Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Џабе шампонов. По една недела, косата пак ми паѓ, исто како порано.
    Па и врз сѐ, почна првут да ми се појавува и ме чеша главата. -_-

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.935
    Допаѓања:
    89.899
    Сакам да слушнам мислење од оние кои веќе пробале на себе.
    Потребен ми е шампон против опаѓање на коса но секако да биде кавалитетен иако е малку поскап,само да е добар и навистина да престане опаѓањето на косата ?

3. thesanja

thesanja Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Јас имав голем проблем со опаѓање на косата. Почнав да ставам на коса се и сешто. Нема шампон кој не сум го пробала и да сето тоа беш џабе фрлање пари... И да не одолговлекувам мн мн почнав да го користам fitoval. Постепено опаѓањето се сведе на минимум и почна да ми се згуснува косата ( еден период од сите страни ми искачаа бебешки влакна :D и кога ми е врзана во реп малце ако дувне ветер :tmi: :lol: ) . Топло ви препорачувам на сите кои го имаат овој приблем,мене мн ми помогна се надевам дека и :) вас ќе ви помогне

4. ladybug1

ladybug1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Значи вака...Ептен сум разочарана женски... Од мојата кадрава густа коса сега остана само кадрава и тоа не како порано. Минатото лето почна многу да ми опаѓа косата, пробав скапи шампони,витамински таблети, испитување на хормони задолжени за косата,миење со вода од коприви и резилтат,опаѓањето прекина по 4 месеци но косата ми беше доста проретчена...После тоа беше се океј се до пред 2 месеци,сега истата песна (за разлика од минатата година за нијанса помалку ми паѓа) пробав апсолутно СЕ... од скапи шампони,ампули,домашни маски, средства од по 3000 ден против опаѓање,и на крај лук...Ни од тоа немам ефекти некои.... Можеби е период како минатата година,но косата пак ми се проретчи,и тоа сега е повидливо зошто еднас веќе ми се оретчи...Сега последно ке ги испитувам сите хормони да видам уште тука ако е до тоа дали можи да се подсреди нешто... Во депресија паѓам :( :( :'( Ептен се нервирам,ве молам некоја ако знае нешто што би ми помогнало да ми каже,би ви била преблагодарна позз

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Го имам овој проблем и многу се нервирам не за друго низ ламинатот и ходникот е полно влакна по земјата а секој втор ден метам. Ете сега ми е во плетенка косата да ја пуштам една рака влакна ќе извадам. Незнам во што е проблемот. А моментално ја мијам само со шампон тој од коприва од 70 денари. Порано ставав и балсам ама не секогаш на 2/3 миења ама сега нема се потроши. Да купам некое бебешко шампонче може ќе помогне или?

6. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Го имам забележано овој нов производ во ДМ Маркет- H S Thick Strong Treatment. Дали некој има искуство со него, дали е добар, помага ли во зацврсатување на косата?

Прикачени фајлови:

• 0339580_l.jpg
      0339580_l.jpg
      Големина на фајлот:
      78,8 KB
      Прегледи:
      249
  7. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16

Колку пари е ?

8. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
  9. Stolica

Stolica Нов член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ima nekoi apcinja od Krastase sto se navodno mnogu dobri. Edna drugarka gi koristese, i gi nabavija od Srbija, ne znam dali gi ima ovde

10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Откако ќе ја измиеш косата,плакни ја со чај од коприва.Има ефект само треба да го користиш подолго време.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Дечки кога влегов да се бањам во када штотуку ја намокрив косата со вода и нанесов шампон по плакнењето забележав полна рака влакна како ми опаднаа. Значи не станува збор за едно 10 влакна туку за полна рака влакна. Ми стана јасно дека ова е сериозно и порано ми паѓаше косата но ова е претерано. Дали е нормално за овој период од годинава да паѓа косава? Солзи ми течат толку ми егуста и убава ако ова се случи уште едно 5-6 пати јас ќе бидам ќелава. :@

12. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Истиот проблем е кај мене, цели топки вадам кога ја мијам косата. Имав густа долга коса сега е густа ама ретка. Пробав со b6 ампули, со АД зрнца воден раствор во шампон, се плакнев со коприва, афродита од лук го користев шампонот, рецепт против опаѓање исто го користев НИШТО НЕ ПОМОГНА. ПРед некој ден го купив на фитовал, неможе да има одма разлика тоа се подразбира. Ама ВЕ МОЛАМ кажете некој совет, страв ме фаќа жими се. :sweat:

13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.108
    Допаѓања:
    12.726
    Имаш одено на кожно? Ти препорачувам на приватно,од државните абер нема.Веднаш оди нека ти направат испитувања,подобро така отколку да чекаш :!:
    Мене ми паѓаше порано,застана и сега пак паѓа.Незнам што е работата.Не многу,ама сепак кога ќе видам некое влакно паднато ме фаќа паника :|

14. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Еве само што ја исчешлав косата. А бе вријат милиони влакништа на сите страни а згора на тоа и на четкава. Сериозно му се случило ова на некој друг или му се случува сега или пак само мене за да знам утре на лекар да отидам :tmi:

15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.108
    Допаѓања:
    12.726
    Ако ти е долга скрати ја малку.А и да не ти е редовно крати ја.Така се обновува влакното.Задолжително да одиш,никакво чекање :!:

16. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Имам јас проблеми со хормоните затоа е ова вака. Пијам терапии за регулирање на хормоните, треба време да се среди. Ама косава налет нека е...

17. Aryana

Aryana Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    71
    Само сакам да ви кажам да не си трошите пари, време и нерви со шампонот од лук на Афродита. За ништо не чини.

18. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Некои витамини против опаѓање?

19. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16

Препорачај некој приватен доктор? по можност во Скопје

20. dc15

dc15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    33
    Пошто не можам да најдам коприва да купам може ли чајот од коприва (за плакнење на коса) да е купечки и каде ги има.