оваа колекција ја користам и досега се покажала одлично посебно жолтата најдобра е и поефикасна од кафеавата но и поскапа, верувам дека има и други поефикасни како тој Алпецин шампон и Виши но се премногу скапи оваа колекција ми е најпристапна а сепак ефикасна. веќе три години ја користам и сум среќна, пу пу да не се урочам но почна нова коса да ми расте.
Денес слушнав нов „рецепт“ против опаѓање на косата. Пола литар шампон косили Пантенол Маслиново масло Сето се меша и се употребува нормално, како обичен шампон. Инаку од алпецинот (шампонот) преполна сум со бебешки влакна и веќе не ми паѓа косата.
Викториа, задоволна ли си многу од Алпецинот ? Би го купила ли пак ? Јас се двоумам меѓу: Алпецин, Фитовал и Нирел
Значи порано во лудите млади години на нашите баби и дедовци немале ни силиконски капки ни скапи шампони маскии регенератори и мн други ствари со кои ние се преоптоваруваме денес а сепак сите имале коси до половината Заклучок: Даа правиме грешка . Ајде старите добри рецепти на бабичка -Пред спиење да се намачкаат корените на косата и кожата на главата со рицинусово масло а на врвовите на косата па и 3-4 cm од должината со бадемово масло (маслата се 60-70 ден во аптеките или маркетите). Главата да се завитка со пластична кеса и крпа и спијте . Утрото измијте ја косата со шампон . -Наредното миење на косата изматете две јајца ставете им 2-3 лажици јогурт и 1 лажичка маслиново масло- може и обично за готвење . Премачкајте ја косата со смесата но не ставајте многу на кожата на главата. Завиткајте ја косата со кеса и крпа нека стои така 1-2 и измијте ја . Значи едно миење со маслата (рицинусово и бадемово) едно миење со јајцата јогуртот и маслото. Јас го правам ова и ефикасно е пробајте и вие Но ако ја пеглате косата купете си преса за коса со јони од продавниците за бела техника некаде 2000 денари се ( јас си собирам пари сеа) хехехе
^^^ Баш ви фала Грл1985 и Викторија, не сум од Скопје ама има и во моето место Зегин аптека ќе си земам до после обавезно Алпецин Ц1
I mene mi paga kosata i toa mn i prv pat vo zivot i toa mn mi paga neznam so da pravam pojke ijas se probav ke vidime mozebi e samo period ama ako prodolzi vaka ke ostanam bez kosa (((((((
kupi orizen za suva i ostetena kosa mene prestana da mi paga naprotiv mi se zgusna i mi e mnogu porasnata [mod-kirilica:3l906x0m][/mod-kirilica:3l906x0m]
фитовал шампон или алпецин за фитовал јас можам да гарантирам најдобра е жолтата колекција многу е ефикасен дури нова коса расте а за алпецин гледам сите се фалат кои го користат и истиот ефект го има. ако по 6 и повеќе месеци не ти покаже шампонот резултати тогаш треба да го испиташ влакното и право кај дерамтолог.