Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    I mene ovaj period pocna mn da mi paga,i mi e izretcena si placam po kosata :(,a obicno kosata mi pagase samo vo esenta,kako i da e mu se pozaliv na edna drugarka pred nekoj den i mi preporaca eden shampon koj bil demek efikasen http://arganoil.mk/ se raboti za ovie samponi od arganovo maslo lecel poveke problematiki so kosata samo nemozi sekade da se kupi a vredi da se proba.Iaku e 550 denari 300ml,jas ke go zemam i ke vidam kako ke deluva eve stranata dodaj gi na fb za prijateli mozis da gi prasas sve odma odgovarat mene mi zvuci super samponot pa ke go probam...

На emse му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    И да ме известиш за резултатите од шампонот

3. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Јас имав многу густа коса, секогаш кога одев на шишање ми ја ретчеа. Ама пред 3 години наеднаш ми се изретчи, особено пределот над челото, скоро па да немам коса. Земав и шампони и масла и не ми помогна многу. Малку подобрување приметив од шампонот од лук на Афродита околу 100 денари е, исто сега од пред 10тина дена почнав да користам и Мерз витамини и чичково масло, па ќе видиме. Секако за се треба трпени и време :)

4. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Ме интересира дали овој период е период на опаѓање на косата?? Пред една недела почна мноооогу да ми паѓа и прилично ми се изретчи,веќе почна паника да ме фаќа.Не знам дали е од стрес,пошто многу сум нервозна периодов,некое хормонално пореметување или дека ми е слаба крвта.Почнав да ги пијам Мерц таблетите па ќе видам резултати

5. meri93

meri93 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    I jas go imam istiot problem i mene veke 2 meseci kosata mi opagja i toa mnogu kazete nekoj lek...

6. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Merc tabletite vikaat deka bile dobri.Ima nekoj da spodeli nekoe iskustvo?

7. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    И мене многу ми паѓа косава. Ќе да е до периодов. :( Предложете нешто ефикасно додека не сме оќелавеле.:lol:

8. meri93

meri93 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Spirulina San Sebastian apcinjata bile mnogu dobri gi imalo vnatre site vitamini pomagale za se jas procitav za niv na internet pa se nadevam deka i za kosata ke pomogne na den od 8 do 10 se piele se nadevam ke ima nekoj efekt jas ke gi zemam da probam mozebi ke pomognat :)

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Се опремив со шампон и капсули Фитовал па ќе пишам резултати

10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Паѓа косата овој период. А исто така паѓа и од стрес, нервоза.
    Сум слушнала дека и D3 капките помагале, се ставаат во корен пред капење зошто се многу мрсни. И треба така да поседиш со нив пола саат мислам, не ме фаќајте за збор. :)

11. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Јас да ви кажам после првите две миења со фитовал приметив дека почна да ми се намалува опаѓањето.И плус ги пијам капсулите.Вчера се шишав и од вчера ни влакно ми нема паднато.Фризерот ми кажа и дека ми била расцветана,ми се заплеткувала и тоа влијаело на паѓањето пошто се кине косата.Ама секако ќе продолжам да ги користам и шампонот и капсулите:)

12. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    200 денари мало пакување(100мл)

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.758
    Мене почна многу да ми паѓа косата, гледам и веѓите почнаа да се ретчат, а и трепките почнаа да ми паѓаат. Е сега знам дека е нормална некоја таква промена, па не е дека се исплашив нешто многу. Кокосово и рицинусово масло ставам некое време и гледам дека можеби за нијанса е намалено, но пак имам цела рака со коса кога се чешлам или бањам.

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Se soglasuvam Fitoval shamponite se odlicni jas go koristam sega toj za prvut da go potrosam ke go zemam protiv opaganje a go imam koristeno i toj sto e za ostetena kosa,mene toj shampon mi ja oporavi kosata mn.se dobri

16. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Ке може ли да ми ја кажете цената на фитовал капсулите и шампонот, јас сакам да земам за оштетена коса..

17. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Не знам дали е до периодов или што ама и мене почна да ми паѓа косата. Јас имав ретка, виткана коса.. како 10тина влакна, и многу мека ми беше и тенко влакното. Сега кога се капев тргам прамени ми испопаѓаа не знам што е проблемов... Најверојатно пак ќе треба летово со некое благо шампонче да ја мијам и не толку често.. многу грдо ми изгледа вака косава, кај ретка без волумен како да ми се бркаат 5 влакна ;(:worried:

18. most54

most54 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    дали некој знае или го испробал рицинусовото масло и дали помага ????????? бидејки и мојата коса станува се поретка ;(;(

19. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    И мене многу ми пага косата, и јас што ли не пробав, и на лекар бев, и ми заказаа за дерматолог после 8 месеци мислам ненормална работа, нема што не пробав е сега купив и таблети Приорин Екстрра ги платив 30 евра и пипува во упатството дека на 2 месец од употребата има резултати, па ке видам што ке биде. А иначе за Фитовал шампоните ме интересира, дали со редовна употреба го спречивте опаѓањето на косата ? Јас сега си купив обичен шампон од Коприва, велат дека и тој помага, па ке видиме шо ке биде до крајот !

20. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402