Нормално е овој период да е зголемено опаѓањето. Мене секогаш овој период ненормално многу ми опаѓа. Инаку мајка ми користеше едно време фитовал шампон по препорака на фризер, и и се реши проблемот, и го остави шампонот. Ама еве ја сега пак се жали дека и опаѓа косата така да пак планира да си го земе.
Тетка ми што има проблеми со опаѓање на косата почна да го користи овој шампон и вика дека стварно има ефекти.
и мене почна многу да ми опага косата во последно време.. прочитав низ темава дека има период но мене никогаш порано не ми е опагала толку многу.. почнав да користам рицинусово масло што мислите да не е од него?
Големо влијание има и стресот, нервозата. Еве јас покрај многу проблеми со нервирање стигнав до стрес и знам дека од тоа ми паѓа косата. На секаков можен начин пробувам да се излечам бидејки многу коса изгубив од јули па до сега..
Пишував пред некое време во темава дека се соочувам со опаѓање на косата. И конечно почна да е опоравува Тоа е се како резултат на тоа што редовно ги пиев Мерц апчињата и го користан сеуште шампонот Алпецин Ц (некаде околу 450-500 денари) и еве вчера приметив мали влакненца на челото.
Косата ми паѓа/ше ненормално многу. Што се' ме пробав. Плус маки мачам и со првут, така што од секој шампон завршував со рани на скалпот, како Себореа да имам. Решението на овој проблем т. е. двата проблеми во едно (опаѓање и првут) го најдов во Head&Shoulders против опаѓање, (со потокалов прамен е сликата на него). Паѓањето на косата и првутот задоволително се намалија после 3тата употреба. Де надевам на уште подобри знаци. Плус, заборавив да напоменам, пијам Олиговит, секој ден по едно.
Мене секој Спетември обавезно ми опаѓаше косата (без исклучок). Секакви шампони користев, ама немаа ефект... (кога се капев едно туфче влакна собирав од када ) Оваа година веќе од Август наваму користам Рицинусово масло (но, и други масла) и за прв пат оваа година косата не ми опаѓа. Претпоставувам дека е само поради маслото. (го користам 2-3 пати неделно)
kosata mi pagja nasekade no vo tilot kako koso past nemam ni malku kosa na toa mesto samo kozha a pochnuva da mi se izretchuva i na drugi mesta bev na ispituvanja ama nishto ne pokaza za dezinfekcija ako ima nekoja bakterija ili nz shto e rabotata ve molam za pomosh imam samo 18 godini
дали некој ги користел производите и третманите на 101 Hair Care, и какво е искуството со нив? гледам у Соравија им е салонот, ама производиве се кинески па искрено сомнителни ми се.
Вакво нешто забележав кај девојките кои постојано ја носат косата во опавче или пунџа кои се премногу стегнати. Ако си една од нив, почни да ја носиш косата пуштена и остави ја да одмори. Околу деловите каде што недостига коса, на некоја од претходните страни некој имаше напишано рецепт со лук и рицинусово масло. Провери како се подготвува и нанесувај го. Мислам дека пишуваше дека треба да се држи околу 45мин но воопшто не штети ако го нанесеш и стои повеќе време (нормално, ако имаш време или евентуално да го нанесеш пред спиење, па утредента да ја измиеш косата). Почни да користиш поблаги шампони. Ги препорачувам детските шампони со кои нема промашување.
Ако имате малку коса или дупка во косата можете да ја стругате со кромид која ќе ви нарасне побрзо,или ке ја покрие дупката.Така мајка ми имала дупка во косата од чешање и баба ми ја стругала со кромид и цела дупка се пополнува... (знам дека е грозно стругањето со кромид ама помага)