Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    срцка имав претходно кажано шо да пробате за опагање на косата со 90 посто сигурност па пробај и пиши резултати :)

На tanja11991 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Posleden pat koga pojdov na doktor pred nekade okolu 2 meseci mi rece mozno bilo od mnogu blago sto sum jadela da mi opaga kosata no jas skoro ic ne jadam i togas mi prepisa vitamin b ama nemase rezultat,maticnata moja e mnogu tvrdoglava koga ke i pobaram uput za snimanje ili za specijalista no sepak ke otidam denovive da pobaram pa da ispitam sto mozi da bidi fala mnogu na pomosta :)

3. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    597
    Fala mn srcka :*

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Упат за снимање на главата се дава само во превентива кога имаш нешто во твојот мозок ( не дај боже).
    И тоа снимање е штетно бидејќи те зрачи. Докторката не е тврдоглава само сака да те спаси од таа опција.
    Има и други фактори за опаѓање на косата, така да не избрзувај.

5. free girl

free girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    53
    мене многу ми паѓа косава незнам дали е од менувањето на шампоните

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Сите што имате проблем со опаѓање на косата ви препорачувам задолжителна консултација со доктор.Оставете тоа рицинусово масло,или Афродита со лук треба совет од специјалист.Значи зборувам кога има нетипично за вас ,интензивно опаѓање на косата.
    Кај мене за прв пат тоа се случи т.е. случува веќе еден месец.Разбирам јас нормално периодично опаѓање но,моево е веќе повеќе од обично со што веќе и се чувствува проретчување на косата.Јас мислев дека е само период или пак дека имам доста долга коса ,или дека користев маска на база на кератин(од маски можно е опаѓање на косата но истото престанува штом ќе се престане со употреба).Бев приватно на специјалист дерматолог каде што докторката ме прегледа со апарат и увидовме дека има проретчување и на места наместо 4 влакненца од снопче кај мене растат по 1,2.Може да е стрес,а може да е и хормонски затоа ми даде да испитам хормони на тироидна и серумско железо.Ми препиша медицински шампон и спреј,пијам Мерц таблети како и ми рече да внимавам и на храна (да внесувам повеќе протеини).За три месеци имам контрола па ќе видиме како ќе се одвиваат работите.
    Шампони како Фитовал,Виши и ред други се горе доле исти и немаат некоја разлика ист состав се,може било кој да се користи како плус на терапијата.Ми препорача органски шампони на LOGONA како и шампон Farmona Radical за опаѓање ( може да се купи во Еликсир поранешно Јуник). Проверете си на време не се решава се со домашни рецепти,сепак за коса се работи не е играчка.

На Rock-a-Fella, free girl и Snowbell им се допаѓа ова.
  7. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да потполно се слагам со твоето излагање кога подолг период паѓа косата и тешко се обновува единстено решение е стручно лице да види подетално за сто станува збор ,поточно да се најде изворот на опаѓањето.Би те замолила да ми кажеш кај кого беше и колку те кошташе прегледот.

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Сестра ми ги пие витаминските капсули Bioclean по препорака на доктор, околу 900-1000 денари се. После испиено едно кутивче се гледа драстична разлика и ни приближно не и опаѓа како некогаш. И јас се мислам да си ги купам, само некако не ми се даваат толку пари.

9. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    hello-kitty90, од кај ги набавивте овие апчиња,дали се нешто слично како Merz?
    Дали некој ги има пробано производите на Виши?

10. planB

planB Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Јас имам голем проблем со опаѓање на косата бев и на доктор ми рекоја дека тоа било само период, а следниот пат кога отидов ми даде само витамин Б да пијам и не ми помогна.

11. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Претпоставувам дека се слични, колку што знам и тие и тие се витамински. Сестра ми ги купи во Деметра во Куманово, мислам дека би требало да ги има и по другите аптеки.

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
  13. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    29
    Дечки може ли да се стават Б-комплекс таблетки во ФИТОВАЛ шампонот ?

14. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Значи од овие шампони корист има само додека се користат, откако ги прекинете косата продолжува да паѓа.

15. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    така е,шампонот има многу краткотрајнмо дејство.... подобро е со природните маски,правилна исхрана и додатоци во исхраната ( fitoval,merz капсули или апчиња)

16. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Исто е и со апчињата, сестра ми ги пиеше Биоклин, додека ги пиеше едвај 3-4 влакна во ден и паѓаа, сега ги прекина, и повторно си почнува да паѓа.

17. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    ама секако,ако крвните наоди се во ред,како и хормоналниот статус

18. ladybug1

ladybug1 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите, морам да споделам едно мое искуство и воедно да побарам совет ако некој знае...
    Имам кадрава коса, и не ретка (да не се подречам ) . Пред година ипол почна многу да ми опаѓа косата , толку многу што ми дојде на пола , после прекина, па во летото пак ми опаѓаше ама не како предходно, сега пак е окејј. Но сега косата ми е многу потенка за разлика од порано т.е ми се кинат врвовите и заради тоа всушност во коренот ми е бујна а во врвот поретка. Дали знаете нешто што би ми помогнало на природна база зошто веќе од шампони и такви ствари ми е смачено. Инаку пред некој ден фризерот ми го предложи шампонот на REVLON заедно со некои ампули, ампулите биле за 1 месец а шампонот од литар ипол вика ке го користиш можи и година цела, добар бил за опаѓање, такви проблеми. Дали некој од вас го има пробано да ми кажи дали е ефикасен? Или некој ако знае да ми кажи сто би можело да ми помогни позз

19. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    2.631
    Го купив алпецин и имаше ефект и тоа голем. Значи на првото миење дали 3 влакна ми паднаа. И така беше извесен период, не ми паѓаше косата, ама еве сега пак го имам истиот проблем. Веќе не ми помага алпецинот. Стварно незнам што бидна, дали ми се презасити косата од тој шампон, период ли ми е, што ли е... незнам. Крвта ја проверив пред 2 месеци и супер ми е. Некои други здравствени проблеми немам :/

На Milica Chelsea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milica Chelsea

Milica Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Treba da se pravi smena na samponite, nemoze celo vreme samo so alpecin