Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. sinorinJa

sinorinJa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    84
    Фитовал шампонот многу помага.Го има по аптекиве

2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    8.085
    овој го користам јас

3. AngieVi

AngieVi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    44
    Девојки сте слушнале за тривитаминол за коса? Го немало кај нас од Бугарија го набавувале. Ако знае некоја повеќе информации нека пише

4. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Имам сериозен проблем со косата. Имам ретка коса, виткана го користам шампонот за виткана коса на балеа, за локните да ми бидат дефинирани. Преку лето користам поблаг шампон бекутан. Мислев да не е до шампонот јак да не е ама не знам, премногу почна во последно да ми паѓа косата, предходно се ’’митарев,,. Еве вчера се капев цели прамени коса ми падна, да тргнам отиде пола коса, кај имав 10 прамени ми останаа 5 уште на коса ми се бркаат :( . Никаква ми е пошто виткана, сега ниту таква не ми е не можам да си ја средам. Планирам да си закажам на фризер за стрижење ама па сите не ги бива кај една што бев ми вика вака ќе те истрижам онака за побујна да ти биде кога ќе ти расте уште толку ми се изретчи :| и како пудлица бев. Сега само врвовите и оштетеното да го скратам, ќе појдам. ( Да ве прашам дали маслиново масло ако мачкам нешто ќе помогне?

5. JordanTheGirl

JordanTheGirl Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Јас ги пиев скоро шест месеци и ми помогнаа ептен з а косата пошто многу ми опаѓаше ради стресен период , ноктите растат поцврсти и кожата е почиста .... за да дадат резултат мора да ги пиеш повеќе од три месеци ... иначе овај период е таков затоа и сезонкси опаѓа косата може да побараш и некоја регенерирачка ампула од аптека за косата или за опаѓање од 50 денари нагоре се наместо д а пиеш витамини .... внесувај ги потребните витамини на природен начин .... ако е за утеха и мене ми опаѓа последниов месец али тоа е сезонски .....

На aurora_borealis му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Последните неколку месеци премногу ми паѓа косата. Секогаш кога се чешлам, а и онака кога ќе поминам со раката низ коса, паѓаат многу влакна. Не знам што да правам. Имам густа коса, и не сум забележала некаква промена.

7. JordanTheGirl

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Ако имаш ситни т.е мали влакна да ти штрчат насекаде значи дека само се мења влакното а нови растат не се секирај и мене ми е исто :)
    Иначе Хала Мадрид !

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    ^
    Така е, насекаде се малите влакна.

Мадридиста, а?

9. JordanTheGirl

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    Епа не се секирај з а косата уживај ...
    Мадридиста и тоа посветен веќе 10 години ;) и така ќе биде дури дишам :)

10. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214

Дали некоја од вас ги има користено овие витамини? И доколку да, колку сте задоволни?

11. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Едноставно решение против опаѓање на косата: Маска од квасец

Маската за коса од обичен квасец е едноставно, но и многу ефикасно средство кое може да направи чудо за вашата коса.
    Квасецот одговара за сите типови на коса и е одличен сојузник во борбата против опаѓање на косата, но само ако го користите редовно.
    Како превентивна мерка за побрз раст на косата, маската од квасец се користи еднаш неделно, 10-15 седмици по ред. Потоа се прави пауза од 3 месеци и постапката се повторува по потреба.
    Ако вашата цел е лечење на косата, обновување и зајакнување, маската можете да ја применувате и 2 пати неделно, 6-8 седмици по ред.

Маската можете да ја направите сами во домашни услови, а рецептот е следен:

Во 1 супена лажичка топло млеко растворете 1 кафена лажичка мед или шеќер, а потоа додајте 20g свеж квасец. Течноста оставете ја на топло место за да нарасне, отприлика 15-20 минути.

Потоа додајте 1 жолчка од јајце и добро промешајте ги сите компоненти за да ја изедначите смесата.

Добиената смеса нанесете ја на чиста и влажна коса, а потоа замотајте ја во пешкир. Маската оставете ја да ви постои 50-60 минути и потоа измијте ја темелно со вода и шампон.

Составот на маската можете да го менувате со тоа што ќе додадете рицинусово или маслиново масло, јогурт, сок од алое вера, меѓутоа состојката квасец останува иста.

Преземено

12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.223
    Од своето искуство видов дека се е џабе....Единствено решение е да го сведиш стресот на што е можно пониско ниво и се ќе дојде на свое место...
    денес ја следам поента, :rofl: каде пишува она ненамерно пишувам и јас:P

13. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    само фитовалот помага , а алпецинот се залудно потрошени 500ден катастрофа ! Од фитовалот шампонот престана да ми пага косата и почна да ми растат нови влакненца :)

14. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    девојки дали имате пробано со маската од квасец што се прави? :) јас прочитав на нет и сеа ја пробвам па ако има некој искуство да ми кажи дали има ефект?:)

15. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Пробав Рецепт, пробав брезов и Камиличен шампон. Ставав секакви масла на косата, ова продолжува да си пага.
    Бидејки сум црвенокоса, ми рекоа да ја префарбам косата во некоја боја со послаб хидроген. Дали смега дали црна. Ама јас не смеам ни да ја испеглам а не пак да ја фарбам пак. Не знам веќе што да правам.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    После миење на косата, исплакни ја со чај од коприва.Третманот прави го извесно време за да можеш да воочиш дали има подобрување.

На JustFun му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Во врска со опаѓање на косата една роднина ми кажа дека купила еден шампон од аптека (околу 800 денари) скапо ама било ефикасно многу...по извесно време престанала да и опаѓа косата и почнала да и расте побрзо..
    Шампонот е од VICHY како изгледа само да ве лажам зошто и јас не знам :)

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    1.086
    Ги немам користено,меѓутоа една другарка ми кажа дека ги користи и дека е задоволна,косата и делувала потешка и погуста а има ретка коса :)

19. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Што се не пробав за тоа опаѓање. Од домашни рецепти до скапи шампони, но дефинитивно најмногу резултати со малку пари покажаа шампоните на Афродита. Чинат околу 100 денари за 1л шампон. На тој од лук пишува за опаѓање на коса, а на тој од коприва и пантенол за екстремно опаѓање на коса.

20. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Имам пишано во темава за лекот кој што го најдов исто така на фемина. Мене ми помага и тоа неверојатно многу. Во литар шампон ставам 10 апчиња б комплекс и 10 б6 . Најдобри резултати дава ако е шампонот од коприва. Најдобро е да ги ставиш од вечер и утрото можеш да го употребуваш. Косата расте многу брзо и уште во првите употреби ќе забележиш разлика во однос на опаѓањето.

На LittleChili му/ѝ се допаѓа ова.