Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. makedonkan

makedonkan Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Што уште не лекува матичниот млеч?
    матичен млеч
    Среќа немам проблеми со опаѓање на коста...се надевам дека ова ќе ми помогне на некој.

2. iskra.mya

iskra.mya Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Jas go imam isprobano Alpecin-nemav nikakov rezultat. Se miev so fitoval, piev kapsulite, se miev so Valete, so Dercos dadov preku 300evra za cel tretman. Isto mnogu gi falea Bioxine deka na prirodna baza se i na niv pisuva 90% od zenite si ja vratija kosata-jas nisto i so samponot i so ampulite. Piev Merz, piev pivski kvasec. Bev kaj Dr. Vais sto ja reklamiraat vo Tea, stavav od nejzinite ampuli i gi koristev shamponite godina ipol i nisto, samo kvalitetot na vlaknoto mi se podobri a aber nemase od novi vlakna. Sega bev na dermatolog i mi preporacaa da se mackam so Miniksidil, odnosno Pilfud. Go preporacuaat i na zeni i mazi duri kaj poserizna kelavost i alopecija. Problemot e sto ja mrsi kosata i ne treba da se mie bar 8 saati po nanesuvanjeto, pa najdobro e navecer pred legnuvanje da stavite za da moze naredniot den da ja izmiete kosata bidejki ke bide premnogu mrsna za da se setate taka megu luge :) Na net procitav mnogu pozitivni komentari za Pilfud, pa ke vidime, sega pocnuvam. Ima li nekoj iskustvo so Pilfud ili Minoksidil?

3. teduvce

teduvce Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Pomegju pilfud i minoxidil ima golema razlika. Bratuced mi gi koristese i dvete varijanti. Od pilfudot nemase nikakvi podobruvanje, od minoxidilot rast na nova kosa imase posle 3 nedeli koristenje. Pilfudot e mrsen, minoxidilot ne e. No originalen minoxidil vo Makedonija ne se prodava.

4. iskra.mya

iskra.mya Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Pilfudot e Minoksidil. Si pisuva i na kutijata i vo upatstvoto, samo imeto na proizvodot od Bosnalek se vika Pilfud. Dermatologot mi rece kupi Minoksidil, se prodava pod ime Pilfud, i toa go koristam. Isto kako sto Daleronot stose prodava vo apteka za temperatura e vsusnost paracetamol, samo imeto na proizvodot e drugo. Site lekovi imaat edno komercijalno ime a osnovnoto, latinsko imesi go pisuva pod komercijalnoto, isto kako sto Ketonal i Ketoprofen se edno isto. Eve i na slikata se gleda vednas pod imeto Pilfud pisuva deka e minoxidil. "Pilfud e losion koji pospješuje rast kose.Sastav 1 ml losiona sadrži : 20 mg minoksidila" Isto i 2% losion Minoxidil sodrzi isto tolku eve: http://minoxidilreview.com/wp-content/u ... 3/01/3.jpg
    http://www.zdravstvo.com/lijeci/images/pilfud.jpg

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. teduvce

teduvce Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Najnapred bi sakala da gi izvestam site onie koi koristat minoxidil i sakaat da go nabavat od bratuced mi ima ostanoto edno sise minoxidil original naracan od stranstvo i edno sise minoxidil od dr. Vais.

Draga iskra nemam nisto protiv da koristis pilfud. Probaj mozebi tebe ke ti koristi. Pomegju pilfud i minoxidil ima razlika, onie koi gi probale i dvete sigurno znaat. Vo sprotivno nikoj ne e budala da naracuva i da plaka dupla cena za minoxidil koga pilfudot go ima vo najbliskata apteka. Procitaj nanazad na ovaa tema ima pisuvano, a 90% nemaa rezultati i ne samo na ovoj forum i po drugite makedonski forumi.

Ovaa ne e reklama, ne vrsam prodazba na minoxidil (se raboti za edno sise) tuku iskren sovet. Kaj nieden dermatolog nema da go slusnes, ova e od iskustvo. Vo sekoj slucaj so sreka. Pozz

6. Snowww

Snowww Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    КОја цена е миноксидил или пифудот и од кај може да се најде ? Позз

7. PETKO

PETKO Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Паника ме фаќа,мене не само што ми паѓа туку ми окапе цела коса среќа што ми е(беше) погуста па као не се приметува а страв ми е не сливникот што се затнува можам цела најлон кеса да наполнам, ама се тешам неодамна е па можеби е она дај Боже да е вистина дека на есен паѓа ко лисјата и дека се обновува ама кај мене е уфффф ужаааасс. Се ќе применам од Вашето искуство драги пријателки ама не знам што да превземам исто така како да здиве почна и на убаво четкање во чворови да се замрсува не помага ни маска ни бутур...а немам суви врвови нема месец како ја скратив и тоа многу...
    Сигурна сум дека има врска и фарбата што ја сменив можеби не ми одговара , ама што сакам па и јас кога за неполни 100 денари сакам убава боја и коса ...еден ден и скалпот ќе ми падне а не косата со овие гомнеици што ги користам ..ама и убедена сум дека од нас 100% феминки 60 ако не и 70 % сме пушачи а скоро од топ шоп добив известување на таа тема. Не дека јас или тие измислија топла вода со ова ама вреди да се прочита.

http://www.topshop.com.mk/submenu/najci ... em=&elid=0[/color]

8. teduvce

teduvce Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Pilfudot mislam deka e 750den od apteka. A za minoxidilot ne sum sigurna (bratuced mi e na brod nemam moznost da go prasam)no se mislam deka go naracuvase 60 evra 3 sisinja plus postarina.

9. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Препорачајте ми добар дерматолог, сакам да ја однесам мајка ми, веќе многу долго време и паѓа косата, а води инат и не сака да оди.

По можност да не е од јужниот дел.

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.455
    Подолг период ми опаѓа косата и секогаш си велев од времето е ајде, вака така ке помине. Но за жал тоа не се случи. Наеднаш толку многу ми опадна косата што од десната страна горниот дел скоро и да немам коса. Неможам никако да ја врзам косата бидејќи премногу се познава. На татко ми целата коса му е падната уште на 28 години , па се плашам да не е наследно. Јас мислам дека не бидејќи женско сум, но премногу ми е страв. Мислите ли дека е можно такво нешто, и што да превземам во врска со тоа? :?: ;(

11. teduvce

teduvce Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Moze da e nasledno no sto i da ti preporacame samo ke nagagjame. Najdobro e da si otides na dermatolog, pa potoa da koristis ona sto toj ke ti go preporaca. Mada dermatolozi vo Makedonija i ne se mnogu kvalitetni, no sepak strucno lice da te vidi.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Почнав да пијам мерц,од второто кутивче имам за уште 15тина дена.Има преголеееемо подобрување.Но и нервозата ми е на премногу ниско ниво така да и тоа си има свое допринесување. :)

13. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602

Јас го користам шампонот и сум навистина презадоволна, после 3, 4 миења престана да ми паѓа. Пред да почнам да го користам полнев рака со влакна, а сега во денот ке приметам неколку влакна, и на миење нормално ми паѓа, но не како порано. Се во граници на нормала.

14. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    МЕне пак од шампонов ми се појави првут што никогаш во живот сум го немала, за мирисање убаво мириса. Сега све од типот на коса си зависи. :)

15. balerina92

balerina92 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Мислам дека периодот за опаѓање на коса заврши, но мене сеуште ми опаѓа пробав секакви шампони и ништо, мојот проблем е тоа што имам и перут и ми опаѓа кога користам некој шампон против опаѓање многу ми смета на перутот, а кога користам против перут премногу ми опаѓа бидејќи се многу агресивни незнам веќе кој шампон да го пробам дали знаете некој шампон со дабл ефект да ми предложете.

16. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    дали некој го има пробано рецепт шампонот за против опаѓање на коса ?

17. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Јас го пробував и само првут добив од него.

На ferhunde9 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    чај против опаѓање на косата може и да се пие и да се измива косата
    микс од камилица, коприва, кантарион и лист од орев

19. Inna-Kate

Inna-Kate Нов член

Се зачлени на:
    2 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Vaka od mene sovet, od iskustvo zemete Fitoval nekade okolku 200 den e malo pakuvanje 400 e golemo mnogu pomaga od 2 mienja prestanuva da paga kosata a i pottiknuva rast na kosata...pozdrav do site

20. Tinka-Martinka

Tinka-Martinka Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Јас секојдневно го користам шампонот на афродита од лук против опаѓање на коса и презадоволна сум . Неможам да замислам друг шампон да ставам на мојата коса. Од искуство ви го препорачувам и јас :)