа... :worried:[/quote]
    епа сега пијам мерц,не дека не сум здебелена ама и не движам,така да неможам само нив да ги обвинам.......иначе сега држам ун диета... од мерц имам уште 2 недели да пијам и завршувам

17. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Вака значи... Мислев дека нема нешто такво да го спречи опаѓањето на косата, до пред еден месец. Но си го променив мислењето :) Ви го препорачувам на сите значи шампонот од коњска срж, ептен е ефикасен и помага. Јас сум презадоволна од него, и не само јас туку и тие кои што си имаа мака па ми го препоручиа и мене... :) Шампонот е со достава до дома некаде околу 1,300 ден. Но не др, освен тој Германскиот. Киссчиња, и доколку некој ме послуша, и проба понатака сакам да чујам резултати... Бакнежи!

18. Isabella

Isabella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    188
    Косата ненормлано многу ми паѓа. Претпоставувам дека е хормонски, бидејќи сум доилка. Пробав неколку работи до сега шампонот на Фитовал, шампон и балсам (хомеопатски) на Тенториум, но искрено не видов некое подобрување. Сакам да напоменам дека имам многу долга коса која си ја обожавам, но гледам како секој ден се повеќе и повеќе се ретчи. Дали би ми препорачале да ја скратам косата, односно дали со тоа би се намалил падот на косата? Ви благодарам однапред.

19. icegirl

icegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    29
    Јас користам шампон против опаѓање на косата се вика субрина рецепт(еве и слика)
    http://www.subrina.si/f/pics/Against_ha ... _las_b.jpg
    го има во поголемите маркети. На база на хмељ мислам дека беше, и откако го користам косата ми е помека и полесно ми се чешла и не ми паѓа толку многу. Порано користев wash&go за оштетена коса ама мислам дека тој поише ми ја отшетуваше косата одошто ми ја регенерираше :@ , неможев да ја исчешлам косата, а да не се искубам и од собраните влакна да си направам така поголема топка и тоа се од едно чешлање. А сега со овој ми е 100 пати подобро, кога ќе фатам да се чешлам чешелот поминува без проблем ни се плетка косата ни ништо, и косата што ќе ми падне за време на чешлањето во рок од една недела не е ни пола од тоа што ми беше додека го користев wash&go.
    Исто читав негде дека и миењето на косата со пиво помагало во намалување на паѓањето на косата

20. OmniaVanitas

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Нема потреба од паника. Доколку проблемот си го немала до сега и штом нема подобрувања од повеќе шампони веројатно е од причината што сама си ја навела. Нема потреба да ја кратиш (или можеш, но малку). Ќе се опорави (бидејќи со бременоста многу од корисните работи кои се внесуваат во организмот одат во развивање на фетусот). Со тек на време, ќе помине овој период и повторно ќе ти се обнови. Единствено нешто што можеш да направиш е подолго да ја масираш косата при миењето, а со масирањето можеш да си комбинираш маска за коса која е препорачливо да е направена во домашни услови и без хемикалии. :)

На Isabella му/ѝ се допаѓа ова.