Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Anet4e

Anet4e Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    26
    Здраво феминки :) И јас го имам истиот проблем со опаѓање на косата (кој веројатно е наследен),но сепак имам 25 год.и не можам да оставам така,па пробувам што ќе дознаам.Моментално користам шампон од фирмата Rolland против опаѓање и згуснување(еве можеби еден месец),а почнав да пијам и таблети на Др.Волц за поттикнување на растот и згуснување на косата( мн. ми ги пофалија со тоа што косата се згуснува и расте во должина,а што е најбитно НЕ ДЕБЕЛЕАТ :rofl: ) Па сега не може да има којзнае какви резултати од месец дена ама ќе Ви кажам дали комплетно сум задоволна од третманов ;)

2. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    колку пари е Alpecin c1? :wasntme:

3. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.386
    Колку пари се тие таблети и од каде ги зема?

4. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    480-500 зависи од каде го купуваш.

5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Во зегин е најефтин мислам дека е 465 лани купив последен пат, после си го набавив за по 300 денари од странство

6. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    мене многу ми страв зашто ми опаѓа косата (проследено со кршливост на ноктите читав дека било заради недостаток на цинк и витамин б ама веќе пијам витамин б6 )во последно време знам дека не ми е наследно од што може да биди?дали да го користам шампонот Alpecin c1 и дали ќе помогни дали е ефикасен ве молам одговорете ми многу се плашам а на сите им викам да не се плашат ако им опаѓа косата дајте совет ве молам :doh: :worried:

7. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Користи алпецин ама треба долго време да се користи, косата не е воспаление на крајници да се излечи за 8 дена. Ете јас успеав да си ја спасам. Не е како некогаш што беше бујна ама добра е.

8. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Од кај го купувате Ревитин спрејот?барав низ неколку аптеки ама не можев да најдам.... :^)

9. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084
    Исто и јас сум пробала се и сешто од разни шампони до разни витамини,спасот на некој начин го најдов во Алпецин ,од како го користам помалку ми паѓа косата ,сега уште да можеше некако да се врати првобитната состојба т.е бујност :P :lol:

10. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    немам таков проблем сега за сега.. :$

11. EDJITKBMS

EDJITKBMS Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    После колку време има резултат од користењето на шампониве?

12. kargo80

kargo80 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    3

Beaty ... пиши каде најде капки од коприва, со месеци барам по аптекиве, појма немаат, ме гледаат бледо и ми викаат дека нема такво нешто :)

13. Beaty

Beaty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    294
    Извини сега го видов прашањето. Капките од коприва ги купив од билна аптека.

14. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Имате ли некоја информација околу успешноста на мезотерапијата на коса?Ова е новитет кај д-р Анчевски.Ме интересира и цената ако некоја од вас знае.Еве и линк http://www.ancevski.com.mk/mk/presaduva ... -dremaheal

15. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
  16. madmasel

madmasel Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    17
    Jas mozam da vi pomognam za opaganjeto na kosa ....ako sakate da se spasite od opaganje koristete sampon portiv opaganje na kosa ali da bide blag jas koristam shampon od Eugene Perma (Cycle Vital) se vika samponot i maska protiv suva kosa premnogu sum zadovolna od samponot i maskata malku se poskapi toa ne e bitno ako ti prija kako na mene....pred 5 godini mi opadna mnoguuu kosata imav jako bujna kosa na pernica ne mi pagaa mnogu vlakna ali koga se banjav i celsav toa bese strasno mislev deka cela kosa mi opadna koristev 7-8 meseci luk okolu 7-8 glavici luk 2 pati nedelno sokot go vagav od lukot i samo na temeto stavav luk i drzev okolu eden cas veruvajte deka posle 10 meseci mene pocnaaa mali vlakna da mi rastat mada si ja pormeniv i ishranata pocnav mnogu zdravo da se hranam odev na nutricionist vezbav sekoj den i taka se 2 godini tolku ubava mi bese kosata nema da poveruvate malku po malku mi se zgusna kosata ali sega se zdebeliv previse ishranata veke ne ja vodam kako sto ja vodev sega previse mi e opadnata kosata ali se spremam pak na istoto da se vratam...da napomenam deka opaganjeto kaj mene mislam deka moze da i genetski ali i imav hormonalen disbalans ....komu treba pomos tuka sum da pomognam ..;) vasa madmasel :)) :P

17. stefo-rey

stefo-rey Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    2

ова што ќе ве прашам е надвор од темава ама ај најпогодна ми беше за да прашам-имам 13 години и ко дете(а не демек сеа порасната сум али ме сфакате)имав тенка и ретка коса и сега ова година забележвам дека ми е мноооогу погуста и сите тоа ми го викаат и сакав да ве прашам дали е нешто генетски или промена во генетиката оти мајка ми има густа коса а татко ретка многу ретка (оќелавен е) и дали ќе остане густа оти кога прекинав да ја пеглам во априлот и еден месец два забележав дека ми е густа.ми беше тро метилосана и почнав секави шампони да користам ама џабе резултат и ножиците си ја завршија работат(ионака скоро до половина беше и не жалев на крајот да ја кратам) и после тоа уште погуста ми е и ова можи е крајно глупо ама сакав да го споделам и да ве прашам дали ќе остане густа

:D

18. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    И јас го правам тоа со лукот и стварно помага јас на измиена коса го истурам сокот на глава (мириса додека е мокра, откако ќе се исуши косата не мириса проверено е ;) ) и косата ми е густа и помалку влакна паќаат. јас мислам а и ми казале дека долга коса нормално е да паѓа малку :)

19. kameron21

kameron21 Активен член

Се зачлени на:
    11 август 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    дај кажете некој лек против опаѓање?

20. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Го користел некој Alpecin c1 а да има виткана коса , при крај сум со живците веќе , значи од одмор чинам со пола коса се вратив таму почна многу да ми опаѓа и сега за никаде ми стана а и така имам ретка коса , значи ми го препорачувате ли виткана коса имам да не ја разлетува уште повеке ?