Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    И јас го користев шампонот од Афродита, беше спомнат неколку страни по назад и стварно помага, не само што престана да ми паѓа, туку и почнаа нови влакна да ми растат :) Сега сум со бебешки влакна на сите страни :D

2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Пред некој ден во ДМ го видов шампонов од Афродита. Ми изгледа доста добра комбинација против опаѓање на косата - коприва и пантенол. Го има некој користено?

Прикачени фајлови:

• Afrodita.jpg
      Afrodita.jpg
      Големина на фајлот:
      1,9 KB
      Прегледи:
      676
  3. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    MIA-SK јас го имам користено ама не го препорачувам за сува коса. Добар е за мрсна коса и е пожелно да се користи во комбинација со маска или регенератор бидејќи нема да може да се расчешла без нив.
    За тоа колку помага при опаѓање не можам да коментирам бидејќи го користев во комбинација со друг шампон.

4. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Новиот крал на шампоните за мене се вика Алпецин, не знам дали некој го има спомнато претходно. Веднаш ќе ви кажам дека чини 500 ден. и се продава во аптеките. Ќе го користам дур сум жив. :lol: Па толку феноменален шампон немам сретнато во животот. Конечнооооооо некој шампон кој ми ја чува и негува косата како што треба. После милион сменети шампони од кои ниту еден не успеа целосно да ми ги искорени првутот овој шампон успеа, а примарно го земав за зпречување на паѓање коса, значи добив кец на десетка.

Во еден од претходните постови (kosa/opaganje-na-kosata-t214/1360.html#p1967828) го величав Фитовал ама сепак не е тоа тоа затоа што ми ствараше првут, а мислев дека тоа е затоа што ми се менува кожата на главата и и треба време да се навикне на шампонот, но сепак не било така.

Чудно име има шампонов ама го сакам. :D Alpecin. :inlove:

5. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    ЕПТЕН ФАЛА за инфо! Добро што не го купив, на мојата пресува коса, уште тоа ми треба...

6. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    samo ovoj

Прикачени фајлови:

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  7. girl.09

girl.09 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    54
    девојки незнам дали е нормално на мои 12 ипол години кога со раката ќе поминам во косата помеѓу прстите одкога ќе ја извадам имам цела шака коса кога се чешлам со чешел на чешелот еден куп коса и не од претходно само од 1, и на масата кај што се чешлам кај што ми се стегачи ненчиња некои шминки моето козметичко масиче еден куп коса нз што е кажете вие ако знаете нешто или ако не е толку сериозно јас планирам да идам на доктор :)

8. zoltocrvena

zoltocrvena Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    дали постојано ја носиш во репче? може да е од тоа или ако имаш слабо влакно јас користам кна со иста боја на мојата коса и многу ми помага значи не е штетна а го потхранува влакното и имаш цврста коса како што не ни замислувАШ

9. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Дечки да прашам, случајно некој да не има добиено совет/терапија од дерматологот Николина од Медикоз за зајакнување на косата и против опаѓање?

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Дечки го барам долго низ аптеки спрејот Ревитин.. го нема никаде. Сте го забележале некаде, или изван употребе е а? :D

11. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Имав јас другарка она се фарбаше и од фарбата и паѓаше по купче коса дали имаше 5 влакна на главата и викав повеќе да не се фарба и ме послуша и сега има многу густа коса
    затоа ако некој му паѓа косата а се фарба нека престане со тоа ке види дека е од фарбата

12. ilijana27

ilijana27 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    zdravo zenski ima li nekoj vo forumov znae li nekoj lek za kosopasec ili adresa od nekoj sto lekuva poozz

13. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    искрено, и јас имав проблем со паѓање на коса - готов реков вез коса ке останам...една паника, сегде околу мене влакна, а после капење немам зборови.
    Почна да пијам МЕРЗ - 2 дози испив и се миев со шампон РЕЦЕПТ....
    иако се си мислам дека се изборив со стресот, имав нервозен период...и се изборив со пробемот

се е до стресот...мислете позитивно

14. teduvce

teduvce Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    iseci luk na polovina i trij go mestoto se do iskrvaruvanje garant ke porasne kosa.

15. Detelinka13

Detelinka13 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    8
    Ги немам прочитано сите претходни коментари па можеби ќе се повторам ама сепак сакам да го споделам моето искуство.
    Минатата година имав голем проблем со опаѓање на косата, челото ми се зголеми (косата ми опадна можеби 1-1,5 цм). Отидов на кожно во Промедика и ми препишаа да користам месец дена шампон против опаѓање на косата на Vichy или Алпецин (зависи која цена повеќе ми одговара). Да ви кажам право, 300 денари не ми правеа некоја разлика па го купив шампонот на Vichy. Резултати по месец дена....почна да ми расте нова коса, бев пресреќна. Воедно покрај шампонот (се миев двапати неделно) секоја вечер и секое утро ја масирав главата на местата каде ми беше опадната косата со лосионите: Пантенол(на Јака Радовиш) и Пилфуд (на Bosnialjek) и пиев некои витамини. После тоа го купив и Алпецин и исто така влијаеше против опаѓањето. Верувајте има резултати и сега насекаде сум со бебешки влакна а некаде и со подолги прамени коса.
    ГИ ПРЕПОРАЧУВАМ, НАВИСТИНА ДЕЛУВААТ! :)

Прикачени фајлови:

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Ве молам за совет..Косава ми паѓа премногу. Не знам што е проблемот, но ни ја пеглам, ни ја фарбам, а сепак многу паѓа. Го користев алпецин шампонот врз база на кофеин и нема ефект. Велат дека можно е од стрес да паѓа косата, но јас немам во последно доживеано некои стресни моменти. И не е само овој период. Еве годинава многу ми паѓа, а не знам зошто. И нема да земам скапи препарати, доволно ми беше што дадов 500 денари за алпецинот.

17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    13.307
    Земи го шампонот на Афродита со лук што е. Не е многу скап, а премногу ќе ти помогне. :) И што е најбитно ќе го корисиш долго време.

18. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.680
    Ако сакаш да имаш поголем ефект во шампонот стави ЛУК :) .Малце е смрдливо ова , ама еве јас издржав 2 месеци.:) :).Или пак можеш да ставиш само во пола шампон и да се миеш прво со смрдливиов па после со несмрдливиот :) :).И земи да пиеш Б-комплекс , а може да си издробиш и во шампонот.:)

19. tropical

tropical Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    61
    Работава е во тоа што откако ќе престанам да користам шампони против опаѓање на косата, мене повторно косата почнува да ми паѓа многу и не можам јас доживотно да користам вакви шампони или било какви други таблети. Инаку имав земено од фитовал таблети во комбинација со шампон и да речеме дека имаше ефект, но откако престанав со нивно користење..тутки од косава имаше :x

20. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.543
    И мене во последно време преногу ми испопаѓа коса. Обично секогаш ми паѓала на промена на сезона ама овој пат премногу. Среќа што имам густа коса па не останав ќелава.
    Ми треба совет, што да користам за растење на косата бидејќи не можам да чекам природно, мене обично многу споро ми расте коса.