Здраво феминки И јас го имам истиот проблем со опаѓање на косата (кој веројатно е наследен),но сепак имам 25 год.и не можам да оставам така,па пробувам што ќе дознаам.Моментално користам шампон од фирмата Rolland против опаѓање и згуснување(еве можеби еден месец),а почнав да пијам и таблети на Др.Волц за поттикнување на растот и згуснување на косата( мн. ми ги пофалија со тоа што косата се згуснува и расте во должина,а што е најбитно НЕ ДЕБЕЛЕАТ ) Па сега не може да има којзнае какви резултати од месец дена ама ќе Ви кажам дали комплетно сум задоволна од третманов
Во зегин е најефтин мислам дека е 465 лани купив последен пат, после си го набавив за по 300 денари од странство
мене многу ми страв зашто ми опаѓа косата (проследено со кршливост на ноктите читав дека било заради недостаток на цинк и витамин б ама веќе пијам витамин б6 )во последно време знам дека не ми е наследно од што може да биди?дали да го користам шампонот Alpecin c1 и дали ќе помогни дали е ефикасен ве молам одговорете ми многу се плашам а на сите им викам да не се плашат ако им опаѓа косата дајте совет ве молам
Користи алпецин ама треба долго време да се користи, косата не е воспаление на крајници да се излечи за 8 дена. Ете јас успеав да си ја спасам. Не е како некогаш што беше бујна ама добра е.
Исто и јас сум пробала се и сешто од разни шампони до разни витамини,спасот на некој начин го најдов во Алпецин ,од како го користам помалку ми паѓа косата ,сега уште да можеше некако да се врати првобитната состојба т.е бујност
Beaty ... пиши каде најде капки од коприва, со месеци барам по аптекиве, појма немаат, ме гледаат бледо и ми викаат дека нема такво нешто
Имате ли некоја информација околу успешноста на мезотерапијата на коса?Ова е новитет кај д-р Анчевски.Ме интересира и цената ако некоја од вас знае.Еве и линк http://www.ancevski.com.mk/mk/presaduva ... -dremaheal
Значи јас има 13 г. и секое утро на постелата гледам многу влакна, а дали тоа е до шампонот јас користам http://mains-percees.blogspot.com/2012/ ... air-5.html
Jas mozam da vi pomognam za opaganjeto na kosa ....ako sakate da se spasite od opaganje koristete sampon portiv opaganje na kosa ali da bide blag jas koristam shampon od Eugene Perma (Cycle Vital) se vika samponot i maska protiv suva kosa premnogu sum zadovolna od samponot i maskata malku se poskapi toa ne e bitno ako ti prija kako na mene....pred 5 godini mi opadna mnoguuu kosata imav jako bujna kosa na pernica ne mi pagaa mnogu vlakna ali koga se banjav i celsav toa bese strasno mislev deka cela kosa mi opadna koristev 7-8 meseci luk okolu 7-8 glavici luk 2 pati nedelno sokot go vagav od lukot i samo na temeto stavav luk i drzev okolu eden cas veruvajte deka posle 10 meseci mene pocnaaa mali vlakna da mi rastat mada si ja pormeniv i ishranata pocnav mnogu zdravo da se hranam odev na nutricionist vezbav sekoj den i taka se 2 godini tolku ubava mi bese kosata nema da poveruvate malku po malku mi se zgusna kosata ali sega se zdebeliv previse ishranata veke ne ja vodam kako sto ja vodev sega previse mi e opadnata kosata ali se spremam pak na istoto da se vratam...da napomenam deka opaganjeto kaj mene mislam deka moze da i genetski ali i imav hormonalen disbalans ....komu treba pomos tuka sum da pomognam .. vasa madmasel )
ова што ќе ве прашам е надвор од темава ама ај најпогодна ми беше за да прашам-имам 13 години и ко дете(а не демек сеа порасната сум али ме сфакате)имав тенка и ретка коса и сега ова година забележвам дека ми е мноооогу погуста и сите тоа ми го викаат и сакав да ве прашам дали е нешто генетски или промена во генетиката оти мајка ми има густа коса а татко ретка многу ретка (оќелавен е) и дали ќе остане густа оти кога прекинав да ја пеглам во априлот и еден месец два забележав дека ми е густа.ми беше тро метилосана и почнав секави шампони да користам ама џабе резултат и ножиците си ја завршија работат(ионака скоро до половина беше и не жалев на крајот да ја кратам) и после тоа уште погуста ми е и ова можи е крајно глупо ама сакав да го споделам и да ве прашам дали ќе остане густа
И јас го правам тоа со лукот и стварно помага јас на измиена коса го истурам сокот на глава (мириса додека е мокра, откако ќе се исуши косата не мириса проверено е ) и косата ми е густа и помалку влакна паќаат. јас мислам а и ми казале дека долга коса нормално е да паѓа малку
Го користел некој Alpecin c1 а да има виткана коса , при крај сум со живците веќе , значи од одмор чинам со пола коса се вратив таму почна многу да ми опаѓа и сега за никаде ми стана а и така имам ретка коса , значи ми го препорачувате ли виткана коса имам да не ја разлетува уште повеке ?