Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084

Во веро не знам, ама го има во Шик маркетите и Св тома , ти кажувам бидејќи мислам си од мојот град :lol: ако не грешам

2. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Во шик неможев да го најдам, го барав баш некни во маркетот кај дрвен пазар ( во Битола ) .. Иначе ме интересира која е цената ?

3. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    ^ 99 ден е во Канди, поранешно Супер Марио кај гроздо.

На Alison.Di му/ѝ се допаѓа ова.
  4. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Јас не знам уште што не пробав. :?: Во последно време 2 пати неделно на косата и ставам бадемово масло, маска од камилица, го користам и тој шампонот од лук на Афродита, не ја пеглам, ниту пак ја сушам со фен. И косата пак, и пак ми паѓа. Премногу. :x
    Ова е застрашувачки веќе, мислам дека ќе останам без коса. :sweat:

5. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    мене многу ми паѓаше косата, па појдов на фризер зедов ја ишишав у пола ја скратив. Се обнови косата и ниту едно влакно сеа не ми паѓа. И не жалам ама ич за тоа ја скратив :)

6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Мене кога ми паѓаше нагло,примав витамин Е и јадев многу јаткасти плодови (бадеми,ореви,лешници) и се ревитализира по некое време.
    Храната е лек за се. ;)

7. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    Zenski ke ve molam za mislenje. Pred 3-4 meseci kosava pocna da mi paga epten mnogu. I go smenav sammponot sega koristam od garnier za temna kosa,mislite deka e blag sampon? I uste nesto pocnav da koristam cickovo maslo I dva pati nedelno vitamini b6 I b12 gi masiram na kosata. Ke pocnam da ja mijam kosava so caj od kopriva a ako nema rezultati vo lukot mu e majkata,sto mislete ke ima rezultati? Barem malu da mi se vrati taa kosa sto ja imav..

8. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Овие ампулите В6 В12 што се ставаат во шампон во аптека можам така да ги купам или треба рецепт од матичен лекар? Колку чинат и како оди количеството? Колку шампон како треба? Многу ми опаѓа косата неможам веке да не се гришан наутро кога станувам преницата и креветот од главата до половините е покриен со влакна. Сега на ова се надевам па совет некој? :doh:

9. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    Mene aptekarkata mi go dade ovoj recept. Dva pati nedelno mesas cickovo maslo so ovie ampulive b6 I b12 mislam se okulu 12 denari edna..Ili ako sakas vo sampon od 250 ml dve ampuli b6 dve b12..A ednas koga frliv luk vo samponot toa bese cudo kako mi ja zajakna kosava,sega pak ke pocnam so luk terapijava..

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.107
    Допаѓања:
    12.719
    Еве скоро 3 месеци откако ми паѓа косата ;( и стварно незнам што да правам.Имам густа коса, и порано ми има паѓано во есента т.е. овој период.Во сите аптеки отидов мала сум била незнам што.Избегнувам колку што можам повеќе да ја чешлам, но нормално кога излегуваш не можеш да отидеш со неисчешлана коса |( .. А и сите другарки веќе приметија поготово кога носам црна облека , насекаде влакна :devil:
    Ај да се најде некој кој ќе ми помогне :geek:

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Косава почна да ми паѓа кога почна овој период есен. Ама само кога ја чешлам некое чаре?

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Бидејќи живеам со брат ми јас кога чистам си наоѓам топки од влакна на подот каде што се чешлам и шминкам... онака куп влакна, сега почнав да користам еден шампон од офифлејм за обновување на косата, се надевам дека нема толкави топки од влакна да наоѓам. Косата многу мека ми ја прави + користам балсам од гарниер :) Искрено не сакам ништо да пробам да пијам, барем не засега :D

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.598
    Допаѓања:
    10.850
    Пробајте со Фотовал шампон за против опаѓање мене ми има помогнато, овој период секогаш ми паѓа ќе треба пак да си го земам а освен тоа и нови влакна растат, имам читано дека и пантенол да се стави во шампон е добро, јас сеуште немам пробано па незнам колкави резултати ќе даде :) .

14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    5.203
    Во овој период опаѓаат повеќе косата, а во пролет се обновува, така што не е ништо страшно. Добар е Фитовал шампонот, а и добро е редовно да се земаат B витамини.

15. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Одкога ќе ја измијам косата,ја прскам со спреј за расчешлување на shwarzkopf и нормално после на чешелот има влакна,ама нели нормално е тоа,до некоја граница. Е сега,вчера се измив,се исчешлав и кога го видов чешелот.... :x Значи цел беше со многу влакна,кога ги извадив,топки имав во рака.
    Мислам дека е поради периодот,поради што други би можело да биде? :?:

16. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Незнам што да кажам , и мене мн ми паѓа страв ми е да ја ичешлам косата а особено откога ке ја измијам :x читав по форумов и го купив тој шампонот на Афродита со лук што многу феминки го имаат фаленоо , еве веќе 3 недели го користам али нема некои ефекти , изгледа сепак е период, бидејки кај и да појдам на факултет сите се жалат од косите .. :?:

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  17. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    јас си ставив чичково,многу имам читано помага против опагање.
    сакам да прашам колку пати неделно го користите?

18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.011
    Допаѓања:
    51.864
    На периоди ми паѓа косата многу, и фитовал ми помага многу :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anna1234

anna1234 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, kosata mi bese retka celo leto (barem od togas primetiv) ama posledniot mesec toa pocna epten da se primetuva, se raboti sa predniot del na glavata i dodeka se banjam dodeka mi e mokra kosata koga ke se poglednam vo ogledalo kozata si ja gledam megu vlaknata, stanuva zagrizuvacko :/ , zemav fitoval sampon i samo sto pocnav da se mijam so nego, istotaka zemav i vitaminski kapsuli, dali nekoj imal vakvo iskustvo?

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    сум имала и јас сличен проблем али незнам и колку сличен,јас имам забележано дека некои месеци пајга некои не а имам и нови влакна.
    глрдам есен сите се мачат со косата како пајга може е од тоа,сепак провериси крвна слика и оди на лекар ако не се реши проблемот.

На anna1234 му/ѝ се допаѓа ова.